Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Ausztrálként a sárkányhajóban

A hétvégén Szegeden rendezik a sárkányhajó-világbajnokságot. Az ausztrál válogatott az egyik legnagyobb létszámban vesz részt a viadalon. A volt győri kajakos Ábrahám Réka jóvoltából az elmúlt napokat Győrben töltötte a 350 tagú küldöttség.

Ha valaki az elmúlt napokban Győr belvárosában járt, többször is „belefuthatott" egy nagyobb tömegbe, akik csak részben turisták, a többségük az ausztrál sárkányhajó-válogatott tagja. A győri edzőtáborozást a két éve Melbourne-ben élő Ábrahám Réka szervezte meg, neki köszönhető, hogy a megyeszékhely idegenforgalmát a múlt héten 350 ausztrál lendítette fel.

„Két éve élek Ausztráliában, ahol egyrészt kajakot oktatok, másrészt pedig sárkányhajózom – kezdte Ábrahám Réka, aki korosztályos versenyzőként kajakban nyert maraton-világbajnokságot. – A sárkányhajózás csak hobbi, önköltséges alapon űzi mindenki az országban. A válogatott kétszázötven versenyzőből áll, míg százan családtagok, kísérők, s közülük gyakorlatilag senki nem járt még Magyarországon, de Európában sem."

Ábrahám Réka számára furcsa lesz nem magyar színekben szerepelni Szegeden.
Ábrahám Réka számára furcsa lesz nem magyar színekben szerepelni Szegeden.

Érthető módon nagyon élvezik a helyzetet az ausztrálok, akik azért nemcsak szórakozni jöttek, nyerni is szeretnének. Kicsit furcsa helyzet lesz Ábrahám Réka számára, hogy ezúttal ő is az ausztrál csapatot erősíti.

„Érdekes lesz, annyi szent, hiszen sok szép emlék köt a szegedi vizekhez, ott is tanultam és éltem, de most így alakult az életem. Ausztráliában egyelőre úgy fest, megtaláltam a számításomat, s amennyiben a diplomámat is sikerül »ausztrálosítani«, testnevelőként dolgozhatom, ami azért komoly előrelépést jelentene. Ami pedig a világbajnokságot illeti, azért jöttünk, hogy a lehető legjobb eredményt elérjük. Egyértelműen győzelmi szándékkal szállnak vízre az egységek" – tette hozzá a versenyző, akinek természetesen a család nagyon hiányzik. (Édesapja Ábrahám Csaba, a Graboplast VSE elnöke.)

„Melbourne-ből azért nem lehet csak úgy hazajönni, most is huszonhét órába telt, míg eljutottunk Magyarországra. Anyáék is dolgoznak, nem tudnak csak úgy jönni, így most kihasználom az alkalmat, s a verseny után még jó két hetet itthon töltök, csak azután megyek vissza Ausztráliába. Egyébként a csapat egy része is így van, ha már eljutottak ide, akkor sokan meg sem állnak majd Európa nagyobb városá-
ig. Ami már biztos, legközelebb jövő márciusban ismét jövök, ugyanis akkor Olaszországban rendezik a klubvilágbajnokságot, melyre már kvalifikáltuk magunkat. S ha már a »szomszédban« leszek, ismét hazalátogatok" – mondta végezetül Ábrahám Réka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz győri a vb-keretben

Nem hivatalosan tíz győri versenyző utazhat a
duisburgi világbajnokságra. A végső döntést… Tovább olvasom