Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Az exkapitány visszatér gyökereihez

Kosárlabda - Egy számára igen jól sikerült évad után távozik a Soproni sÖrdögöktől Pojbics Szabolcs, aki a sörgyári együttes csapatkapitánya volt az előző évadban. Csak az élvonalbeli klubot hagyja el, a városból nem távozik, és a kosárlabdázást is folytatja.
Pojbics Szabolcs a következő szezonban az NB I/B-s SMAFC csapatát erősíti, azt az együttest, amelyben pályafutása korábbi szakaszában nem kevesebb, mint hat szezont „húzott le". Az irányító- és hátvédposzton egyaránt bevethető kosaras a következőket mondta a váltás okairól:
„Harminckét éves vagyok, lassan a pályafutásom befejezése utáni időszakra is gondolnom kell. Most adódott egy jó lehetőség a kereskedelemben, ebben fogok dolgozni, belevágtam.

Pojbics Szabolcs (balra) a következő szezonban már a SMAFC csapatát erősíti. Fotó: Németh Péter
Pojbics Szabolcs (balra) a következő szezonban már a SMAFC csapatát erősíti. Fotó: Németh Péter


A sÖrdögök vezetősége nagyon korrekt volt velem szemben, ajánlatot tett Bokor Ákos ügyvezető. Annyira ragaszkodtak hozzám, hogy még abba is belementek volna, hogy napi egy edzésen vegyek részt, s úgy próbáljam a mérkőzéseken segíteni a csapatot. Most azonban még a munkának nagyon az elején járok, az biztos, hogy sok utazással jár majd. Nem mertem a kettőt egyszerre elvállalni, nem vagyok benne biztos nem ment volna-e valamelyik a másik kárára."

A fejleményekről értesülve megkeresték a SMAFC-tól Pojbicsot, aki egyeztetett Vetési Imrével, és úgy döntött: a következő szezonban az egyetemi együttesben kosarazik.

„A mikor Körmendről Sopronba kerültem, hat évet játszottam a SMAFC-ban és több igen szép sikernek lehettem részese. Amikor az A csoportban a Krasznai-csarnokban legyőztük annak idején az előző évi két döntőst, a Szolnokot és az Albacompot, biztos sok szurkoló emlékszik, a Magyar Kupában pedig még NB I/B-s csapatként szereztünk néhány nagy skalpot, kaptunk el pár élcsapatot."

Pojbics a mostani SMAFC-ból a nyári szünetben visszatérő Bausz Kornéllal, valamint pár éve az akkor még nagyon fiatal Baloghgal és Gombással kosarazott együtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sörgyár folytatja a sÖrdögök támogatását

Hosszas tárgyalássorozat után megegyezett fő névadó szponzorával, a sörgyárral a Soproni sÖrdögök… Tovább olvasom