Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Tehetséggondozásban kiválóak Hegykőn

Újabb lépést tett előre intézményünk, a Fertő-táj Általános Iskola. Tanári karunk
tehetséggondozásban végzett eredményes munkáját korábban Regisztrált Tehetségpont címmel ismerték el, idén tavasszal pedig sikerrel nyújtottunk be pályázatot a magasabb fokozat megszerzéséért – mondta el a Kisalföldnek  Zambóné Piacsek Erzsébet, az iskola igazgatója.

Az első sorban a sok hegykői tehetséges diák közül néhányan: (balról) a matematikában és a zenében kiváló Tóth Márk; a matekban és testnevelésben remeklő Zalaváry Enikő; Mórocz Balázs, országos rajzversenyek dobogós helyezettje; Zambóné Piacsek Erzsébet igazgató és Tóth Martin matematikai és zenei kiválóság.
– A szakemberek helyszíni látogatások alkalmával térképezték fel intézményünk tevékenységét, helyi gyakorlatát. Az iskola tizenhét tagú oktató-nevelői gárdájának munkájában mindig kiemelt szerepet kapott a tanulók készségeinek sokoldalú kibontakoztatása. Hegykőn elsősorban a művészeti nevelés – vizuális kultúra, ének-zene, drámapedagógia – és a matematika terén értünk el kimagasló eredményeket.

Például Bolla Géza Gyermekkarunk Bécsben nemzetközi kórusversenyen ért el ezüst fokozatot; Mórocz Balázs 3. osztályos tanulónk pedig országos rajzversenyeken sorra nyeri a dobogós helyezéseket. Diákszínpadunk is szép sikereket ér el, az országos Weöres Sándor gyermekszínjátszó fesztiválon arany minősítést kaptunk. Jövő májusban a diákszínpad és a kórusunk együtt utazik Székelyföldre vendégszerepelni.

Iskolánk kezdeményezésére vált hagyománnyá a „Tud6nád" elnevezésű, a Klik támogatásával évente megrendezett tankerületi szintű matematikaverseny, amelyen tavaly nyolcvan diák mérte össze tudását.

– Örülünk az „Akkreditált Kiváló Tehetségpont" címnek, amely további ösztönzést jelent számunkra – tette hozzá az igazgató abból az alkalomból, hogy iskolájuk elnyerte a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elismerését. A kitüntető cím odaítéléséről a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége  által felkért akkreditációs bizottság döntött.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmes csokicsodák Sopronból

Érmes csokicsodák Sopronból
Négy arany- és két ezüstérmet nyert az International Chocolate Awards kelet-európai regionális… Tovább olvasom