Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Balzsay elveszítette címét - hordágyon vitték el

Balzsay Károly tecnikai KO-val kikapott a német Robert Stieglitztől a budapesti Syma csarnokban zajló profi ökölvívógálán. Bedák Zsolt megvédte Európa-bajnoki címét.
WBO nagyközépsúlyú vb-címmérkőzés:
Robert Stieglitz (német)-Balzsay Károly technikai KO a 11. menetben

A Syma Csarnok színültig megtelt 22 órára, a gála főmérkőzésén érintettek, Stieglitz és a címvédő magyar kedvenc bevonulására. Több ezer ember várta, hogy Balzsay - akit többek között Erdei Zsolt kísért be a ringbe - a tőle megszokott látványos boksszal - lehetőleg még a 12. menet legongatása előtt - nyerjen, immár 22-szerre is a profik között, de először Magyarországon.

Az első menetben nem volt sok ütés, ám azt érezni lehetett, hogy Stieglitz nem ijedt meg a világbajnoktól, keményen odaállt Balzsay elé. A második elején aztán már úgy tűnt baj is lehet, a kihívó pontos ütésekkel űzte Balzsayt, aki azonban amikor kellett szépen bújt ki a szorításból, s egy pontos bal egyenes után átvette az irányítást. A magyar megtalálta az ütőtávot, s szép kombinációkkal fogyasztotta riválisa erejét.

A harmadik három percben folytatódott a címvédő fölénye, Balzsay számolatlanul osztotta a pofonokat, s a szakasz utolsó percében többször is úgy nézett ki, már csak "egyetlen" ütés kell, hogy Stieglitz lerogyjon, ám a német jól állt a lábán. Az újabb pihenő után a nézők buzdította magyar kicsit visszavett, ami így is bőven elég volt ahhoz, hogy kontrollálja a menetet, jobb és bal egyenesekkel rendszeresen talált, amikor pedig Stieglitz indított rendszerint szépen bújt ki és szép kombinációkkal válaszolt.

A hetedik menetre Stieglitz új erőre kapott, egy perc elteltével úgy bokszolt mint a másodikban, hatalmas elánnal ment előre, s megint voltak olyan pillanatok, amikor felszisszentek a nézők, Balzsay azonban ezúttal is "észnél volt", s szépen szabadult ki, amikor kellett. A nyolcadikban is folytatódott az "őszinte" boksz, mindkét öklöző sokat ütött, ugyanakkor Balzsay tűnt valamivel jobbnak, igaz Stieglitz elpusztíthatatlannak tűnt, rengeteg beszedett ütése ellenére rendíthetetlen maradt.

A kilencedikben az orosz születésű Stieglitz nagy fölénybe került, Balzsay teljesen elkészült az erejével, míg rivális tovább robotolt, szinte gépiesen ment előre, s ami még nagyobb baj volt, hogy rendre talált. A magyar már szinte alig állt a lábán, tekintetén látszott, hogy már nem tiszta a feje, igaz, még kibírta a gongig. A tizedikben pedig nem történt csoda, a 30 éves világbajnok nem tudta újra összeszedni magát, s már csak a szíve vitte előre, így a padlóra ugyan nem került, edzője, Fritz Dunek nem engedte vissza a folytatásra.

Balzsay Károly így második címmérkőzésén elvesztette a WBO-övét, s 22. profi összecsapásán első vereségét szenvedte el.

A magyar öklöző hosszú percekig ült veresége után a sarokban, majd hordágyon szállították el a csarnokból, a tőle kitartó tapssal és biztatással búcsúzó közönségnek azonban maradt ereje inteni.

Balogh Ádám ringorvos a televíziós közvetítésben azt nyilatkozta: Balzsaynak stabil az állapota, egyedül a pulzusa magas egy kicsit, megfigyelésre pedig korházba szállítják.

Bedák Zsolt megvédte Európa-bajnoki címét

Bedák Zsolt a második menetben kiütötte a kazah Jerszin Dzsajlanovot, ezzel megvédte a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú Európa-bajnoki övét.

Balzsay Károly veresége után Bedák Zsoltra várt a feladat, hogy némileg szebbé tegye az estét a Syma Csarnok nézői számára.

A kispehelysúlyú magyar öklöző tökéletesen megfelelt ennek az elvárásnak, s kazah riválisát már az első menetben többször keményen, megrendítő erővel eltalálta.

A második három perc elején hamar nyilvánvalóvá vált mindenki számára, hogy ez a mérkőzés nemhogy a 12 menetet, de még a másodikat sem "éli" túl: Bedák előbb egy gyönyörű jobb csapottal küldte földre riválisát, majd a második perc legelején egy jobb-bal-jobb kombinációval véget vetett az összecsapásnak.

Bedák Zsolt 14. profi mérkőzésén is veretlen maradt, s egyben negyedik KO-ját jegyezhette.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. elemér 2009. augusztus 24. 13:08
  „Egy állampolgárságot kikell érdemelni vagy lehet beleszületni. Aki beleszületett azzal igazán nem dicsekedhet. Megszületett és ez van neki. Akik a gulyáskommunizmusban épitették az országot azok bizony nagy áldozatokat hoztak. Nekem viszont csak kinyalhatják.”
 • 27. Itti-Pitti 2009. augusztus 24. 09:02
  „A tények makacs dolgok, de szívesen meghallgatom a véleményedet, hogy szerinted (nem a Google szerint) miért lett spanyol.”
 • 26. Köcsög 2009. augusztus 24. 08:42
  „Bocs pacalpöri,a vége nem neked hanem Itti-Pittinek szólt elsősorban.....”
 • 25. Köcsög 2009. augusztus 24. 08:41
  „Az irigység vagy a spontán rosszindulat süt itt egynéhány hozzászólásból....
  Mindamellett hogy igaza van annak aki azt mondja,a Kovács Katihoz hasonló megafenoméneket meg kellene becsülni.Ez így igaz.28-szoros VB győztesnek nem kell semmit sem bizonyítani.Van ő nekünk akkora sztárunk,mint Amcsiknak a Phelps.
  Viszont a Puskás témát nem sarkítanám ki.A világ minden táján Magyarként ismerik,és nem Spanyolként.Tudja mindenki hogy a Realban lett világsztár Di Stefano-val együtt,de az aranycsapatban nyújtott dolgai is bejárták a világot.Más volt a foci akkor,és más ma.Puskás a múlt század Cristiano Ronaldoja volt.Oda mehetett volna focizni ahova csak akar.Ja,és hogy Spanyol lett? No miért is? Aki elkezd fröcsögni úgy,hogy a dolgokról még csak érintőlegesen sincs fogalma,annak csak gratulálni lehet.
  Google a barátom.Ez legyen a jelszó kedves pacalpöri,oszt majd lesz fogalmad,mert most nincs....”
 • 24. Itti-Pitti 2009. augusztus 24. 06:50
  „Teljesen egyetértek Pacalpörivel ! Már volt vitám baráti sörözés alkalmával Puskás életútja miatt. Nem az a baj, hogy elment a világ legjobb csapatába pénzért focizni, mert oda való volt a tehetsége és a képessége alapján, hanem az , hogy miért kellett neki spanyol állampolgárrá lenni és a spanyol válogatottban is játszani ? Ha viszont így döntvén elárulta a hazáját, akkor betegen gyógyíttassa a spanyol állam és ne itthon, térdre borulva szopogassuk már a f.ülét egy spanyol állampolgárnak ! Sok nagy magyar bajnok volt, van és ahogy a magyar viszonyokat ismerem lesz is aki nem kapja meg a méltó elismerést, Puskást a foci világszerte ismertté tette, ezért mindenhol az országgal azonosítják a nevét (egy spanyol állampolgárnak?). Sajnos Kovács Kati nevéről sok magyarnak egy közepes táncdalénekes jut eszébe és nem a 28 szoros világbajnok. Egyébként sok magyar azt csinálja, hogy mint a kisgyerekek a homokozóban megsértődik, hogy a "gyurcsányferike" azt mondta menjek el akkor én sírva el is megyek, lehet engem sajnálni. Pedig ők sem sokkal különbek Puskásnál, mert valójában a pénz is nagyban motiválja a döntésüket és elvárják, hogy a (legyávázott) maradók csodálják őket. Igazán nagy bátorság a maradáshoz kell, mint a szüleinknek ´56-ban, mert az országot előbbre mozdítani csak azok tudják akik benne maradnak és nem kintről osztják az észt teli zsebbel.”
 • 23. elemér 2009. augusztus 23. 22:50
  „Ali, kivel egy születésnapom van, azt mondta miután elvesztette a bajnoki mérközést Leon Spinks ellen, hogy mindenkinek 2 keze van és mindenki tud boxolni. Ezért olyan nehéz nyerni. Igazság viszont, hogy Ali nem készült fel és nem vette a meccset komojan. Nehézsujban senkinek nem volt gyorsab keze és nagyob tehetsége mint Alinak. Simán nyert a visszavágón. Balzsay viszont nem Ali, és nem tudom hogy mennyire éhes 30 évesen. Tudomány, tapasztalat, müvészet, nem lessz elég. Abban a sujcsoportban manapság a WBO-ban úgy néz ki hogy minden lehetséges.

  "Boxot azért szeretem, mert táncolni és énekelni nemtudok." Rocky”
 • 22. pacalpöri 2009. augusztus 23. 22:12
  „Valahogy igy kellett volna nekem is kezdenem! Nem bokszolók ők hanem ökölvívók!
  Hát a "kábszer" meg ugri bugri ha nem itt a semmibe valami!!
  Tény fiuk kaptatok egy "lángost" és padló!!! :-((((((
  De ahhoz képest hogy örök vesztesek vagytok "szálj el kis verébbel" együtt kurva jól éltek a semmiből!
  Ugy mint az "Aranycsapat" akik nem nyertek semmit, és a fő disszidens meghalni jött haza az "őrnagy":-(
  És akkor a média telefujja a legnagyobb magyar:-( MICSODA? KICSODA?
  Akkor Egerszegi Krisztina,Balczó András?
  Csak a sport számtalan hallhatatlanjait ideértve!
  VEGYETEK RÓLUK PÉLDÁT ! celebekecsek.......hányások vagytok egytől egyig..
  A példaképek meg alig élnek meg,de nem rohannak megélhetési sportolónak lenni!
  A Kati 28-szoros vb.-cime meg csak kontár munka?
  Véletlen?
  Nézzen benneteket a Hajdu petya,meg a sarki katica.....tünci...győző...pákó....és az összes hányadék!!!!”
 • 21. elemér 2009. augusztus 23. 21:53
  „Persze hogy listázzák világviszonylatban. Balzsay volt a bajnok és ellenfele volt hatodik a listán. Tavaj márciusban Balzsay 10-ik volt a listán

  http://www.fightnews.com/?page_id=55”
 • 20. osztógép 2009. augusztus 23. 20:04
  „ezek csak a magyar média által sztárolt nulla boxolók, világviszonylatban a profik között sehol sincsenek ahogy annak idején a Kokó sem volt.”
 • 19. elemér 2009. augusztus 23. 16:27
  „Ezt a WBO-t Puerto rikóiak alapitották 1988-ban. WBA a hagyományos profi box szervezete.
  Jose Torres Puerto rikói N.Y.-bol is volt az elnöke. Torres nehézsuju V.B.-t nyert uborkaszezonban. Pap Laci kiütötte a döntöben az 56-os Melbourni olimpián. Torres akkor mint amcsi katona képviselte az USA-t. Mint NY-i iró a boxvilágban nagyob tekintélyt szerzett magának.”
 • 18. elemér 2009. augusztus 23. 14:45
  „WBO-az nem egy olyan profi egyesület ami nagy tiszteletnek örvend a profi boxban. Angolul több info. van erröl a szervezetröl. Igaz hogy sokan kikaptak már mint cimvédök és nehéz onnan vagy utána nyerni V.B.-t. Nem tetszett ahogy kikapott, mert azért az se mindegy hogyan.

  http://www.profiboksz.hu/cikk.php?id=1166”
 • 17. Jandex 2009. augusztus 23. 13:55
  „Madár ugyan így fogja elhagyni a ringet a következő meccse után!!!”
 • 16. Lézerman 2009. augusztus 23. 13:40
  „Bedákéknak viszont gratula,legalább az átlag alatti ellenfeleiket kicsapták <moderálva>))))))”
 • 15. Patriot 2009. augusztus 23. 13:37
  „C-Dúr!
  Arról nem beszélve,hogy néhány nyelvterületen a Pimpa az puncit jelent,nekem semmi bajom ezzel a névvel de egy profi bokszolónál igencsak hülyén jön le.

  Azokról a bokszolókról nem beszélve akiket egy ilyen nevezetű ember ver meg, nekik azonnal derékba törik a karrierjük.

  Elég vicces. :))”
 • 14. Lézerman 2009. augusztus 23. 13:30
  „Nekem az nem tetszett,ahogy Balzsaay viselkedett a meccs végén.Annak idején Koko kiállt a közönség elé,és elmondta,hogy mit nem csinált jól,és ezért kikapott. Nem Ő volt az utólsó.Most meg/biztos nem Ő akarta/, minek kellett az a hordágyas verzió nyakmerevitővel??????
  Talán nem véletlen,hogy nem kapott normális tapsot érte......
  Nagyon birom Karcsit,de szerintem nem igazi világbajnok... Amikor Erdei azt mondta,-én is voltam már ilyen helyzetben ,de tudni kell,hogy hogyan vészeled át,ezt Karcsi is megtudja oldani-nos nem tudta megoldani.
  Túl nagy falat volt neki ez a keleti-nyugatnémet:))) Amikor megláttam a mérlegét,egy kicsit leszaladt a mosoly a számról.A szakértők szerint,átlagos bokszoló volt,akkor szegény Karesz átlag alatti????
  Nem tudom,meg nem is értek hozzá,de valami nagyon elment Karcsival,csak aztán legyen mentális ereje visszahozni.Hajrá.....”
 • 13. C-Dúr 2009. augusztus 23. 12:55
  „Bedák Zsolt, az "új csillag"... Ami azt illeti, kiütötte kazah ellenfelét... Azt a fickót, akinek már a testtartása is azt mutatta: annyira ért a bokszhoz, mint a hernyó az elefánt taposásához. Ezt talán még a behemót szomszédom is simán kiütötte volna... Ennyit erről, az "Európa-bajnoki övről". Röhej.”
 • 12. traboca 2009. augusztus 23. 12:51
  „alábecsülték szerintem az ellenfelet.Azért szép volt karcsi.”
 • 11. pacalpöri 2009. augusztus 23. 12:42
  „Az a közvetítés Madárral hát minden volt csak nem "szakkomentálás" :-((((”
 • 10. C-Dúr 2009. augusztus 23. 12:36
  „Még valamit... Amikor az első menetek egyikében B.károly remekül rárontott Stieglitzre, miket mondott Erdei? Üvöltötte, hogy "Nyugi, nyugi..." Szerintem zavarhatta B. Károlyt a sok okostóni, közte Erdei beleszólásai. Ha hagyták volna úgy bokszolni, ahogyan szeretett volna, lehet, már a 3. menetben kiütötte volna azt a németet. Feltéve, ha Erdei azt üvölti be neki: most megfogtad, most megfogtad! Mert akkor még tényleg jobb volt a németnél. Kár, hogy kívülről mindenki okosabb, mint aki bent van a szorító között...S ez érvényes az élet minden területére, sajnos.”
 • 9. Nooormális? 2009. augusztus 23. 12:14
  „bbbb!

  Profibox addig lesz, amíg lesz olyan nézettség, ami el tudja tartani. Mit gondolsz, miből fizetik ki a csillagászati összegeket az igazi nagy bajnokoknak, akik egyébként attól nagyok, hogy bármilyen helyzetre van válaszuk, megoldásuk.
  Az egyébként nagyszerű öklöző Balzsay, valamiért leblokkolt, alulmotiváltnak, enerváltnak tűnt.
  Ütések nélkül nehéz boxmeccset nyerni...
  Stieglitz teljesen megérdemelten nyert, a profizmusa és a nagyobb tapasztalata mellett látszott, hogy győzni jött ide.
  Egyébként tudja valaki, hogy ki az a Fritz "Dunek"? :)”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NBI: tíz emberrel lefocizta az ETO-t a Pápa

Labdarúgás - Nincs rá jobb kifejezés: A 26. perctől emberhátrányban játszó Pápa lefocizta a Győri… Tovább olvasom