Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Többen járőröznének

Sopron - Nagyobb létszámmal és huzamosabb ideig járőröznének a soproni polgárőrök, ha lenne megfelelő állományuk. Tagtoborzást kezdeményeznek.
– Ha a soproni rendőrség el is kapta az utóbbi hetek, hónapok betörőit, rablóit, a bűnmegelőzés érdekében szükség lenne a helyi polgárőrök nagyobb létszámú járőrözésére – vetette fel Vig József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke. – A helyi polgárőrség tizenhárom éves múltra tekint vissza, s ez idő alatt létszámunk soha nem érte el a hatvan főt. Az utóbbi években ötven körül vannak azok a város közbiztonsága javításáért aktívan ténykedő lokálpatrióták, akik kettesével estétől reggelig a polgárőrség, illetve a saját gépkocsijaikkal járják a várost.

Ahhoz, hogy hatékonyabb legyen visszatartó erejük, a mostani állomány két-háromszorosára lenne szükség. Éppen ezért minden hétfőn székhelyünkön, a Táncsics utcai laktanyában 16 és 18 óra között tagtoborzást tartunk. A nyugat-dunántúli régióban, Vas, Zala és más megyékben olyanról is hallani, hogy a nyugdíjba vonult határőrök, a leszerelt vagy a még aktív rendőrök is örömmel belépnek a polgárőrségbe. Reméljük, Sopronban is lesznek ilyenek. Tagtoborzásunkat segítendő felvesszük a kapcsolatot az önkormányzati képviselőkkel, fogadóóráikon tudatosítják a lakossággal: van mód arra, hogy tevékenyen kivegyék részüket a bűnözés megelőzését szolgáló küzdelemből. A polgárőrök adott esetben azonnal jeleznek a rendőröknek, az intézkedés már a rendőrség dolga.

– Sopron hazánkban másodikként kapta meg a Polgárőr Város címet, s egyesületünk elsőként a Kopácsy Sándor-díjat – folytatta Vig József Attila. – Legnagyobb támogatónktól, az önkormányzattól tavaly másfél millió forintot kaptunk, működési költségeink zömét ez fedezte. Reméljük, idén ennél is nagyobb összegben részesítenek bennünket, hiszen a külső szponzori támogatások csökkenése érzékenyen érinti az egyesületet. Mindeközben – a rendszeres járőrözés mellett – a városban zajló szabadtéri rendezvények kilencven százalékát mi biztosítjuk, nagy terhet véve le a rendőrség és az önkormányzat válláról.

Vig József Attila elnök és Török László, az egyesület ügyvezetője munkába indul. Fotó: M. D.
Vig József Attila elnök és Török László, az egyesület ügyvezetője munkába indul. Fotó: M. D.

Országos mozgalom a soproniaktól

A Soproni Polgárőr Egyesület tagja, Papp József a hazai közlekedési kultúra javítása céljából országos akciót kezdeményez. Az Országos Polgárőr Szövetség honlapján – http://www.opsz.hu/forum2 – bárki elmondhatja közlekedéssel kapcsolatos véleményét, javaslatát, ezeket eljuttatják szakemberekhez, törvényhozókhoz. A mozgalmat az Országos Baleset-megelőzési Bizottság is támogatja.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. rivotril2mg 2009. február 16. 19:22
  „rendben van koko én ugy zártam a hozzászólásom hogy "ez mindenhol igy van?" , annyi elég lett volna válaszul hogy nem, sopronba normális emberekből van a polgárőrség. nem hülyeség amúgy ez az egész csak ne lennének ennyire pofátlanok. (nálunk koko nem sopronba,ott tudom rendes emberek)”
 • 46. Intel 2009. február 16. 14:36
  „Koko nagy szavak ezek egy 22éves szájából...”
 • 45. koko6210 2009. február 16. 12:33
  „Most utoljára irok ide,mert semmi értelme ennek a forumnak!Most utoljára reagálok a véleményekre!

  Ha baj lenne a vezetéssel nem kapnák ennyi elismerést, meg feladatot a várostol és a rendőrségtől egyaránt!

  Ne általánositsunk!Sopronba vagyunk nem mováron!Itt senki nem igazoltat és nem is fog!!

  Végül az utolsó!Nálunk mindenki dolgozik!Nem segélyekből élünk!!!Ezt mindenki a munkája mellett csinálja!

  Ha bárkinek bármilyen észrevétele van esetleg a nagyszájuak közül valaki ugy dönt meggyőződik arról mi hogy megy nálunk szeretettel várjuk a Táncsics utcai laktanyába minden hétfőn 16:30-18:00!BVagy e-mailbe vagy telefonon!Telefonszámaink megtalálhatók a www.sopronipolgarorseg.hu!”
 • 44. rivotril2mg 2009. február 15. 22:33
  „nem hogy elmennének dolgozni hogy ne segélyeken keljen éldegélni, aztán bohóckodni se lenne annyi energiájuk.”
 • 43. rivotril2mg 2009. február 15. 22:32
  „nincs semmi bajom ezekkel a senkiházi férgekkel, amíg nem kezdik el rendőrfőkapitánynak érezni magukat. sajnos már ott tartanak hogy múltkor móvár belterületén a személyi igazolványomat kérte egy polgárőr, el is küldtem melegebb éghajlatra, nagyon pofátlan egy népség ez, azt hiszik hirtelen rendőrökké váltak. felénk a leg primítívebb 6 osztállyal teljesen sötét bunkó fogatlan emberek a polgárőrök, ez mindenhol igy van?”
 • 42. Intel 2009. február 15. 20:37
  „Szerintem a prívát foglalkozásom nem itt fogom kiteregetni...
  Azt, meg, hogy mi a vélemény rólatok mostanában rengeteg fórumon lehetett olvasni...

  Jó tanács, össze kell kapni a bandát alkalmas vezetőkkel, és akkor lesz értelme ennek az egésznek!”
 • 41. koko6210 2009. február 15. 20:07
  „Elösször is ne is forgasd ki a szavaimat!!Ha észlelünk valamit akkor ugyis fellépünk,elhiheted.Örülök neki,hogy nem nézel határozottnak,de hát tévedni emberi dolog:)Neked elnézem,de csak mert nem érdemes lesülyedni a te szintedre!Mivel te azt mondod nem vagy képes ellátni semiféle ilyen feladatot akkor mit csinálsz?Gondolom nem lehet valami felelösség teljes munkád sem!”
 • 40. Intel 2009. február 15. 19:43
  „Ha félsz akkor ne menj polgárőrnek...

  Na és nem a polgárőrnek kell szétszedni őket, hanem értesíteni a rendőrséget.
  Gondolom ha ilyan kigyurt fickok törnének ki egy fát, akkor se szólnátok neki...
  Én se szólnák, mert nem mernék, ezért nem megyek se polgárőrnek, se rendőrnek...

  Na és még valami a 22éves korral nem minden esetben párosul hatázotott fellépés, és gondolom, hogy az idősebbeket se hat meg nagyon a mondani valód...”
 • 39. koko6210 2009. február 15. 19:30
  „Te agyon iskolázott teee!Most mármást nem tudok rád mondani!Én otthonról honnan lássam, hogy a kollégáim merre járnak és mit látnak egész este!Nem hivnak fel percenként,hogy mikor hol vannak!És akkor avatkozunk be mikor mi jónak látjuk!!!Tudod némely esetbe az éltével játszik még a rendőr is!Főleg manapság mindenkit megkéselnek mostanába!Az ő szive joga eldönteni kockáztat-e vagy nem!A többségünknek családja van és arra is kell gondolni!!”
 • 38. Intel 2009. február 15. 19:06
  „Az egyik mulitnál lévő szórakozó helyről van szó.

  Talán a szolg,vezetőknek jobban kellene írányítani a csapatot...”
 • 37. koko6210 2009. február 15. 18:43
  „Hatalmi harc nincsen.Itt nincs miért küzdeni nincs az ki kap több fizetést!Személyes ellentétek vannak de hát hol nincsenek de ha össze kell tartani akor összetart a csapat!!És ez a fontos!Elvigre a biztonság mindanyiunk érdeke!Bár sok ember ezt nem tiszteli neki mindegy van-e polgárőrség vagy nincs-e!”
 • 36. CovaCova 2009. február 15. 18:28
  „A 36. os hoz...sz_t- nek...

  Semmivel nem nagyobb csaló, mint te vagy mint az.... Ugyhogy.... kuss:) Nem róla van szó te birka, hanem a Polgárőrségről... ja ja Tényleg úgy látszik, hogy hatalmi harc alakult ki, vagy van kialakulóban...”
 • 35. TancsKaszabell 2009. február 15. 18:15
  „Végigolvastam a kommenteket.Tanúlságos és ismerős stilusok,persze más témákban.
  Vegyes érzelmeim vannak.Mintha torzsalkodna itt néhány tagjuk.(!?)
  Egy biztos a város közbiztonsági helyzete szükségessé teszi a saját erők bevonását.Természetesen egy "hadra fogható",szervezett, technikával és saját bázissal rendelkező önkéntes csapatra van szüksége a város lakosságának!
  Az is biztos ,hogy ez a jelenlegi csapat belső diszfunkciókat mutat,személyes ellentéteket sejtet,határozottan egymásnak ellentmondó elveket való embereknek tűnnek,-tisztelet a kivételeknek-, ezekre nem alapozhat a város,és anyagilag is kockázatos a támogatásuk.
  Azt hiszem újra kell szerveznie önmagát ennek a csapatnak!
  Elöször is fegyelmezett emberekre és vezetőre van szükség,nem pedig nosztalgizáló ráérő emberekre.
  Nem olyanokra akik ezen a fórumon már egymás gyalázásáig is eljutottak.”
 • 34. egysoproni_ 2009. február 15. 16:24
  „Igen mondtam neked ezt nem tagadom, de mint utóbb kiderült sajnos van más is ugyanezzel a névvel, de ha megnézed akkor egy aláhúzás ott van a nickem mellett és én nagyon ritkán írok a kisalföld cikkeihez hozzászólást! Ellenben a kollegáidtól sm kaptam még választ a az alább leírt kérdéseimre! Nem veszekedni akarok, de ha tisztelted a munkám akkor a 16. hozzászólásodat idézem neked hátha elfelejtetted amit abban írtál: "Emberek elmentek????heheheehe egyetlen egy!A Horváth Attila és mióta nincs az egyesületnél nem ö a szolgálat vezető azóta olyan is kimegy szivessen aki eddig az Attila miatt nem ment ki!Ki mostanság azt kelll mondani örülünk is neki, hogy megszabadultunk tőle!!!Ilyen emberre nincsen szükségünk aki csak fenyegetőzik meg mutogat a másikra!Eddig januárba az Attila idejében 380órát mentünk egy hónapba mióta elment 400órát is meghaladja a januári oraszámunjk!!Akkor miről beszélünk????"
  Azért itt úgyérzem lenne mit elmagyaráznod nekem. Eamilben tőled is szívesen fogadom. A címem tudod. A többieknek pedig akinek kérdése lenne: kapcsolattarto@upcmail.hu”
 • 33. koko6210 2009. február 15. 16:03
  „Intel a helyszin??

  Attila én azt azért irtam mivel te monbdtad,hogy egy soproni néven szoktál irni és az első hozzászolásra reagálva irtam!Én mkindig is tiszteltem a munkádat ezt nagyon jól tudhatod!Részemről ez a jellegü téma lezárva!És szerintem maradjon meg kettönk közt a régi viszony ahogy eddig!”
 • 32. Intel 2009. február 15. 15:49
  „feb 7. ha jól emlékszem.
  At nem tudom kik voltak.”
 • 31. egysoproni_ 2009. február 15. 15:47
  „"Még jó, hogy megmutatom..." Szívesen tettem, ne érts félre de 1-2 évvel azelőtt is lett volna lehetőséged, lehetőségetek rá aminek a vége nagy tiltakozás volt nemde? Neked (is) elmondtam, hogy miért jöttem el! Nem, nemdölt össze nálatok a világ, ELŐTTEM IS MENT A SZEKÉR ÉS EZUTÁN IS FOG, de ezt már mondtam. Ugyanakkor te is aztmondod, hogy jobb, hogy eljöttem ez mi ha nem befeketités amit a szemembe nem mertél elmondani évekig noha sokat jártunk ki együtt. Ugyanakkor eddig senkitől nem kaptam választ személyesen (hanem csak pocskondiázást a nagy nyilvánosság előtt) a következő kérdésemre: Ha annyira sz@r munkát végeztem akkor miért kaptam egyre több és több feladatot, miért kaptam kitüntetést (egy országosat és egyet helyileg) és miért voltam köztetek majd 9 évet? Az, hogy sz@r munkát végeztem, miért nem lehetett a szemembe megmondani miért utólag sok esetben név nélkül nyilvánosan tettétek majd 9 év után?! Ja és újra kérdezem, hogy ha most flottobbul megy minden mint az én időmben akkor miért is voltam köztetek majdnem 9 évet, vagy volt egy hülye aki minden sz@rt megcsinált és arra kellettem??? Tudod könnyű harmad annyi munkával verni a melleteket. Ne érts félre nem bántani akarlak sem téged sem mást mert távol áll tőlem. No és még valami amit te talán nem tudsz. A kollegáidtól nem 1 és nem 2 fenyegetést kapok alap nélkül 1- 2 esetben már már az életveszélyes fenyegetés alsó határát súrolva! Ráadásul olyan(ok)tól aki vagy akik az utóbbi időben nemigen voltak kint szolgálatban és nem feltétlenűl olyanok aki nem jártak be az irodába! Tudod ezt csak neked mondom (de nem rólad van szó), hogy azért ez egy görény dolog. Görény dolog már csak azért is mert az utcán még a fejét is elfordítja és a köszönést sem fogadja amikor elmegyünk egymás mellett az utcán egymástól 2 m-re. Jellemtelenségre vall amikor virtuálisan lehord a sárga földig, de szemtől szemben meghunyászkodik! Undorító! Ilyenkor látja az ember, hogy kikkel dolgozott együtt évekig!”
 • 30. egysoproni_ 2009. február 15. 15:41
  „"Még jó, hogy megmutatom..." Szívesen tettem, ne érts félre de 1-2 évvel azelőtt is lett volna lehetőséged, lehetőségetek rá aminek a vége nagy tiltakozás volt nemde? Neked (is) elmondtam, hogy miért jöttem el! Nem, nemdölt össze nálatok a vilég, hiszen te is aztmondod, hogy jobb, hogy eljöttem! Ugyanakkor eddig senkitől nem kaptam választ személyesen (hanem csak pocskondiázást a nagy nyilvánosság előtt) a következő kérdésemre: Ha annyira sz@r munkát végeztem akkor miért kaptam egyre több és több feladatot, miért kaptam kitüntetést (egy országosat és egyet helyileg) és miért voltam köztetek majd 9 évet? Az, hogy sz@r munkát végeztem, miért nem lehetett a szemembe megmondani miért utólag sok esetben név nélkül nyilvánosan tettétek majd 9 év után?! Ja és újra kérdezem, hogy ha most flottobbul megy minden mint az én időmben akkor miért is voltam köztetek majdnem 9 évet, vagy volt egy hülye aki minden sz@rt megcsinált és arra kellettem??? Tudod könnyű harmad annyi munkával verni a melleteket. Ne érts félre nem bántani akarlak sem téged sem mást mert távol áll tőlem. No és még valami amit te talán nem tudsz. A kollegáidtól nem 1 és nem 2 fenyegetést kapok alap nélkül 1- 2 esetben már már az életveszélyes fenyegetés alsó határát súrolva! Ráadásul olyan(ok)tól aki vagy akik az utóbbi időben nemigen voltak kint szolgálatban és nem feltétlenűl olyanok aki nem jártak be az irodába! Tudod ezt csak neked mondom (de nem rólad van szó), hogy azért ez egy görény dolog. Görény dolog már csak azért is mert az utcán még a fejét is elfordítja és a köszönést sem fogadja amikor elmegyünk egymás mellett az utcán egymástól 2 m-re. Jellemtelenségre vall amikor virtuálisan lehord a sárga földig, de szemtől szemben meghunyászkodik! Undorító! Ilyenkor látja az ember, hogy kikkel dolgozott együtt évekig!”
 • 29. zeta62 2009. február 15. 15:39
  „29. koko6210 2009.02.15. 15:36

  Te sem vagy különb a többinél, ugyanúgy beszólsz a többieknek, ergo ez nem összefogás, hanem megosztás, a színesek meg uralkodnak!
  Gratula mindenkinek, aki csak marakodni tud, s nem tud az egyéni sérelmein, vagy vélt sérelmein felülemelkedni. Ilyen légkörbe ne is hívjatok inkább senkit.”
 • 28. koko6210 2009. február 15. 15:36
  „Intel ird meg melyik nap volt ez és hol!!!És utánna fogok nézni ki volt kinn aznap!

  Zeta teljes mértékben igazad van!AMig mutogatnak a segiteni akaroknak addig ez lesz!”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolabusz harmadik esztendeje

Ágfalva - Az ágfalvi önkormányzat továbbra is működteti iskolabuszát Sopron és Ágfalva között. Az… Tovább olvasom