Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Vasfüggönytúra a piknik évfordulóján

Másodszor rendezik meg a vasfüggönytúrát a Páneurópai Piknik közelgő évfordulója alkalmából. A Lövérekbe és a piknik emlékhelyéhez is szerveznek kirándulást.

A Sopron Turizmusáért Egyesület idén is megrendezi a vasfüggönytúrát a határáttörés közelgő évfordulója alkalmából. A szervezők távlati célja, hogy Sopron az emlékséták alapján felvételét kérje a Nemzetközi Túra Szövetségbe.

Június 25-én, pénteken a résztvevők reggel 7.45 órától a Hotel Lövérnél regisztrálhatnak a „˝Vasfüggönytúra a Lövérekben˝ elnevezésű programra. Fél 9-kor indul a mintegy 20 kilométeres túra az Ojtozi fasor–Lőtér–Fillér-erdő–egykori műszaki zár nyomvonala–Kő-halom–Kánya-szurdok–mucki magasles–volt mucki őrs–Büdös-kút–Bányász-kereszt–Brennbergbánya–egykori vasút nyomvonala–Fehér úti tó–Vadon lovastanya–ágfalvi buszforduló útvonalon. Útravalót a szervezők biztosítanak.

Másnap a ˝Vasfüggönytúra és piknik a Páneurópai Piknik Emlékhelynél˝ program résztvevői 23 és 13 kilométeres táv közül választhatnak. A hosszú túra teljesítése körülbelül 8, míg a rövidebb túráé körülbelül 3,5 órát vesz igénybe. Regisztrálni reggel 7.45 és 9.15 között lehet a Hotel Sopronnál, 8.30-tól pedig folyamatosan indítják a csoportokat. A szervezők útközben a megjelölt pontoknál frissítőket biztosítanak a túra résztvevőinek, a Páneurópai Piknik Emlékhelynél pedig megvendégelik őket egy tál bográcsgulyásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Deák étterem - Két héten belül kezdődik az építkezés

Sopron - Két héten belül elkezdődik az egy évtizede bezárt Deák étterem helyreállítása, teljes körű… Tovább olvasom