Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Audi ETO és Veszprém Barabás: Róth Kálmán lesz az edző

Az ETO tizennégy játékost delegál a veszprémi csapatba.
A két klub együttműködéséről szóló korábbi szándéknyilatkozatot szerdán szerződéssel is megerősítette a két női kézilabda klub elnöke. Az NBI B-ből első osztályba kerülő ifjú győri játékosoknak Róth Kálmán lesz az edzője, és a Duna Takarék szponzori támogatásával a pénzintézet lesz az egyik névadó szponzora.

A Veszprém Barabás női kézilabda csapat, amely jelenleg az ötödik helyért játszik az NBI-ben, jelentős átalakuláson megy keresztül az új szezon kezdetére. Ősztől a Klub első osztályú csapatának gerincét a Győri Audi ETO NBI B-ben diadalmaskodó ifjú csapatának tagjai alkotják majd.

Az erről szóló szerződést Barabás Árpád, a Veszprém Barabás KC elnöke, és Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO elnöke írta alá szerdán. Az együttműködés három évre szól, amelynek értelmében az ETO tizennégy játékost delegál a veszprémi csapatba, ezt egészíti ki saját utánpótlás játékosaival a Barabás KC. A csapatnak kiemelt támogatója lesz a Duna Takarék, amelynek értelmében az új csapat neve Veszprém Barabás Duna Takarék KC.

Az új NBI-es csapathoz a győri és egyben a női nemzeti utánpótlásért felelős Róth Kálmán érkezik edzőként. „A nemzetközi porondon is sikerrel szereplő fiatal győri játékosok további fejlődése szempontjából kulcsfontosságú, hogy egy csapatban szerepelhessenek az első osztályban. Ebből a klubcsapat és a hazai utánpótlás válogatottak is profitálnak majd - emelte ki Róth Kálmán, és hozzátette: A végleges csapatösszetételt a nyári edzőtáborok határozzák meg, de gerincét biztosan a Győri ETO utánpótlás csapata alkotja majd, kiegészülve a veszprémiek tehetséges ifjú játékosaival."Barabás Árpád, a Klub tulajdonosa kiemelte, hogy az együttműködésben nemcsak az NBI-es kvóta sikeres megtartása motiválja, hanem az is, hogy a három év alatt betekintést nyerhet a világszínvonalú győri utánpótlás rendszer működésébe, amely számára a veszprémi klub hosszú távú fejlődése szempontjából óriási jelentőséggel bír.

A szerződés aláírását Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke az utánpótlásukkal kapcsolatos legfontosabb eseménynek minősítette, hiszen a fiatal tehetségek bebizonyították: érettek az első osztályú megmérettetésre, és az NBI-es szereplés óriási lendületet adhat fejlődésüknek.

Olvasóink írták

 • 5. Infamous 2012. május 17. 07:49
  „előbb nyernek BL-t, mint az ETO, az biztos :-DD”
 • 4. háté 2012. május 16. 20:34
  „Csak nehogy Kálmán csapata elhúzza a nótájukat!”
 • 3. okda 2012. május 16. 17:23
  „ha csak ennyi lenne a baj a két csapat háza táján, megnyerték volna a liga kupát. Alighanem Görbicz pótlására kellene összpontosítani az ETO-nak., nem mintha -Anita távozását várnám.”
 • 2. ekkenekepen 2012. május 16. 16:57
  „végeredményben a kihívás ott kezdődik, nemsoká komoly szüksége lesz a csapatnak arra az utánpótlásra és akkor már kész használható mezőnyjátékosokat kell előállítania Róth mesternek. Nekem amúgy az elejétől ez az ember jelentette az igazi edzőt, aztán az mellékes hogy pár túlfizetett játékosnak meg managernek a nb1-es csapatban nem volt elég szimpatikus a képe.
  Éljenek a PÁGISZ-osok Kálmán báttya!”
 • 1. xverax 2012. május 16. 16:19
  „Róth Kálmánt a nagy csapathoz kellett volna visszahozni edzőnek...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tom Boonennek az olimpia a fontosabb

Kihagyja az idei Tour de France-t, és inkább a londoni olimpiára összpontosít a belga Tom Boonen, a… Tovább olvasom