Kisalföld logö

2018. 09. 18. kedd - Diána 16°C | 26°C Még több cikk.

Babos, a világjáró

Miami, Mexikó City, San José, Melbourne – világjáró utazók úti programjának is beillene, mindez azonban egy teniszező, a soproni Babos Zsuzsa állomáshelyeit jelzi az elmúlt hónapokban.
– Mikor indult, s milyen hosszúra nyúlt e túra – kérdeztük hazaérkezése után.
– November végén keltem útra és tizenkét hétig voltam távol Soprontól. Bár két állomás között egy fél napra hazatértem, s onnan indultam tovább. Az átállás a télből a nyárba már könnyebben ment, mint az elmúlt esztendőkben, mert az ember szervezete hamar megtalálja az ideális állapotot. Így azt is mondhatom, hogy nem okozott számomra gondot az időzónák és évszakok átugrása.
– Lássuk az úti programot!
– Először Floridába repültem, Miamiba, ahol egy családnál töltöttem el egy hónapot. A kapcsolat teniszberkekből származik, s vendéglátóimnál velem egykorú lánnyal tölthettem el egy két hétig tartó edzőtábort. A harmadik héttől már versenyeken is részt vettem. Előbb egy emlékversenyen indultam, ahol a legjobb nyolcba jutottam. Ezt követően Németh Virággal, a zalaegerszegi teniszezővel a magyar válogatott tagjaiként indultunk a 18 évesek csapat-világbajnokságán. Öt nemzet csapatával mérkőztünk, s ebből négyszer győztünk, ami a hatodik helyet jelentette. Floridától az Orange Bowl sorozaton búcsúztam, mint ahogy én is a verseny második körében. Innen Mexikóba utaztunk Méridába, majd ezt követően Mexikó Citybe, ahol elsőkategóriás versenyeken készülhettem a későbbi viadalokra. Ezt követően San José volt az állomásom, itt a kilenc versenyből álló sorozat hatodik állomásán egyéniben a legjobb nyolc, míg párosban a legjobb négy közé sikerült bejutnom.
– Ezt követte a soproni villámlátogatás ?
– Igen, mindössze tizenkét óra erejéig hazarepültem, majd indultam tovább Bécsből Kuala Lumpuron keresztül Ausztráliába. Öt nappal a rajt előtt érkeztem az év első Grand Slam versenyére Melbourne-be, ahol egy előversenyen vettem részt. Itt is a nyolc között voltam a viadalon. Az Ausztrál Open rajtjakor az ifjak között a tizenegyedik kiemeltként indulhattam, s előbb egy orosz, majd egy fehérorosz ellenfelemet győztem le. Sajnos, az esőnapok miatt zsúfolt lett a versenyprogram, s utóbbi találkozó után egy órával kellett mérkőznöm a világranglista harmadik helyén álló cseh lánnyal. Az első játszmát megnyertem, a másodikat 4 – 3-as vezetésemről elveszítettem. A döntő szettben egy meccslabdányira álltam a győzelemtől. A párosban vigasztalódhattam, ahol a tajvani társammal hatodik kiemeltként az elődöntőig jutottunk.
– Fájó volt a balszerencsés vereség az egyéniben ?
– Akkor nagyon bántott a dolog, hiszen hajszálnyira voltam az elődöntőtől. Azóta átgondoltam szinte minden labdamenetet, s azt mondhatom, hogy ezzel a szerepléssel, helyezéssel elégedett lehetek, de nem megelégedett.
– A világ szebbnél szebb helyein járt...
– Ez a másik bánatom, hogy Florida kivételével a teniszversenyek városait alig ismertem meg. Ez az úti program a teniszről szólt. Edzés, pihenés, mérkőzés, utazás. Talán a közeljövőben több időm lesz körülnézni a világban, de sajnos, e sportág nem a turistautakról szól – fejezte be beszámolóját a juniorok világranglistáján a 23. helyen álló soproni teniszező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lejátszott mérkőzések

Haladás – Győri ETO FC 0 – 0, 11-esekkel: 3 – 2 >>

Tovább olvasom