Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

`Azok is tudjanak Kolóról, akik ma még meg sem születtek`

Vegyes érzelmek és túláradó szeretet jellemezték a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) sajtótájékoztatóját, melyet a Kolonics György Alapítvány megalakulásának alkalmából szervezett a Szövetség 2009 március 19-én.


A sajtótájékoztatón megjelentek az Alapítvány alapítói, a kuratórium tagjai, illetve Kolonics György egykori sporttársai is, hogy együtt indítsák útjára az Alapítványt, mely a kajak-kenu utánpótlásának segítését, támogatását hivatott segíteni.

"A szándék tiszta és nemes, olyan mint a Gyuri volt"

Az alapítók részéről felszólalt Dr. Baráth Etele, az MKKSZ, illetve Molnár Zoltán a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) részéről, valamint Angyal Zoltán a Kuratórium elnöke, Szabolcs Attila, Budafok polgármestere és Horváth Csaba, Kolonics György egykori páros parnere. Az alapítók között szerepel Kolonics György családja, illetve Kozmann Győrgy olimpiai bronzérmes kenusunk is.


Kolonics György emlékére.Juhász Gyula: Himnusz az emberhez című versét Kautzky Armand színművész adta elő, mely után Dr Baráth Etele röviden vázolta az Alapítvány megalakulásának körülményeit:

"Azért is szükséges az Alapítvány, hogy azok is tudjanak Kolóról, akik ma még meg sem születtek. Ő egy erkölcsi példa és az Alapítványnak is ekkora nagyságot kell elérnie, mind eredményesség, mint anyagi bázis tekintetében".

"Gyuri egykori iskolája felvette a nevét, ez volt az első lépés"

Angyal Zoltán, a Kuratórium elnöke folytatta: "A szándék tiszta és nemes, olyan mint a Gyuri volt. Nagyon remélem, hogy azok a fiatal sportolók, akik valamilyen módon élvezni fogják az alapítvány támogatását, ők is hasonlóan fognak érezni.

Molnár Zoltán a MOB képviseletében szólt a vendégekhez: "a MOB elsőként csatlakozott az ötlethez. Gyuri nem csak a fényes aranykönyvekben, hanem így a mindennapokban és a fiatal tehetségek életében is jelen lesz".

Szabolcs Attila Budafok polgármestere: "Gyuri egykori iskolája felvette a nevét, ez volt az első lépés. Szükség van az alapítványra, nagyon sok fiatal van, akinek hatalmas segítség lesz ez karrierje során".

Futamok a bajnok emlékére

Horváth Csaba, aki Kolonics György oldalán olimpiai aranyérmet szerzett megható gondolatokkal fejezte be felszólalások sorát: "Koló egy olyan iskolát teremtett, ami a mai napig egyfajta mítosz, amire nincs magyarázat.

Ő egy más dimenzióban élt és egy más dimenzióban kenuzott, ő maga volt a kenuzás. Jó lenne, ha az Alapítvány olyan tehetségeknek tudna segíteni akik tovább viszik a Gyuri örökségét".

Baráth Etele bejelentette, hogy a mindekori utánpótás bajnokság, illetve a Magyarországon megszervezett kenu 1-es 500 méteres futamok is Kolonics György nevét fogják viselni.

A Kolonics György Alapítvány hamarosan már bankszámlaszámmal is rendelkezik majd, így mindenki részt vehet a nemes szándék tettekre váltásában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Kupa: Sima hetessel elődöntős az ETO!

Labdarúgás - Elődöntőbe jutott a Magyar Kupában az ETO FC. Starkék a Kazincbarcika elleni… Tovább olvasom