Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 4°C Még több cikk.

Tibeti jógi Sopronban - fotók

Meglepően sokan voltak kíváncsiak arra az előadásra, amit Galambos Péter tartott a TIT soproni székházában.
A TIT keleti szabadegyeteme és a Buddhista Misszió soproni regionális csoportja meghívására a Tibetben 9 évig meditáló jógi, Galambos Péter rendkívül érdekes vetített képes élménybeszámolót tartott a TIT-ben.

Meglepően sokan voltak kíváncsiak arra az előadásra, amit Galambos Péter tartott a TIT soproni székházában.

Tibeti jógi Sopronban


Beszámolójából megtudtuk, hogy Galambos Péter eredetileg azért ment Kínába a ’90-es évek elején, hogy hagyományos kínai orvoslást tanuljon, de mélyen megérintette azoknak a személyisége és példája, akik hosszú időt meditatív elvonultságban töltve megvalósították a szellemi út céljait

. Úgy döntött, hogy maga is felkeres meditációs mestereket és tanítványukként a tudat mélységeit kutatja. Kalandos utazgatásai során előfordult, hogy az időjárás kedvezőtlen alakulása miatt maradt egy kolostorban egy évig.

Egy-egy tibeti barlangban több évig meditált a mesterei instrukciói szerint. „Meglepőnek tűnhet, de tényleg roppant izgalmas dolog a meditáció. Megfigyelni azt, hogy a tudat hogyan alkotja a koncepcióit, elgondolásait, ítéleteit és felfedezni ezeknek a forrását végtelenül érdekes és felszabadító. Olyannyira, hogy azt szinte csak az evés kedvéért szakítottam meg néhány perce."

Az élménybeszámolóját követően tanítóbeszédet adott, amit meditációs gyakorlás követett.

A személyiségéből áradó szabadság és derű elvarázsolta a közönséget. Mint mondta, két nap múlva ismét Kínába utazik. A kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel, vélhetően ennek az alkalomnak lesz folytatása is. Ha valamikor ismét épp errefelé jár ...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az építőipar recessziója ellenére jól teljesített Velux

A Magyarországon összesen 6,5 milliárd forint értékben beruházó vállalat árbevétele 2012-ben 30,8… Tovább olvasom