Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Bajzáttal dulakodott egy győri szurkoló

Labdarúgás - Sajnálatos incidens történt a Szombathelyi Haladás–Győri ETO FC mérkőzés után. A találkozót követően Bajzát Péter, a vendégcsapat támadója szóváltásba keveredett az ETO egyik szurkolójával a szombathelyi egyesület klubháza előtt.
A nagyobb botrányt – többek között – az időközben a helyszínre érkező Tarsoly Csaba, az ETO elnök-tulajdonosa, illetve Klement Tibor, a győri klub ügyvezető igazgatója akadályozta meg, akik igyekeztek megnyugtatni a szemmel láthatóan roppant ingerült feleket.

Bajzát Péter tegnap így emlékezett a történtekre: „A mérkőzés után Böőr Zolival beszélgettünk, amikor az illető – akinek egyébként háttal álltunk – szidalmazni kezdett bennünket. Azt kiabálta, hogy lélektelenül játszunk, nincs kedvünk futballozni és én különben is takarodjak Törökországba. Ezután valóban lökdösődtünk egymással, ám ütés nem történt. Úgy gondolom, hogy Zolival együtt nem ezt érdemeljük azok után, amennyit tettünk a csapatért. Furcsának és igazságtalannak tartom a szurkoló viselkedését és rosszul is esett. Valóban nem futballoztunk jól a Haladás ellen, ám a lélektelen játékot visszautasítom, igenis mindenki hajtott és küzdött, ám ez a meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna."

A Kisalföld kiderítette, hogy Bajzát Péter kivel keveredett szóváltásba. Természetesen ifj. Kovács Istvánnak is lehetőséget adtunk rá, hogy elmondja a véleményét.

„Nekem mindenem az ETO – kezdte. – A szívemet-lelkemet kiteszem a csapatért, akkor is ott voltam a lelátón, amikor – kis túlzással – csak ötvenen voltunk és a csapat a kiesés ellen harcolt. A családommal együtt egy évben kétszázezer forintot költünk a bérletekre. A Haladás ellen viszont nem éreztem azt, hogy a fiúk mindent megtettek a győzelemért. A meccs után ezt szóvá is tettem Bajzát Péternek és azt is mondtam neki, hogy erősödne az ETO, ha eltűnne Törökországba. Erre ő le akart fejelni és megtépte a pólómat is, de ökölcsatáról szó sem volt. Lelkileg még mindig a történtek hatása alatt vagyok, még az is megfordult a fejemben, hogy soha többé nem megyek meccsre. Most azonban már nem érzek haragot, hajlanék a békülésre, és úgy tudom, hogy Tarsoly Csaba közvetítésével ez a következő hazai mérkőzés, a Debrecen elleni találkozó előtt meg is történhet."

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy Szombathelyen a klubházból kilépve bármikor összefuthatnak egymással a játékosok és a szurkolók, ami valljuk be, sok esetben nem szerencsés. Még akkor sem, ha – mint Szombathelyen is – jelen vannak a biztonsági emberek is.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Korrekt 2008. július 31. 12:03
  „.....nos, egy dolog az biztos, ha Bajzát igy próbált volna reagálni egy nyugati klubba, komoly büntetést kapott volna.

  Ha a szurkoló valóban agressziv lett volna, (melyet én nem hiszek) akkor sem szabadott volna igy reagálni, ez a szabály.

  De ha valóban nekiállnának focizni, küzdeni, harcólni, akkor nem érné öket ilyen atrocitás.

  Kapcsoljátok be a TV és hasonlitjátok össze egy gyengécskább nyugati meccsel a magyart, egyszerüen nevetséges.
  Mintha betegek lennének a magyar játékosok:(”
 • 33. ......... 2008. július 30. 11:59
  „LIN , Inkább tanulj meg főzni”
 • 32. l.kovacs 2008. július 29. 14:23
  „Nem szurkoló az ilyen ember! Aki saját játékosát képes megütni az nem való a sportpályák közelébe sem.
  Aki erre is képes, az még nagyobb dolgokra is képes lehet!
  Üzenjük Klement Úrnak, hogy ne bratyizzanak le az ilyen emberrel!
  Talán most nem szabad odáig elmenni, hogy békejobbot nyújtunk annak, aki beleköp a tányérba.
  Ha jók az infóim, akkor az ifj. Kovács István Úr játékvezetőként is próbálkozott, nem sok sikerrel. Hát szerencse, hogy az ilyen alakok megkímélték a játékvezetői testületet.
  El kell gondolkodnia a "B" -közép vezetőinek is és kollégáim nevében kérjük, hogy közösítsétek ki a nem közösségi embert!!”
 • 31. k.katalin 2008. július 29. 14:13
  „Üzenem "fischer"-nek, hogy most 2008.-at írunk.
  Hogy mire gondolok itt, azt aki ismeri a sport és a p.....a kulisszatitkait.”
 • 30. ETOfan 2008. július 28. 18:48
  „Érdekes dolog... Igaza van mindenkinek, de ugyanakkor senkinek sem, mint ahogy előttem valaki leírta.

  Leszögezem, nem voltam jelen, nem is tudom (nem is fogjuk tudni...) mi történt pontosan, egy állítás, egy tagadás jelenleg, mindenki gondol, amit akar.

  1/ Ha valaki "közszereplő" (Bajzi pedig az), akkor el kell viselnie a pozitív és a negatív kritikát egyaránt. Akkor sem panaszkodott, mikor istenítették, most se tegye. Hazai szinten jó játékos, csak rettentő sok energiáját elveszti a dumában, a viszarúgásokban, a duzzogásban. Mikor ide került is ez volt vele, de kicsit lehiggadt, egyből gólkirály lett. Nagyképű, van is mire, de mostanában nem megy neki annyira, úgy látom megint kevés energiát fektet meccs alatt a "focira", s túl sokat az "egyébre".

  2/ Ha valaki inzultálja a szeretett csapata egyik legjobbját (még ha rosszul is játszott), az a szememben nem szurkoló! Nekem meg sem fordulna a fejemben, hogy meccs után odamenjek és elküldjem valahova! Lehet, hogy megmondanmám a véleményem, de ez már túlzás.. Ha meg csak a pia beszélt belőle, akkor főleg vessen magára.

  3/ Természetesen Petitől sem volt szép, hogy nekirontott a szidalmazójának, de mostanában elég sokat szapulták (ki tudja az öltözőben is mit mondtak neki), valószinű most dobta le az agya a szíjat, eleve nem a higgadtságáról volt híres soha sem...

  4/ A szombathelyieknek el kellene gondolkodni, hogyan történhetett mindez meg. Mert most "csak" 200 győri volt ott a békésebb fajtából, de ha mondjuk "véletlenül" 1000 újpesti huligán jár arra, nem csak ennyi fog történni, az már most borítékolható...

  Bajzi koncentráljon a játékra, kevesebbet a bíróra és az ellenfélre, akkor nem fogják szidni. A "szurkoló" kartárs meg gondolkodjon, mielőtt kinyitja a száját, mert ha valakit elküld a búsba, ne lepődjön meg, ha nekirontanak! És ez nem csak a stadionra vonatkozik!

  CSAKAZETO!!!”
 • 29. :)n 2008. július 28. 18:10
  „nehogy máár a Bajzát legyen a hibás ..nyomorékok”
 • 28. HUNplusz Q.1.45 2008. július 28. 15:54
  „Én is ott voltam Szombathelyen, Bajzát mindenért törlesztett, rugdosódott. Fogjon vissza és koncentráljon és akkor több ETO gólt is láthattunk szombat esténként. Így csak a lapjai számát gyarapíthatja...”
 • 27. Firebazs 2008. július 28. 14:59
  „Zentafos!

  Tudod mit? Becsülöm azért az úriembert, mert ez meg merte tenni szemtől szembe. A stílussal természetesen nem értek egyet, lehet ezt kultúráltabban is csinálni, de hát az emberek habitusa más és más. Néha én is szeretnék elbeszélgetni a csapatattagokkal, hogy (itt most erős sarkítás következik) miért rontják el a szórakozásomat a lélektelen, teszetosza futballjukkal. Elnézem a technikai hibákat, hibákat, mert emberek vagyunk. De a flegma, lélektelen, alázat nélküli futballt mindennél jobban gyűlölöm. Ha ebben fejlődne a (magyar és ETO) játékosok többsége, az már egy fél győzelemmel felérne (lásd a törököket az eb-n).”
 • 26. ZENTAFOS! 2008. július 28. 14:06
  „MÁR MEGINT A FRADI ,HOGY NŐHET FEL NB-1-ES CSAPAT EGY NB-2 CSAPATHOZ?AMÚGY HA VALAKI ANNYIRA KEMÉNY,HOGY ODA MER KIABÁLNI AKKOR VISELJE HA KÖVETKEZMÉNYE LESZ!”
 • 25. vic1 2008. július 28. 13:49
  „Kedves Firebazs és fischer!
  Reggel óta ti vagytok a legértelmesebb emberek, gratulálok! Mindkettőtökkel egyetértek. Szomorú, hogy egy profi sportember így reagáljon olyan sértésekre, ami nap mint nap előfordul a szakmájában. Az energiáját vezesse le a pályán, azt szívesen látnánk. A témához pedig egyáltalán nem tartozik kinek a fia, vagy sem. Vállalta a beszélgetést az újságíróval és nevét adta hozzá. Itt az írogató okosok egyike sem írja alá a becsületsértő hozzászólását. Egyébként meg tudnám az ujjaimon számolni, hogy hányan voltak jelen az incidensnél, és a jelenlévők többsége a klub alkalmazásában áll, nem hiszem, hogy azok okoskodnának itt a portálon.”
 • 24. antikomcsi 2008. július 28. 13:41
  „Első blikkre:
  A szurkoló arcoskodott még azt hitte a lelátón van, onnan "ugat" Bajzátnak. Bajzát elég arc és aggreszív ahhoz, hogy ne tűrje, "ökölre mentek".
  1. A szurkolónak mindig igaza van, ő költ 200ezret Bajzátékre és nem Bajzáték rá.
  2. Ha rossz helyen "ugat" ne csodálkozzon, ha képentörlik. A kocsmában se lenne másképp.
  Szal senkinek és mindenkinek is igaza van. Majd jön a békítő show egy sör mellett és minden megoldódik.”
 • 23. Firebazs 2008. július 28. 13:09
  „Üdv!

  Én még csak két éve járok rendszeresen hazai ETO meccsekre, de azért a véleményemet elmondom. Szégyenletes, hogy egy játékos kezet mer emelni egy szurkolóra, legyen annak bármilyen alapja. Véleményem szerint egy profi sportolónak az első, amit meg kell tanulnia, hogy a szurkoló szent és sérthetetlen! Ebben az esetben is Bajzinak visszakoznia kellett volna, nem pedig dulakodásba keveredni. Elhiszem, hogy rossz lehet, mikor az arcodba üvöltik, hogy mekkora béna vagy, de az ilyen helyzeteket meg kell tanulnia kezelni, s akkor majd esetleg felnézek rá, mint profi labdarúgóra. Addig pedig elvárom, hogy minden meccsen "meghaljon" a pályán a csapatért és a szurkolókért. Sajnos az UEFA-kupa meccsen nem ezt tapasztaltam, de a többiektől sem. :( Egyedül Koltai hozzáállásával voltam elégedett.

  További szép napot mindenkinek!”
 • 22. whu88 2008. július 28. 13:04
  „játékos is maradjon meg szurkoló is , béküljenek ki és verjük meg a grúzokat ennyi hajrá ETO , személyeskedni meg nem kell hogy milyen fia van mert senki sem Szent kivéve én :D”
 • 21. fischer 2008. július 28. 13:04
  „Ez nem az Ő NEVE - az édesapjáé! Akinek is mi köze mindehhez???
  Ez alapvető intelligencia kérdése! Senkinek nincs joga ahhoz, hogy egy esemény kapcsán egy sokadik - nem résztvevő személy nevét belekeverje egy ilyen adok-kapok - kicsit rágalmazok, kicsit védek, kicsit hallottam innen kicsit onnan okoskodásba.
  EZ UGYANIS MÁR KÖZNYILVÁNOSSÁG!
  Gondolom apád se örülne, ha a hülye beszólásaid miatt meghurcolnák a nevét egy megyei lap honlapján.........”
 • 20. lin 2008. július 28. 12:59
  „Valóban nem tartozika fennt leírtakhoz, de ezzel jár ha vállalja a nevét, sööt még dobálozik is azzal hogy majd kirugatja a bajzit.
  Biztos, hogy fog kapni bűntetést a játékos (is) vagyis hogy ő fog csak bűntetést kapni.
  Érdekes módon most már milyen sokan látták az esetet....!
  Nekem eszembe nem jutna bántani akármeliyk focistát, vagy provokálni (tény, hogy a Bajzátot nem kell sokáig húzni).
  Remélem mindkét fél tanul az esetből és soha többé nem fordul elő ilyen.”
 • 19. fischer 2008. július 28. 12:52
  „Kedves K.Katalin! Szégyellheted magad a személyeskedésért!
  Ez nem tartozik a fent leírtakhoz!”
 • 18. zeentafosi 2008. július 28. 12:52
  „Ha Bajzát a kupameccsen a helyzetkihasználásban lett volna ilyen aktív, mint a szurkolóverésben, akkor talán lenne esély a továbbjutásra. Egyébként dícséretes, hogy az Eto ebben is felnőtt a Fradihoz, mármint, hogy a játékosok éas a szurkolók egymást ütik.”
 • 17. k.katalin 2008. július 28. 12:44
  „Gratulálok Kovács Istvánnak a leköszönt megyei sportigazgatónak, hogy ilyen fia van!
  A családi háttértől felvértezve gondolja az ifju Kovács, hogy neki is mindent meg lehet tennie!?!”
 • 16. gyoridrukker 2008. július 28. 12:26
  „Miért kell megvédeni Bajzátot???? Ő alapból egy ilyen kötekedő, agresszív alak. Én láttam az egész esetet, hozzáteszem tényleg odaszóltak Bajzátnak, erre ő volt az aki verekedést provokált. Ennyi. Pl. UEFA meccsen esküszöm, hogy ez a "tehetség" több csontot talált, mint labdát......”
 • 15. két szurkoló 2008. július 28. 12:16
  „Igenis Bajzátnak járna egy ejnye-bejnye, mert a szurkoló mondhat akármit, őt nem jogosítja fel arra hogy nekimenjen! Persze magát megvédheti, az már más...Viszont az sem normális hogy nincs elkülönített játékos kijáró...
  És az tényleg igaz hogy a magyar játékosoknak sokkal nagyobb az arcuk mint a játéktudásuk! Elkényeztetett "plázamajom" a legtöbb! Mindig keresik a nagyokosok hogy egy jó korosztályos válogatott miért jut el egy eb elődöntőig aztán két év múlva miért nincs sehol! Hát ezért! Kevés a szerény, alázatos focista, pedig az kellene! A lényeg hogy legyen nagy autó, szép ruha, szolárium...”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mitrópa-kupa: osztrák siker Lipóton

Labdarúgás - Az idén immár a 18. alkalommal rendezték meg a környező országok megyéinek… Tovább olvasom