Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Tűz a soproni Hérics utcában

Sopron - Három lakás károsodott abban a háztűzben, amely szombaton az esti órákban keletkezett a Hérics utcában. A tűz oka egyelőre ismeretlen. Az oltásban a soproniak mellett csornai és kapuvári hivatásosok, valamint petőházi önkéntesek is segédkeztek.
Óriási kíváncsiskodó tömeg gyűlt össze Sopronban a Hérics utcában és térségében: kigyulladt egy háztömb legfelső szintje, a lángok pedig gyorsan tovaterjedtek. A soproni tűzoltók munkáját csornai és kapuvári egységek is segítették, s Petőházáról is érkeztek önkéntes tűzoltók. Személyi sérülés nem történt.

Tűz ütött ki a soproni Hérics utcában. Fotók: Magasi Dávid
– Édesanyámmal és öcsémmel elmentünk vásárolni, s mire visszatértünk, már lentről észrevettük, mintha égne a szobám – mesélte a károsult család egyik tagja, Kiss B. fiatalember. – Fölszaladtam, kinyitottam az ajtót, megpróbáltam oltani, de már nem sikerült, túl nagyok voltak a lángok. Nem sokkal később kirobbantak az ablakok is, s akkor még intenzívebben égett a lakás... Leégett mindenem: a bútorzattól kezdve a ruhaneműm, a számítógépem, a laptopom, a műszaki cikkek, mind-mind odalett. Hogy mi lehetett a tűz oka, fogalmunk sincs.

– Amikor felszaladtunk a lakáshoz, s kinyitottuk az ajtót, már nem lehetett látni semmit, óriási volt a füst. A mintegy 80 négyzetméteres, háromszobás albérletünk teljesen kiégett. Sopronban lakó húgoméknál fogjuk meghúzni magunkat – tette hozzá az édesanya. – Szeptember óta vagyunk albérlők, Ausztriából érkeztünk Sopronba. Fiam ott is tanul, Kismartonban, óvodás gyermekem szintén Kismartonba jár.

Csuka Zsolt alezredes, a Soproni Tűzoltóság parancsnoka elmondta: a tömb egyik tetőtéri lakásában csaptak fel a lángok, amelyek átterjedtek a tetőszerkezetre, a gerendákra és a felső lécezésre. Hogy pontosan mitől keletkezett a tűz, azt vizsgálat fogja kideríteni. Elsődleges vélemény szerint elektromos meghibásodás okozhatta a tragédiát.  Összesen három tetőtéri lakás károsult, ott kikapcsolták a gázt és a villanyt, s kilenc személynek kellett másutt töltenie az éjszakát, ők rokonoknál, barátoknál nyertek elhelyezést. A kárérték összességében meghaladja a tízmillió forintot.

Olvasóink írták

  • 2. Babi 2008. január 15. 20:24
    „Mi elköltöztünk a Hérics utcából, de az ott lakókkal azóta is tartjuk a kapcsolatot. Nagyon megdöbbentett ami történt. Izgatottan várjuk, hogy vajon mi is okozta a tüzet. Ugyanis a lakók elmondása szerint ellentmondások vannak a túz okát illetően. (Igaz én nem vagyok szakértő, de alaposan utána néznék a dolognak...)
    Reméljük, hogy a mihamarabb kiderül. hogy ki vagy mi a felelős az ügyben!”
  • 1. Réka 2008. január 13. 10:55
    „Mi is itt lakunk! De hála istennek hozzánk legalúrra nem terjedt!Igaz a tűz felfelé terjed!:D Én már nagyon kíváncsi vagyok, hogymiért ütött ki a tűz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszabadult lovak okoztak riadalmat Sopronban

Sopron - Két megriadt ló vágtatott végig Sopron forgalmas utcáin szombaton délután. Egyikük egy… Tovább olvasom