Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A lapokért fizetni kell!

A napokban két amatőrcsapat képviselője is kifogásolta, hogy a megyei igazgatóság pénzbüntetéssel sújtotta az egy-egy mérkőzéseken öt sárga és piros lapot összegyűjtött klubokat. Véleményük szerint az amúgy is nehéz anyagi helyzetben lévő amatőrcsapatokat nem szabadna ilyen módon fegyelmezni.
„Az MLSZ fegyelmi szabályzata egyértelműen előírja, hogy a díjfizetési rendben meghatározott pénzbüntetést kell fizetni, ha a felnőttcsapat labdarúgói közül egy mérkőzésen legalább öt játékos sárga-piros lapos figyelmeztetésben, kiállításban részesül" – kezdte Horváth László, a megyei igazgatóság vezetője.

– Az igazgatóság nem mérlegelhet, figyelembe kell vennie, be kell tartania és tartatnia az MLSZ által előírt szabályokat."
A korábbi időszakban az amatőrkluboknak megyénkben nem kellett hasonló fegyelmezetlenségért fizetniük.

„Bár a szabályok akkor is előírták, az elmúlt három évben a korábbi megyei szövetség mégsem szabott ki a sárga és a piros lapokért pénzbüntetéseket, igaz, akkor díjcsökkentés sem volt. Ma már az amatőrkluboknak az MLSZ sportágfejlesztési programjának köszönhetően a versenyeztetéssel kapcsolatos előírt összegek tíz százalékát kell befizetniük. Ez nagyon komoly segítség, mert míg korábban egy klub nevezési és tagsági díjakra mondjuk évi hetvenezer forintot fordított, most csak hétezer forinttal kell számolnia. Ugyanilyen jelentős a támogatás a játékvezetői díjaknál, versenyengedélyeknél és a pályahitelesítési díjaknál is."

Az amatőrök szerint nem szerencsés, hogy vasárnap több élvonalbeli mérkőzést rendeznek.

„Az MLSZ és a tévék korábbi szerződése alapján kerültek egy időbe az amatőrök és profik mérkőzései. Úgy tudom, az MLSZ tervez egy vasárnaponkénti, úgynevezett amatőrsáv-bevezetést, amikor nem rendeznek mérkőzéseket az NB I-ben. Igaz, ettől még külföldi találkozók lehetnek majd a tévékben."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brno után, Krasznai-kupa előtt

Múlt héten kétszer játszott és kapott ki a csehországi Brnóban az Euroliga-induló hazaiaktól a… Tovább olvasom