Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Szeretetakció a soproni gyermekotthonért

A Kisalföld napilap kampányt indít a soproni, Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonának támogatására. Az intézményben százhetven súlyosan, illetve halmozottan fogyatékos gyermek és fiatal felnőtt él. Tegyük szebbé közösen a karácsonyukat!

Csak az tudja, mit jelent a fogyatékos gyermek ellátása, nevelése, aki ebben él – ezt mondják az érintett szülők és azok a szakemberek, akik az elesettek gondozását választották hivatásuknak. A gyermek, aki szellemi, mozgásszervi, látás-, hallás- vagy más fogyatékossággal indul, autista vagy pszichiátriai betegséggel küzd, terhét hordozza egész életében. Állandó felügyeletet, gondozást kívánnak és persze fejlesztést is, hiszen mindig lehet és kell is arra törekedni, hogy jobb vagy kényelmesebb legyen a helyzetük.

A szakemberek szeretete és tudása százhetven súlyosan vagy halmozottan sérült gyermeknek és fiatalnak jelenti az otthon biztonságát a Tómalom utcában. Felvételünkön Batalka Roland és Némethné Takács K
A szakemberek szeretete és tudása százhetven súlyosan vagy halmozottan sérült gyermeknek és fiatalnak jelenti az otthon biztonságát a Tómalom utcában. Felvételünkön Batalka Roland és Némethné Takács Katalin mentálhigiénés asszisztens az érzékelőszobában. Fotó: Magasi

A soproni Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonának dolgozói mindent megtesznek a rájuk bízottakért, körülményeik javításáért, az intézmény lehetőségei azonban anyagi és tárgyi feltételekben is végesek. Ezért is hozták létre évekkel ezelőtt a Tómalom – Híd Alapítványt (számlaszám: 17600011-00629504-00200004). Kampányunkkal segíteni szeretnénk, hogy ők, a legelesettebbek jobb és szebb, egészségesebb és teljesebb életet élhessenek.


Farkasné Giczi Hajnalka fejlesztőpedagógushoz Pintér Genovéva bújik.
Farkasné Giczi Hajnalka fejlesztőpedagógushoz Pintér Genovéva bújik.

Az intézményt és az ott élőket, a szülők és a szakemberek erőfeszítéseit, az önkéntesek áldozatkészségét is szeretnénk egy cikksorozattal bemutatni, mert úgy gondoljuk, olyan munkát végeznek, ami megérdemel minden segítséget, társadalmi támogatást.

Jelencsics László
Jelencsics László.

A kampányban szerepet kap egy futball-labda is, amelyet a Sampdoria csapatának focistái láttak el kézjegyükkel nyári, soproni vendégjátékuk alkalmával. A labdát és más ajándékokat az akcióhoz csatlakozó támogatók között egy, az intézményben megtartott karácsonyi gálán sorsoljuk ki. Szeretnénk szebbé tenni a gyermekotthon idei ünnepét. Segítséget jelent minden olyan felajánlás, aminek hasznát veszi az otthon: tartós élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök, édességek, ágyak, ágyneműk, lepedők, matracok, játékok, elektronikai, informatikai, gyógyászati és fejlesztőeszközök, festékek (falra, kerti bútorokra, csövekre). Adományaikat a gyermekotthon közhasznú alapítványához juttathatják el: Tómalom – Híd Alapítvány, Sopron, Tómalom utca 23.
A legelesettebbekért hirdetünk most összefogást!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busz és kisteher ütközött Ivánnál - 11 sérült - fotók

Iván és Pusztacsalád között baleset történt hétfő délelőtt. A buszon tizennégyen utaztak. Tovább olvasom