Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Audi ETO: Lemondott Vanyus Attila és a klub teljes elnöksége

Lemondott a Győri Audi ETO női kézilabda csapatának teljes elnöksége. Az eddigi elnök, Vanyus Attila biztosan nem jelölteti magát újra a posztra.

A klubot 23 éve irányító Vanyus Attlát 2009-ben, -a jelenlegi elnökséggel együtt - öt évre választották meg, az utóbbi időben azonban a testületen belüli széthúzásról lehetett hallani.

Több tag is azt szerette volna, ha Vanyus nem tölti ki ezt a ciklust, és már előbb megválasztja első emberét az Audi ETO.

Ehhez egy új elnökség kialakításán keresztül látták a megoldást, így a teljes testület lemondott. A klub ezt a közleményt adta ki hivatalos honlapján:

"A Győri Audi ETO KC május 24-i rendkívüli elnökségi ülésén az elnökség úgy határozott, hogy a számos korosztályos csapatban több mint 700 kézilabdázó sportolását is biztosító egyesület vezetésének a klub hatékonyabb irányíthatósága, és az eddig is kiemelkedő hazai és nemzetközi sikereinek folytatása érdekében megújulásra van szüksége. Az elnökség tagjai egyhangúlag úgy döntöttek, hogy a változás a klub legfelső irányító testületében, az elnökségben kell, hogy megkezdődjön, ezért átadják a lehetőséget egy új összetételű vezetésnek. A tervek szerint az egyesület június 9-én, évi rendes közgyűlésén az egyesületi tagok választják majd meg a megújult összetételű elnökség tagjait."


A csapat jelenlegi első embere teljesen más okokkal magyarázta a döntést a kisalfold.hu-nak.

Vanyus Attilát telefonon értük el, hangján szomorúság érződött: "Hatvanhat évesen sok volt már a napi 10 óra, amit a kézilabdával, a klub ügyeivel töltöttem, és a testület is a váltás mellett volt.

A döntés nem ért meglepetésként, hiszen korábban már többször beszéltünk ezekről a dolgokról az elnökség tagjaival.

Ez a klub olyan nekem mintha a gyermekem lenne, ott voltam a születésénél, amikor elindultunk felfelé a kiesés széléről, és ott voltam, amikor a világ egyik legjobb csapata lett.

Ahogy a kezdeteket átéltem, szerettem volna úgy befejezni, ahogy megálmodtam: egy BL-győzelemmel. Sajnos, ez nem sikerült, de remélem, ha megnyerjük a kupát jövőre, - más tisztségben ugyan - én is ott leszek. Amíg az egészségem engedi a csapat mellett szeretnék lenni."

Ami a közeljövőt illeti, felállt egy jelölőbizottság – ennek Molnár Péter, Szabó Tamás és Kiss Lajos a tagja –, hogy a közgyűlésig összegyűjtse a jelöltek nevét. A törvény értelmében azonban a közgyűlésen is bárki tehet javaslatot az elnök, illetve az elnökségi tagok személyére.

A tagok azután szavaznak arról, hogy elfogadják-e a jelölést, majd egyesével szavaznak az elnökjelöltekre. Ha valakire a jelenlévők ötven százaléka plusz egy fő voksol, akkor nincs tovább: megvan az új elnök. Ha senki sem kap többséget, akkor a második körben a két legtöbb szavazatot kapott jelölt küzd tovább, s közülük kerül ki a klub első embere.

Ugyanez a szabályzat vonatkozik az elnökségi tagokra is. Az alapszabály értelmében az Audi-ETO KC elnöksége az elnökkel együtt minimum hét-, legfeljebb tizenegy tagú lehet.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. zag 2011. június 03. 17:50
  „43!
  Ha csak ennyi szól ellenük,akkor igazam van?”
 • 44. oszintevagyok 2011. május 30. 13:30
  „Végre! Bár későn, mivel a döntések már korábban megszülettek, így nincs esély a távozott csapattagok visszahívására. Remélem jövőre találkozik a CS OLTCHIM VÂLCEA és az ETO. Ott leszünk és szurkolunk...”
 • 43. T_McVay_01 2011. május 29. 21:36
  „# 41. zag
  "Szucsánszkyt a tizedéért és Németh Andrást Győrbe!"

  Azért az Önbecsülésünknek is kell hogy határa legyen.
  Két fradista kancsót ráadásul az egyik még brazil is.
  Görbicz pótlására pedig már egyébként is itt van Andre Lekics.”
 • 42. IV.Béla 2011. május 29. 21:19
  „Kíváncsi vagyok, hogy majd Kelecsényi mit tud tenni az ETO-ért.”
 • 41. zag 2011. május 29. 19:56
  „Istenkirálycsászárnőről most kiderülhetne,hogy hova kellene!Hol tudják megfizetni és milyen nyelven beszél?Szucsánszkyt a tizedéért és Németh Andrást Győrbe!”
 • 40. ACSA 2011. május 29. 11:05
  „Vanyus rutinja,kapcsolati tőkéje a magyar és a nemzetközi kézilabdában ,felbecsülhetetlen érték!!!
  Hülyék vagytok ha elengeditek!”
 • 39. mikipapa 2011. május 28. 11:56
  „Sajna bejött amit Konkoly mester magyarázata után írtam Cserélik a vezérkart Remélem hozzáértő ,egymással nem rivalizáló emberek kerülnek elő és kimarad a politika A többi az edző és a lányok feladata Hajrá Győr !!!!!!!!!”
 • 38. nasi12 2011. május 28. 00:23
  „Félő, hogy a kézilabdának befellegzett Győrben!
  Lehet, hogy Görbének is meg kellene ismerkedni a kosárlabdajáték tudományával, ha valamire vinni akarja az életben.”
 • 37. vadfruttik 2011. május 28. 00:01
  „...előbb azért dolgozzon is valamit mielőtt meghal:)”
 • 36. kisokoska 2011. május 27. 19:27
  „Bárki is legyen az új elnök, szeresse a klubbot és a játékosokat. Együtt lehet csak nagyot alkotni. Remélem nem idegen ül a bársony székbe, aki csak a fényes oldalát fogja látni a klubnak, győri legyen és halljon meg az ETO-ért.”
 • 35. vadfruttik 2011. május 27. 12:30
  „valami bűzlik...és nem Dániában!”
 • 34. kocsisor 2011. május 27. 12:05
  „Köszönettel tartozunk Vanyus Úrnak az eltöltött 23 évért és as sok sok fáradozásért.
  Sajnos Magyarországon évek óta csak egy női csapat létezik ( férfiaknál MKB Veszprém ) Ezen időszak alatt a "begyömöszölt " sok száz millió(milliárd) Ft- ból a magyar viszonyokhoz képest kiváló csapatot sikerült létrehozni , viszont nemzetközi szinten" illett "volna egy BL-t nyerni.
  Vigyázzunk jön a női kosárlabda, ahol világ klasszisokat igazoltak, igazi konkurencia lesz.
  Mindenkinek jó pihenést, elmentem nyaralni ,találkozunk őszel”
 • 33. hunos 2011. május 27. 09:59
  „Köszönjük szépen Vanyus Úr a győri kézilabdáért tett erőfeszítéseit!”
 • 32. T_McVay_01 2011. május 27. 09:43
  „Borkai és az Elnökség többi taja ugyanazon az elnökségi ülésen mond le , de Borkai lemondása 1 nappal előbb jelenik meg, mint az elnökség lemondása. Ezek szerint a Polgármesterünket a MOB elnökét
  a várható balhéról " le kellett választani".
  Most már világos hogy nem összeférhetetlenségről, hanem az Elnökségi
  tagok kibékíthetetlen ellentétéről van szó.
  Viszont valahol a sors iróniája hogy miután Vanyus A. Elnök Úr
  lapátra tette Aurélia Bradeanut - a csapat eszét és motorját,
  csak emlékeztetőül 2011-es bajnoki döntő 14 gól - most 23 év után Ő
  leváltását kezdeményezték a mamelukok.
  23 évnyi munkájáért részemről óriási köszönet.
  Azonban a "görbicizmus" kiteljesedése (amit hagyott) végül a vesztét okozta.”
 • 31. Tudós-1 2011. május 27. 09:03
  „Sajnálom Attilát. Sokat tett, sokszor erőn felül is azért, hogy a Győri kézilabda női vonala erre a szintre érjen. Abban, hogy a férfiakat elengedte én is hibáztatom. A kettő együtt jól megfért volna - mint annakelőtt.
  De!
  Ez a váltás, változás remélhetően nemcsak a vezetésben, hanem a játékosállományban is hoz új dolgokat.
  A csapat egykoron világelső játékosa Görbicz Anita immáron 5 éve a múltjából él meg. Ez nagy luxus. Komoly csapatoknál vagy változik a játékos hozzáállása vagy kölcsönadják, eladják. A befektetett tőkét próbálják némiképp visszaszerezni, s helyébe új meghatározó játékost igazolni.
  Itt az ETO-nál is ezt kellene tenni. Azaz folytatni kellene a szelektálást. A profi élet az ilyen, itt nincsenek érzelmi dolgok ill. azok vannak legkevésbé.
  Amit várok az az, hogy Róth Kálmán visszatér valamint azt is hogy Attila is ott marad segíteni a megtisztulásban.”
 • 30. pokop 2011. május 27. 08:32
  „Vanyus Attila tiszteletre méltó amit elért ezért csak köszönet illeti, és nem igaz, hogy ő tette tönkre a férfi csapatot. Maximum azt lehetne számonkérni rajta, hogy miért nem a férfi kézi mellé állt. A két csapat csak külön lehetne életképes, de azt meg tudjuk miért nem működött és ki vitte el a szponzoraikat. Én abban, hogy lemondott inkább politikai nyomást látok, mivel elég érdekesek a bejelentés körülményei is. Borkai ugyanazon az elnökségi ülésen lemond, de az a hír 1 nappal előbb megjelenik, mint az elnökség lemondása. Szerintem azért, hogy ne lehessen összemosni a két dolgot és függetlennek tűnjön a kettő egymástól. Ahol ennyi pénz felett lehet dönteni, oda szívesen ülnek be politikusok akár csak azért, hogy sikeresnek tűnjenek a rosszabb (túlnyomó többség) pedig, hogy magának kihasítson belőle, aminek a lassú haldoklás lenne a következménye. De azt sem látom elképzelhetetlennek, hogy maga a nagyvezér nem nézi jó szemmel, hogy nem a kedvenc csapata sz egyeduralkodó itthon női kéziben. Én örülnék, ha pl. Róth Kálmán lenne az utódja (ez cáfolná egyébként előbbi feltevésemet), aki folytatná a Vanyus úr által elkezdett munkát és nem valami bukott politikus vagy egy bukott bankár.”
 • 29. CsabaKiraly 2011. május 27. 07:00
  „Soha nem lenne szabad megengedni, hogy valaki 23 even at a klub vezetoje legyen. Max 5 ev aztan CSERE. Frissiteni kell gyakran.”
 • 28. Cancer 2011. május 27. 01:24
  „nagyot alkotott Vanyus, de ideje volt valtani, uj hullam kell, uj lendulet”
 • 27. TNA85 2011. május 26. 22:57
  „Az amatőr sportba tényleg merész húzás lenne belefektetni. Itt az a baj, hogy amatőrré tették, ami profi volt. Tolták a lóvét a női kézibe, mintha a fiúk nem is léteznének. Csak egy kis segítséget adtak volna, és dobogó közeli férficsapatunk lenne, és nem a másodosztályban.”
 • 26. tkrs9980 2011. május 26. 21:56
  „Nem, kedves Infamous, nem siratom.És azt sem firtatom, hogy hogyan, és milyen áron érte el, legyen az Ő dolga.
  Viszont az eredmény szerintem magáért beszél.Két csapattal 1 eredmény=1 pénz/2csapat=2db fele teljesítmény.
  Bárki bármit mond, gondoljon vissza 25 évvel ezelöttre előtte.Én talán ált. 6.-as voltam. Minden iskolában válogatták a kézis fiúkat és lányokat.Mi fiúk focizni akartunk de mindannyian, a lányokat meg rá kellett venni a mozgásra.
  A foci utánpótlás nevelés sajna nem működött úgy, mint a kézi a lányoknál.Hiszen rengeteg csapatban játszott a rengeteg jó focista.Kevés volt a kézilabdázni akaró fiú.Na a lányoknál más volt a helyzet.Kevés volt a csapat és sok a lány a végére.Óriási meló volt annak idején a tesitanároktól.Kifejlődött egy komoly utánpótlás a lányokból, ami a mai napig működik, a lányom is (iskolai szinten) de ETO utánpótlás.
  Én fiú voltam, nekem a Hanik, meg a Détári volt a sztár. Annak ellenére, hogy az Iváncsik Misi ma is jó barátom.Igaz apám is lehetne, ha nem kézizik annak idején, hanem csajozik :) .És ez a kulcs szó.
  Az amatőr férfi sportba nem éri meg befektetni, mert a 90% elkallódik az élet rendje szerint.”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kassai Viktor vezeti a Barca-MU BL-döntőt!

Lesz magyar szereplője a Bajnokok Ligája döntőjének! Immár hivatalossá vált, hogy Kassai Viktor… Tovább olvasom