Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Újra Fodor Tamás a polgármesterjelölt

Egyhangú, nyílt szavazással döntött a Fidesz soproni szervezete arról, hogy ismét Fodor Tamást jelöli polgármesternek az őszi helyhatósági választásokon – tudatta Firtl Mátyás, a megye 7. számú választókerületének elnöke, Sopron országgyűlési képviselője.

Firtl Mátyás elmondta: Fodor Tamás az elmúlt ciklusban Sopronban tisztességgel és bátorsággal végezte el azt a munkát és szolgálatot, amellyel 2006-ban választói megbízták.

Az elmúlt négy évben az önkormányzatokat sújtó több száz milliárdos kormányzati elvonások és megszorítások ellenére is Sopron folyamatosan fejlődött, s a város elnyerte a Családbarát Önkormányzat címet, valamint "A legvirágosabb város" díjat.

Olvasóink írták

73 hozzászólás
 • 73. SzImike 2010. június 16. 18:38
  „Kedves roberta!

  Gyakorlatilag én is ezekről a problémákról írtam...”
 • 72. roberta 2010. június 16. 14:42
  „Mindig az éppen kormányon levő párt polgár mester jelöltjére kell szavazni, ha azt akarjuk hogy a városunk fejlődjön
  .Mert pénzhez csak ekkor jut a város, jócskán lenne helye.
  CSAK a Fidesz jelöltje Fodor úr, bizonyítottan nem közkedvelt polgármester.
  Mint Fideszes szavazó többedmagammal a mostani garnitúrára NEM szavazunk!
  Ellehet gondolkodni, érdemes-e kockáztatni, még van idő új jelölt állítására.
  A Fideszes képviselő urakkal csak választások környékén lehet találkozni, nem publikus a fogadóórájuk, azt a helyi témában közhírré kellene tenni, elvégre soproni lap, van városi tv-nk is .
  Talán az iskolai rendezvényeket kellene háttérben helyezni és foglalkozni a város problémáival, van bőven, teret adni a lakosságnak, kérdez -felelek címmel, és a polgármesternek is lehetne rovata ahol a hozzá intéző kérdésekre válaszolna. ,nem pedig sunyi módon elbújni a lakosság és problémák elöl.
  Az előző polgármesterek még mailben is válaszoltak, de az utcán meglehetett szólítani őket, és fogadóórákon is fogadta a város egyszerű polgárait is.”
 • 71. SzImike 2010. június 16. 12:57
  „Kedves István!

  Sajnos az a tapasztalatom, hogy vagy valamelyik alpolgármester, vagy egy kisebb beosztású munkatárs fogad. Hiába kérünk a polgármestertől személyesen találkozást. Gondolom erre is van magyarázat, de mindenesetre kipróbálnám, hogy abban a témában a fogadóórán mi lenne a reakció. Sajnos jelenleg nem tudok bemenni, így kipróbálni sem tudom.”
 • 70. Keglovich 2010. június 16. 12:06
  „Kedves Imike!
  Akkor Te a jelenlegi polgármesterrel jártál úgy mint én a Holding vezetőjével.
  Hetek óta próbálkozom bejutni hozzá.
  Kétszer kértem időpontot a soproni piac ügyében személyesen írtam neki e mailt is de nem is reagáltak a szándékomra pedig a piacról szeretnék írni de a piac vezetője azt mondta,hogy csak a Komornoki engedélyével nyilatkozhat.
  Más.
  A Gimesi valóban mindenkit fogadott ezt személyesen tapasztaltam s mindenhová elment ahová meghívták.
  Ezt Ő nagyon fontosnak tartotta.
  A Walter is ilyen volt.
  A Fodor nem ilyen? Nem tudom, mert nem ismerem nem voltam nála,egyébként évekik be sem mentem a hivatalba.”
 • 69. SzImike 2010. június 16. 08:40
  „Kedves máris!

  Teljesen egyetértek írásával. Nincs értelme bizonygatni, de egyszer reagálnom kellett rá. Ígérni azt fognak! Tudni kell azt is, hogy vannak önkormányzati döntések amivel egyetértek és vannak olyanok, amivel nem. Nem minden döntésük rossz, de a hozzáállásuk, stílusuk sajnos az. Véleményem szerint, hiába is próbálnék bejutni a polgármester úrhoz, ez reménytelen. Olyat kell megígérni, amit be is lehet, pontosabban be is fognak tartani. De azzal nem nyernek választást. Minden problémát nem lehet megoldani, hiszen magának az önkormányzatnak is van bőven, de legalább a szándékot látnánk.”
 • 68. máris 2010. június 16. 08:16
  „DRÁGA URAIM! MESSZE ELKANYARODTAK AZ EREDETI TÉMÁTÓL!LÁSD: POLGÁRMESTER! ÉN MÉLTÁNYOLOM, HOGY VÁLLALJÁK MAGUKAT! ---SZIMIKE, ÉS KEGLOVICH ÚR! DE MINEK BIZONYGATNI, OLYANNAK AKI ÚGYSEM FOGJA FEL!SZ--ÚR! HA MÁR ILYEN SŰRŰN JÁR A P--M ÚRHOZ, SZÓLHATNA NEKI A MAJOR köz 3-ban LÉVŐ NYUGDÍJASHÁZ ÖREG LAKÓIVAL VALÓ 25 éves NEM TÖRŐDÉSÉRŐL!!! AZ ELŐZŐ MEGVÁLASZTÁSAKOR, MEGÍGÉRTE A SEGÍTSÉGET!!H OL VAN AZ MÁR????”
 • 67. SzImike 2010. június 16. 07:44
  „Kedves okos-jóska!

  Miért is nevezem magam Imikének. Bocsánat, de ezt nem én találtam ki. Amikor edzéseket tartottam, még a 6 éves gyerek is Imikének hívott, amivel nincs is semmi gond. Legalábbis részemről. Amennyiben Kedves okos-jóskának nem tetszik, majd ha balesetemből felépültem, fel lehet jönni a vízpartra ,,okoskodni", hogy kit miként nevezzenek. De ha netán Önnek nem tetszik a nevem, akkor azt nagyon sajnálom. Igazából nem érdekel!
  Keglovich Istvánt - igazából nem az én dolgom megvédeni -, de valóban igaz embernek ismertem meg. nincs egyedül ezzel, rengeteg ilyen embert ismerek, legyen az MSZP-s, FIDESZ-es, MDF-es, KDNP-s és sorolhatnám tovább. Ha ismerné, tudná.
  A holdingos ügyben - mivel nincs tisztában vele, csak az aki látta az osztrákok levelét - pedig majd kiderül, hogy mi lesz. Van egy megállapodás a holding és köztünk. Hát Kedves okos-jóska, látja az a különbség köztünk, hogy én vállalom a nevem, Ön pedig nem. Amit írok, az pedig mindig úgy van. Nem ferdítem a dolgokat, mert nincs értelme. A fontosságomról pedig röviden annyit, hogy nem tartom magam fontos embernek. Aki ismer - ezek szerint Ön nem, de lehet jobb is -, az tudja milyen vagyok. Bár amilyen kicsi ez a város, biztos össze fogunk akadni valahol, de lehet már meg is történt. Sőt, mint általában a hangadók, Ön lesz a legelső, aki veri majd az asztalt nekünk állatvédelmi ügyben. Sajnos a gond az, hogy nem rólam van szó, hanem egy civil szervezetről, még akkor is, ha esetleg nem én vagyok a vezető. Nem csak velünk csinálják ezt, hanem mással is. Nem csak állatvédelmi ügyben jelentkeztem be a polgármester úrhoz, hanem vízhálózat kiépítési ügyben is, ami hozzávetőlegesen közel 1000 embert érint és az egész hálózat kiépítését az igénylők finanszírozták volna. Az állatvédelmi egyesület még nem működött, amikor ez történt.
  Nem akartam, akarok erre hosszabban írni, mert nem látom értelmét. A narancssárga felhőt nem az én dolgom Ön elől elhessegetni. Sok sikert a további okoskodáshoz!

  Üdvözlettel:
  Szakonyi Imre”
 • 66. Keglovich 2010. június 15. 20:48
  „Á! Szervusz Imre!
  Valóban szavahihető emberek vagyunk.Én annak tartalak Téged s saját magamat is.
  Azt pedig,hogy ki lesz a polgármester azt majd eldöntik a választók októberben.”
 • 65. SzImike 2010. június 15. 20:25
  „Csak egy kis hozzáfűzni való... Walter Úrhoz be lehetett jutni, de a Fodor Úrhoz nem. Vagy egy "aktakukac" lett rám küldve, vagy az egyik alpolgármester. Igazából az a véleményem, hogy nem ő vezeti a várost, de ez az én véleményem. Én nem örülnék, ha újra ugyan ez a városvezetők lennének. Nem túl jó a véleményem róluk.
  Keglovich Istvánnal pedig jól ismerjük egymást. Úgy érzem, mindketten szavahihető emberek vagyunk.

  Tisztelettel:
  Szakonyi Imre”
 • 64. Keglovich 2010. június 15. 20:17
  „Kedves C77!

  A focista az Keglovich László aki olimpiai bajnok.Ő játszott régen az ETO ban.
  Engem Keglovich Istvánnak hívnak,okleveles agrármérnök vagyok s agrárszakközgazdász aki a László közeli rokona.

  Kedves Virgács!

  Köszönöm,hogy olvastad a blogomat az e-cafen.
  Egyetértek veled,hogy nagyon sokat kellene még tenni a Soproni borvidékért de ehhez kellene a gazdák nagyobb összetartása és egy méltányos önkormányzati elkötelezettség ami nem mindíg a pénzben realizálódik.
  3 éven át voltam titkára a Magyar Szőlő és Borvárosok Egyesületének s sok városban szereztem tapasztalatot.A mai napon kijelenthetem,hogy a Soproni borvidék sokat fejlődött az elmúlt években de rendezvényekben,ötletekben csak a középmezőnyben vagyunk.
  Nekem egy olyan polgármester kell aki teljes mellszélességgel támogatja a borvidék fejlődését legyen az Walter vagy Fodor.”
 • 63. Virgács1 2010. június 15. 19:45
  „Kedves Keglovich!

  Köszönöm, elolvastam az e-cafen írt blogodat, de nem lettem sokkal okosabb. Azt hiszem, hogy ebben a témában körülnézek bővebben, ezt azért is teszem, mivel nem régen voltak a bornapok, és sok mindent hiányoltam. Nem volt egységes az egész.
  Kellenek a városnak a rendezvények és ennek egyike a borvidéki hagyományok felelevenítése és a soproni borok népszerűsítése.
  Leginkább az érdekel, hogy Sopron újra ragyogjon és jó legyen ide jönni!”
 • 62. c77 2010. június 15. 19:30
  „59
  focista voltál?" Györbe?"”
 • 61. Keglovich 2010. június 15. 19:23
  „Kedves Virgács!
  Hogy mit tettem én s a szakértői csapatom a Soproni borvidékért?
  Szívböl köszönöm a kérdést mert legalább Téged érdekel ez a téma.
  Olvasd el az e-cafén a nevem alatt megjelent első blogbejegyzést.
  Még ott sem írtam le mindent de ebben a gazdák illetékesek.
  Magyar Dezső,Luka Enikő,Prinzes Feri,Szedenik Béla,Hauer Erik és még Pakainé dr.Kováts Judit egyetemi docens sokat tudnának mesélni hogy mennyi támogatást hoztunk a borvidékre a Phare pénzekből.

  Az,hogy a Walter indul e vagy nem hamarosan kiderül hisz elöbb utóbb be fogja jelenteni.”
 • 60. Virgács1 2010. június 15. 18:58
  „Kedves Keglovich!

  Remélem, hogy nem gondolod a Globex ügy kapcsán én egy embert hibáztatok? Az a baj, hogy többen is ott ülnek a mai napig is akik sárosak voltak benne, bár nem köztudott idézve Orfeusz szavait.A nép akarata egy nagy balgaság, ma már nem menne át a szűrőn!
  Én még a mai napig nem hallottam arról, hogy Walter indulna a választásokon.
  Megkérdezném, hogy ha a szíved ügyének érzed, akkor 1995-óta mit csináltál, hogy a soproni borászat egy helyben topog és nem fejlődött tovább? Lehet, hogy korálok közé voltál szorítva? Az ötlet jó, a kivitelezés gyenge! Igaz azt is meg kell mondanom, hogy én nem értek hozzá!
  A Multikkal kapcsolatban egyetértek veled.
  A 49.hozzá szólásodban levőkre, nem hinném, hogy nagy lobbizás történne, ezt eddig sem láttam.”
 • 59. Keglovich 2010. június 15. 17:37
  „A régi időkben volt mezőgazdasági albizottság s aztán borászati albizottság ahol a bizottsági tagok ellentételezés nélkül dolgoztak.
  Talán a Walter vagy a Fodor újra létre hozza!”
 • 58. Keglovich 2010. június 15. 17:33
  „Hát igen igazad van kedves Máris!
  A marketingjük gyenge s a piacra való bejutás s a piacon való megmaradás nehéz dolog.
  Jobban kellene menedzselni az ilyen boltokat.
  Az AMC nél lehet pályázni az ilyen irányú tevékenység marketingjére.
  Talán olvassák a sorainkat.”
 • 57. máris 2010. június 15. 17:06
  „Az Eszterházy majorok boltjában is, csak a füstölt húsok, szalonnák fogynak.Majdnem mindíg üres a bolt, pedig nem magasak az árak. Ha, így megy , be fognak ők is zárni!”
 • 56. Keglovich 2010. június 15. 16:19
  „Kedves Naplopo!
  A multikat hazazavarni nem lehet mert a globalizációt megtörni nincs esélyünk de enyhíteni lehet azzal,hogy teret engedünk a regionális termékek forgalmazásának.Nagyszerű kezdeményezés a várkerületi Eszterházy majorok boltja ahol csak helyi termékeket lehet kapni.Köszönjük ezt Dr.Varga Mária KDMP s képviselőnek.
  Én arra a polgármesterjelöltre adom a voksom aki programjában és majd tetteiben is támogatni fogja a helyi agráriumot,a termelést,az értékesítés érdekében kezdeményezi egy európai szintű fedett vásárcsarnok építését.
  Úgy hallottam mikor a Walter volt a polgármester volt erről szó igaz a Fodor meg jobban tudna lobbyzni EU pénzekre.
  Nyilvános jelölti vitát szeretnék,ígéreteket s a választási ciklus közepén pedig szigorú számonkérést.
  Én hiszek a nyilvánosság erejében s van számos szövetségesem is aki fel tudja emelni a szavát ha az ígéret csak ígéret marad.”
 • 55. naplopo 2010. június 15. 13:54
  „Fodor full gáz, ennél még a Walter is Jobb volt, pedig Ő is vitt haza némi aprót a kasszából...
  Egy olyan polgármester kellene a városnak, aki a multikat elzavarná, és a kis vállalkozásokat felélesztené.
  A Várkerbe , és a belvárosba életet lehelne. Na meg a Győrig tartó 2x2 sávos út sem lenne rossz, ha már vki tenne azért, h az megvalósuljon...”
 • 54. xxyy 2010. június 15. 11:06
  „Fodor szerintem alkalmatlan Polgármesternek.
  De ezt már bebizonyította az elmult 4 év alatt.”
73 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 200 milliós fejlesztés a Stettin Hungária Kft soproni üzemében

Alagútzsalu rendszerek gyártására alkalmas csarnokot adtak át az osztrák tulajdonban lévő Stettin… Tovább olvasom