Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

A Schumacher-rajongóknak fel kell készülniük a legrosszabbra?

Gary Hartstein volt F1-es orvos a blogján írt arról, hogy Schumachert 8 hete nem sikerül felébreszteni a mesterséges kómából. Szerinte el kell búcsúzni a pilótától.
8 hete tart a korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher felébresztése a mesterséges kómából. Minél tovább húzódik ez a folyamat, annál kisebb az esélye annak, hogy valaha is felépül - idézte a The Idependent alapján a hvg.hu Gary Hartsteint, a Forma-1 sorozat korábbi orvosa. 

2005 és 2012 között működő F1-es orvos a blogjában azt írta, "az, hogy a Schumacher állapotáról szóló tájékoztatók elmaradása talán mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy kicsit továbblépjen, feldolgozza, ami történik és elkezdődhessen az elválás folyamata" - írta a lap.

Az orvos igaznak tartja a versenyző jelentős súlyvesztéséről szóló híreket (75-ről 55 kilogrammra fogyott), ugyanis a kómában lévő beteg nem használja az izmait. Ez azonban nem sorsdöntő, mert a betegnek nincs is rájuk szüksége.

Az orvos szerint az is figyelemfelkeltő, hogy ugyanabban a kórházban fekszik, ahova a baleset után bevitték: szerinte azért nem vitték át a lakhelyéhez közelebbi kórházba, mert még mindig az intenzíven van, azaz súlyos az állapota.

"Habár az olasz sajtóban megjelentek olyan spekulációk, melyek szerint Schumacher már önállóan lélegzik, Hartstein megjegyzi, hogy a kómában fekvő betegeket gyakran akkor is lélegeztetik, ha tudnak önmaguktól lélegezni, így veszik elejét az olyan komplikációknak, amelyek a nyelv és a légcső izmainak elégtelen kontrollálásából adódhatnak' - írta a VS.

Korábbi írásainkat itt találja>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportpénzek: 233 millióról döntenek Győrben

Több mint félmilliárd forint sem lenne elég a közgyűlésnek, hogy a sporttámogatásokra beérkezett… Tovább olvasom