Kisalföld logö

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 19°C | 32°C Még több cikk.

Az ikrényi elnöknek fáj az 1–7

Három kiállítás és sérülések miatt hét játékos alá csökkent az ikrényi csapat létszáma a hétvégi mérkőzésen, ezért a játékvezető idő előtt beszüntette a találkozót.
Az Ikrény elnöke szerint nem minden futballistájuk érzi át a szereplés felelősségét.

A legutóbbi hétvége sem múlt el félbeszakadt mérkőzés nélkül az alacsonyabb osztályokban, ezúttal azonban nem a bíró kapott, hanem ő adott. Mégpedig négy piros és öt sárga kártyát a Sokorópátka–Ikrény megyei másodosztályú összecsapáson.

Amúgy gólokban sem volt hiány, hiszen a hazai csapat hét találatára csak egy vendégválasz érkezett.

Nem telt el negyedóra a mérkőzésből, amikor már megfogyatkozott az Ikrény csapata, majd a szünet előtt egy páros kiállítást követően kilencre csökkent a pályán levő vendégjátékosok száma. A meccs hajrájában aztán egy újabb felesleges szabálytalanság következett az ikrényiek részéről, miközben egy kifutásnál a kapusuk bokája kifordult és még egy játékosuk is megsérült. Több cseréje már nem volt az Ikrénynek, melynek már csak hat játékosa maradt a pályán, a játékvezető így kénytelen volt beszüntetni a mérkőzést.

Bukta Ferenc, az Ikrény elnöke, korábbi edzője – egykoron maga is játékvezetőként működött a győri körzetben – így értékeli a történteket:
– Hét-egynél nincs mit a játékvezető nyakába varrni, annak ellenére sem, hogy az ő tevékenysége sem emelkedett az átlag fölé, amibe persze az asszisztensei is besegítettek. Ennek az eredménynek az okai az ikrényi vezetőség, az edző és a játékosok tevékenységében keresendők. Nagyon el vagyok keseredve, hogy csapatunk idáig jutott. Vannak játékosaink, akik nem érzik át, mit jelent ehhez az egyesülethez tartozni, ahol nem kis anyagi áldozatot kell hozni azért, hogy valakik sportolhassanak. El kell gondolkodni mindannyiunknak a további lehetőségeken.

Néhány hete már mutatkoztak gondok a klubnál, amikor az egyik utánpótlás-mérkőzésre nem álltak ki.

– Sajnos vannak gondjaink, nem mindenki ér rá minden hétvégén, az edzéslátogatottság sem kifogástalan, így fordulhatott elő, hogy a szükségesnél kisebb létszámmal tudtunk elutazni, s nem tudtuk felvállalni azt a mérkőzést.

Olvasóink írták

 • 4. papam 2011. október 14. 14:04
  „Nagyon sajnálom az ikrényi csapatot hogy idáig fajultak a dolgok az illetékesek gondolkodjanak el és tegyenek
  meg mindent a falu és az értük szurkolók érdekében.”
 • 3. clajukaaa 2011. október 12. 20:04
  „"Vannak játékosaink, akik nem érzik át, mit jelent ehhez az egyesülethez tartozni, ahol nem kis anyagi áldozatot kell hozni azért, hogy valakik sportolhassanak."
  Mit jelent egy olyan egyesülethez tartozni :-ahol a pálya akkor lát vizet ha esik az eső vagy a játékosok öblítenek
  - ahol ha a játékosok gyúratni akarnak meccs előtt/amit csak hazai környezetbe tehetnek meg/ akkor saját zsebből kell fizetniük 500forintot
  -ahol ha a játékosok megfelelő meccslabdával akarnak játszani akkor saját pénzükből vett labdát kell vinniük
  -ahol ha már az orrukig se látnak a játékosok akkor kapcsolnak villanyt
  -ahol a játékosok és az edzők saját pénzükből járnak autóval edzésekre meccsekre
  -ahol 1-2játékos a saját sportszárába játszik
  -ahol azt mondják kupameccs előtt hogy essél ki mert...
  -ahol Bajnok lesz a csapat és elküldik az edzőt???????????
  MIT JELENT EGY ILYEN "ÓRIÁSI" KLUBBHOZ TARTOZNI??????”
 • 2. Falcmen 2011. október 12. 16:58
  „Csak a tárgyilagosság kedvéért, ha már ott voltam... Az ikrényi kapusnak kutya baja sem volt, mint ahogyan a másik játékos hirtelen sérülése is kacsa. A játékosok szerették volna végig játszani (becsületből), de az edzőjük ráparancsolt a fent nevezett két játékosra, hogy kérjenek ápolást, és sérülésre hivatkozva levonultak a pályáról.... A bíró pedig mezőnyben tévedett ide is oda is, a négy piros lap jogosságához kétség sem férhet. Szerintem inkább edző kérdés van Ikrényben, nem a srácok felejtettek el focizni... Jó napot!”
 • 1. EarlGrey 2011. október 12. 11:00
  „mese habbal...a gondok nyáron kezdődtek (sőt ha belegondolok akkor már télen), mikor a tavalyi bajnokcsapat edzőjét elküldik, mert azt a csekély "követelését" sem voltak hajlandóak teljesíteni amit kért ;)
  egyetlen igaz ami a cikkben van az pedig: "Ennek az eredménynek az okai az ikrényi vezetőség, az edző és a játékosok tevékenységében keresendők."...
  hetek óta egyéb okok miatt nincsen megfelelő edzés...lenne elég magas edzéslátogatottság, ha lenne értelme...volt amikor több mint 20 játékos volt edzésen ;)
  meccskezdésre is épp hogy odaesnek, mert 1-2 embernek (saját költségén) többet kell fordulnia, hogy a játékosok eljussanak a helyszínre...üzemanyagköltség nincs, ami elvileg pedig bele van kalkulálva a költségvetésbe, de dolgoznak az utazásos problémán...pfff”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősport: családi győzelem

A közelmúltban rendezték Bécsben a Nemzetek Kupája felföldi játékokat, melyen a magyar csapat első… Tovább olvasom