Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Vigyáznak a diákokra

Az észak-oszétiai dráma miatt fókuszba került az iskolák biztonsága. Sopronban a tizenhárom önkormányzati fenntartású intézmény közül mindössze egyben működik kamerás, mágneskártyás beléptetőrendszer.
– Megrázó, ami Észak-Oszétiában történt, a világ egyre inkább eldurvul, de remélem, bennünket nem fenyeget ilyen veszély – mondja Horváth Bernadett, akinek idősebbik lánya a Szent Orsolya-iskola tizedik osztályába jár, míg kisebbik az ebenfurthi népiskola másodikosa. – Az Orsolya téri iskolába olykor még engem se enged be a szigorú portás; amit lehet, megtesznek a gyerekek biztonságáért. Ausztriába is nyugodtan engedem el a lányomat, ott az ittenihez hasonló megoldásokat alkalmaznak. Ám azt gondolom, az olyan eseteket, mint a napokban zajló túszdráma, még a legfejlettebb technikával sem lehet elkerülni.

– Szerintem Magyarországon nem kell terrortámadástól tartanunk. Itt még nem bolydult fel annyira az élet – fejtegeti Weisz Ferenc Ferdinánd, a Gárdonyi-iskola hatodik osztályos tanulója. – A mi iskolánk előtt egyébként minden reggel ott állnak az utcán a rendőrök és ez is megnyugtató.

– Sopronban a legtöbb oktatási intézményben portás őrködik azon, hogy illetéktelenek ne léphessenek be az iskolák területére – mondja Palotai György, az intézményfenntartó iroda vezetője. – Az általános iskolák vagyoni és közbiztonsági védelmére nincs elkülönített forrása az önkormányzatnak, de a vagyonvédelmet több általános iskolában riasztóberendezésekkel megoldották. A biztonságért sokat tehetnénk modern, kamerás rendszerekkel. Sopronban a vendéglátó iskola mágneskártyás beléptetője és többkamerás figyelőrendszere már működik. A Vasvillában félig készült el ez a beruházás, egyelőre csak a biztonsági rendszer feltételeit teremtették meg. A nem önkormányzati fenntartású Roth-iskolában pedig a kollégium hátsó bejáratát figyelik kamerákkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szidónia Badenben

A röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda a badeni Grand Hotel Sauerhof díszvendége szeptember… Tovább olvasom