Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Továbbra is vonzó a polgármesteri szék

A parlamenti választásokat követően a háttérben már javában készülődnek a pártok és a jelölőszervezetek az őszi helyhatósági választásokra.

A legnagyobb feladat megfelelő polgármesterjelöltet találni. Sopronban – a jelenlegi helyzet szerint – legalább négy-hat jelölt kerül fel a listára.

Az MSZP és az SZDSZ már az országgyűlési választások két fordulója között bejelentette, közös jelöltet indítanak. Walter Dezső élvezi bizalmukat, ezért nincs okuk mást keresni.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség még nem hozta nyilvánosságra, kit szeretnének látni a polgármesteri székben. Különböző neveket ugyan hallani, de biztosat senki sem tud, vagy csak kevesen. Abdai Géza pártelnök szerint szövetségük széles körű egyeztetéseket folytat, és a megfelelő időben bejelentik jelöltjük nevét.

A Szövetség Sopronért Egyesület ismét megméretteti magát, de hogy lesz-e önálló polgármesterjelöltjük, esetleg valamelyik párt vagy szervezet jelöltjét támogatják, az csak várhatóan a június elejére összehívandó közgyűlésen derül ki – tudtuk meg dr. Szekeres Csabától, az SZSE elnökétől.

Az elmúlt napokban nyilvánosság elé lépett Soproni Védegylet – nyilatkozatuk szerint – önálló polgármesterjelöltet állít. Talán nem véletlenül van tagjaik között Németh Árpád, a soproni sörgyár egykori vezérigazgató-helyettese.

Az MDF önálló polgármesterjelöltet állít, de hogy kit, az csak június 7-én dől el – tájékoztatott Nagy Tamás. A párt társelnöke szerint biztos, hogy párton belülről ajánlanak polgármestert a soproniaknak. A Kisalföld úgy értesült, az MDF tagsága körében Nagy Tamás neve forog a legtöbbet, de mások is szóba jöhetnek még.

Ismét jelölteti magát dr. Friedl László Mihály. Tervei szerint függetlenként, de ha akad olyan párt vagy jelölőszervezet, amelyik támogatná, akkor elfogadná segítségüket.


A MIÉP képviselőjelöltjei ott lesznek a választásokon, de mint megtudtuk, még nem dőlt el, hogy állítanak-e polgármesterjelöltet. Abban az esetben, ha nem, akkor a tagság és a párt döntésétől függ majd, hogy kit támogatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdaságfejlesztés a határ két oldalán

Az elmúlt években Ausztria legszegényebb és legelmaradottabb tartománya, Burgenland jelentős erőfeszítéseket tett a felzárkózás érdekében. A korábban mezőgazdaságáról ismert vidék ma már számottevő iparral is rendelkezik. De ez nemcsak az uniós támogatásoknak köszönhető, hanem a tartomány hozzáállásának is. Tovább olvasom