Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 4°C Még több cikk.

Széchenyi szellemi öröksége legyen hungarikum!

A nagycenki képviselő-testület tavaly döntött a települési értéktárbizottság létrehozásáról.

A napokban megalakult települési értéktárbizottság a Széchenyi Alapítvánnyal közösen kezdeményezi Széchenyi szellemi hagyatékának Nemzeti Értéktárba történő felvételét, illetve hungarikummá nyilvánítását is – tudtuk meg Bugledich Attila alpolgármestertől, a bizottság elnökétől.

A nagycenki képviselő-testület tavaly döntött a települési értéktárbizottság létrehozásáról.

Alakuló ülésükön a Széchenyi Alapítvány kezdeményezésére kulturális örökségként gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka elsőként került be a Nagycenki Települési Értéktárba.

A Széchenyi Alapítvány egyúttal kezdeményezte a legnagyobb magyar szellemi hagyatékának Nemzeti Értéktárba történő felvételét, illetve hungarikummá nyilvánítását is. A kezdeményezéshez természetesen azonnal csatlakozott az önkormányzat és bizottsága is.

– A Nagycenki Települési Értéktár Bizottság legközelebb február végén ülésezik. A tagok összegyűjtik azokat a helyi értékeket, melyek méltók lehetnek arra, hogy a nagycenki értéktárba kerüljenek, illetve a közeljövőben felhívást is intézünk a nagycenkiekhez, tőlük is várva a javaslatokat – mondta el Bugledich Attila.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonyság a gyermekekért

A Rotary Club Sopron szombaton a Mediterranóban tartotta hagyományos jótékonysági bálját. Tovább olvasom