Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Térségi tornacsarnokot építenének

Lövő - Mintegy négyszázmillió forintból térségi tornacsarnokot építenének Lövőn. A tervek elkészültek, az iskola bővítésére beadott pályázat elbírálása után adják be a támogatási kérelmet.
Sikeres elbírálás esetén látványos és az Alpokalja mikrotérség jövőjét hosszú évekre meghatározó fejlesztések kezdődhetnek el az 1400 lakosú Lövőn. Az iskola bővítésére, korszerűsítésére beadott pályázatot első körben várhatóan július közepén bírálják el. A településen fontosnak tartják a stabil anyagi háttérrel, jól felszerelt infrastruktúrával és szakértői háttérrel rendelkező térségközponti iskolát. Mint arról korábban beszámoltunk, az iskola főépületéhez csatlakozó új szárnyban elsőként a négy nagyméretű szaktanterem mellett orvosi szoba és mellékhelyiségek kapnának helyet. A tetőtér beépítésével további tantermeket, fejlesztőszobát, könyvtárat alakítanának ki. A beruházás költsége eléri a százmillió forintot.

A tervek szerint a tornacsarnok az iskola és az óvoda udvara mögött, de közútról is jól megközelíthető területen épülne meg. A létesítményt nemcsak a helyiek, hanem az Alpokalja mikrotérség 18 településén élők is használhatják. A sportfoglalkozások mellett koncerteket vagy nagyobb rendezvényeket is lehetne itt szervezni.

Látványtervek: A térségi tornacsarnokot 18 település lakói használhatnák. Az iskola bővítésére beadott pályázatot első körben július közepén bírálják el.
Látványtervek: A térségi tornacsarnokot 18 település lakói használhatnák. Az iskola bővítésére beadott pályázatot első körben július közepén bírálják el.

– Egyelőre kivárunk, bízunk abban, hogy a döntéshozók ismerik a kistérség helyzetét – mondta el a Kisalföld megkeresésére Balics János, a település polgármestere.

– Amennyiben nyerünk az iskola pályázatán, az oktatási intézmény kap elsőséget, ha elutasítanak bennünket, akkor beadjuk a tornacsarnok és az óvoda pályázatát. A tervek szerint a tornacsarnok megépítése mintegy négyszázmillió forintba kerülne.

Olvasóink írták

  • 1. brrrr 2008. május 30. 02:49
    „csak legyen miből befejezni 4 meg gyerek is legyen hozzá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap faluvezetőt választ Röjtökmuzsaj

Röjtökmuzsaj - Röjtökmuzsajon vasárnap polgármestert választanak. Az egészségi okok miatt lemondott… Tovább olvasom