Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Szívügyük az ifjúsági ház

Az agyagosszergényi önkormányzat idei tervei között útkarbantartás és az ifjúsági ház felújítása szerepel.

A település vezetői hitelfelvételben egyáltalán nem gondolkodnak.

Az agyagosszergényi önkormányzat lehetőségeihez mérten idén is szeretné tovább csinosítani a települést. Az elképzelésekről Ratatics Tiborné polgármester számolt be portálunknak.

– A tavalyihoz viszonyítva nem változott a költségvetésünk, ami spórolásra int minket. Jövő héten döntünk a végleges összegről, de előzetesen úgy számolunk, kilencven- és százmillió forint közötti összegből gazdálkodhatunk. A terveink között szerepel a külterületi utak felújítása és karbantartása, valamint az ifjúsági ház szépítése is. Egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően kicseréltük a nyílászárókat, továbbá pályáztunk a belső terek felújítására, de ehhez már önerőre is szükségünk van. Bízunk benne, hogy pozitívan bírálják el a beadványunkat, mivel kell egy hely a fiataloknak, ahol a településen belül is eltölthetik szabadidejüket, szívügyünk ez a feladat. Az egyházzal közösen a templom környékét szeretnénk még rendezetté tenni.

A polgármester hozzátette: a fejlesztés mellett kiemelten figyelnek az intézmények mindennapi működésére is. Az önkormányzat eddig elkerülte a hitelfelvételt, és ezen a gyakorlaton idén sem kívánnak változtatni.

˝A legfontosabb, hogy intézményeink, a helyi iskola és óvoda, valamint a polgármesteri hivatal zavartalanul működjenek, és a dolgozók bérét is ki tudjuk fizetni. Nagyobb léptekkel szerettünk volna haladni a falu szépítésében, de nem akarunk hitelt felvenni. Eddig nem volt rá szükségünk és remélhetőleg a jövőben sem lesz. Megfontolt gondolkodással megvalósíthatóak a terveink, a képviselő-testületünk rendkívül agilis és tenni akaró, ez vihet minket előre.˝

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tájszólásban is versenyeztek

Sopron - Német vers- és prózamondó versenyre hívta a megye nemzetiségi intézményeinek diákjait a… Tovább olvasom