Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Bajnok a SZESE: két csapata lesz Győrnek a férfi kézilabda NBI/B-ben

Megnyerte az NB II-es bajnokságot a Széchenyi ESE férficsapata, s ezzel jogot szerzett a magasabb osztályban való indulásra. Ezzel a joggal pedig élni is kíván az egyesület.
Nagyszerű sikert ért el a győri Széchenyi ESE férfiegyüttese. Az NB II rájátszásában a hétvégi fordulóban 39–15-re legyőzte a Georgikon DSE-t, s ezzel egy ponttal megelőzi a tabellán második MKB-Veszprém II-t. Mivel a veszprémi fiataloknak már nincs több mérkőzésük – a győriek még szombaton este 6 órakor a már biztos bronzérmes Komárom otthonában lépnek pályára –, így eldőlt, jövőre az NB I/B-ben szerepelhet az egyetemi gárda. Akárcsak a másik győri, a másodosztályban bronzérmet szerzett FAB-ETO.

Volt értelme a munkának.

Pauer Zoltán vezetőedző szerint mindenképpen dicséretes a csapat teljesítménye, bár azt azért hozzátette: gyakorlatilag ezzel „csak" a kitűzött célt érték el.

„Köztudott volt mindenki számára, hogy az aranyérmet kell megcéloznunk. Ennek szellemében vágtunk neki szeptemberben a szezonnak. Jól is ment a fiúknak, de sokat jelentett, hogy ősz végén csatlakozott hozzánk Décsi Gábor, míg a télen az ETO-ból Kányai Róbert. Az ő rutinjuk rengeteget számított, de azért nem szeretném őket kiemelni. Az egész év során úgy érzem, nagyon jó egyveleget alkottak a rutinos és a fiatal játékosok. Mert azt azért ne feledjük, egyetemi csapatról van szó, s többségben voltak nálunk az intézménybe járó fiatal játékosok" – fogalmazott a vezetőedző, akire azért a meglepetés erejével nem hatott ez az eredmény.
„Ismétlem, csak az elismerés hangján tudok beszélni a srácokról, de azt sem szabad elfelejteni, a mezőny jelentős részénél jóval többet edzettünk, s ez azért ezen a szinten kijön. A veszprémi fiatalok azok, akik még sokat dolgoznak, ők számítottak végig a legfőbb riválisunknak. Az ő legyőzésükkel már egy héttel korábban bebiztosíthattuk volna az első helyet, végül döntetlen lett a meccsünk, a keszthelyiek ellen viszont már hoztuk a kötelező sikert, s ezzel az első helyet" – fogalmazott a szakember.

A sárga-fekete mezes egyetemista gárdát legfőbb riválisuk, az MKB-Veszprém II sem tudta megállítani. Fotó: B. A.
A sárga-fekete mezes egyetemista gárdát legfőbb riválisuk, az MKB-Veszprém II sem tudta megállítani. Fotó: B. A.


Bevált a kosaras modell.

A jövővel kapcsolatban a Széchenyi ESE ügyvezető elnöke, Gyömörei Tamás így nyilatkozott: „Nem titkolt cél volt a feljutás kiharcolása, elvégre az egyetemi sportot sokkal jobban reprezentálja egy magasabb osztályú bajnokság, így nem kérdés, hogy nekünk érdekünk, hogy ha már kivívtuk a jogot, induljunk is el az NB I/B-ben. Ehhez azonban szükség van támogatókra, hiszen önmagában az egyetem már kevés a többszörösére növekvő költségek biztosítására. A kosárlabdában már sikerült egy olyan modellt kialakítani, hogy egy helyi vállalkozói kör segítségével lehet a szükséges összeget előteremteni. Hasonló a terv a kézilabdában is, melynek komoly városi hagyományai vannak, ezért is fontos számunkra. A speciális helyzetből adódóan valamivel olcsóbbak tudunk lenni, hiszen a kollégiumi elhelyezéssel vagy a sportösztöndíj rendszerével jelentős összegek spórolhatók meg a költségvetésben. "

Hosszú távon terveznek.

A támogatók között szerepel dr. Hoffmann László, korábbi világbajnoki ezüstérmes kapus, aki edzőként dolgozott az ETO-nál és Veszprémben, majd játékosmenedzseléssel foglalkozott. Az elmúlt években nem igazán volt kapcsolata a kézilabdával, de örömmel tér vissza: „Régóta gondolkodtunk azon, hogy fel kellene éleszteni Győrben a férfi kézilabdát. Már ősszel elkezdtünk dolgozni ezen, de azért mostanáig nem beszéltünk róla, mindenképpen meg kellett várni, megnyeri-e a csapat a bajnokságot. A hétvégén ez összejött, s most úgy fest, van lehetőség az előrelépésre, az egyetemmel közösen megfelelő támogatást kaphat a szakág. Mindenképpen hosszú távon gondolkodunk, de sok minden függ attól, lesz-e ehhez elegendő támogató. Nincs egyébként úgymond eredménykényszer rajtunk, ha úgy alakul, nagyobb, ha esetleg nem úgy jön ki, akkor kisebb lépésekben haladunk. Komoly feladat az utánpótlás felépítése is, már hónapok óta járjuk az iskolákat, s várhatóan öt-hat intézménnyel sikerül is megállapodnunk. A fogadókészség nagy, az elmúlt időszak miatt a bizalom viszont kicsi, de ezt vissza kell és lehet szerezni. Mindenképpen optimista vagyok, a városban van igény egy erős férficsapatra."

Olvasóink írták

 • 9. fl 2011. május 23. 08:39
  „Ha nem tették volna tönkre a férfi kézilabda utánpótlást, akkor most nem kellene újraépíteni. Egyébként meg a városnak elég lenne egy férfi kézilabda csapat, az viszont az első osztályban!”
 • 8. asvel 2011. május 22. 20:39
  „7. balazsmail 2011.05.22. 09:53

  A tavaszi szezonban a SZESE nagyobb nézőszám mellett játszott, mint az ETO!
  A pénzt nem a város adja, mivel ők csak NB1-es csapatokat támogatnak.
  A fő probléma az, ha ugyanakkora összeget kapna mindkettő, a SZESE fel tud építeni egy jól működő klubot utánpótlásbázisokkal együtt, mig az ETO-nál ugyanabból a támogatásból egy fillér sem jutna a csapatnak, mivel mind elmenne a jelenlegi tartozásokra!”
 • 7. balazsmail 2011. május 22. 09:53
  „6. asvel 2011.05.20. 21:12

  Értem én, de a pénz azért van meg, mert a város nekik ad, nem az ETO-nak.
  Bázis nélküli kluboknak nem sok értelem van, mert nem kiváncsi rájuk senki. Ami nem mondom, hogy jó, de ez van.
  A női csapat bajnoki döntőjét 1000 néző látta. Pedig ETO néven szerepelnek, és állítólag a világ élvonalában vannak.
  Akkor egy SZESE?”
 • 6. asvel 2011. május 20. 21:12
  „5. balazsmail 2011.05.20. 15:07

  Egyszerűen azért van értelme, mert megvan az anyagi háttere, hogy biztosan el tudjon indulni, az ETO-nál ez egyáltalán nem biztos!”
 • 5. balazsmail 2011. május 20. 15:07
  „Azért sok olyan is van ott az ETO-nál, aki próbálja megmenteni.
  Ennek a SZESE-nek semmi értelme nincsen. NB1-es csapat kellene a városnak, de
  az csak az ETO nevével lenne jó.
  A SZESE meccseire nem lesz senki sem kiváncsi.
  Két NB1/B-s nem mi értelme..?”
 • 4. Infamous 2011. május 19. 15:45
  „azokra gondoltam, akik az elmúlt 5 évben tönkretették a férfi kézilabdát Győrben...neveket had ne írjak...sokan jelenleg is a megmaradt régi férfi ETO-nál lopják a pénzt...”
 • 3. Arrabona 2011. május 19. 14:52
  „Nem tudom pontosan kik tartoznak a "sleppbe", de Hoffmann valószínű nem.”
 • 2. artie75 2011. május 19. 11:35
  „"hajrá! az a fontos, hogy a régi győri kézilabdás sleppet nehogy a SZESE közelébe engedjétek! akkor nem lesz gond."

  Nos, Hoffmann-nal pont ezt teszik.”
 • 1. Infamous 2011. május 19. 10:06
  „hajrá! az a fontos, hogy a régi győri kézilabdás sleppet nehogy a SZESE közelébe engedjétek! akkor nem lesz gond.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SKC: egyelőre még se edző, se csapat

Nagy a csend a kilencedik helyen végzett Kis-Rába Menti Takarék Soproni KC körül. A csapat eddigi… Tovább olvasom