Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Százmillió forintot különítettek el a vízáradatok megfékezés

Sopron - Százmillió forintot különített el a soproni városvezetés a nagy esőzések okozta károk megelőzésére. Védőárkokat építenek és megalkotják a várost érintő hosszú távú csapadékvíz-elvezetési koncepciót.
A napokban tartott rendkívüli közgyűlés egyik napirendi pontja is érintette a hetekkel korábban lezúdult nagy mennyiségű csapadékvíz okozta károk mérséklését, a vis maior alapra való pályázást. Korábban a városvezetés, a tűzoltóság, a Taeg, a vízművek és a holding képviselői közös tanácskozást tartottak a nagy esőzések okozta károk megelőzésére. 

– A megbeszélésen elhangzottak időközben konkrét lépésekké váltak – nyilatkozta Kerekes Attila, Sopron főmérnöke. – Százmillió forintot különítettünk el a sürgős munkálatokra, egyszersmind hosszú távú, az egész városra vonatkozó csapadékvíz-elvezetési koncepciót készíttetünk.

Ennek megvalósítása a közeli évek feladata lesz. Ami nem vár halasztást, az a város kritikus pontjainál a vízelvezető védőárkok létrehozása. A részletek kidolgozására tervezőt bíztunk meg a Kutyahegy, a Várhely, a Gesztenyés körút, a Hajnal tér védelmében. A Kutyahegyen már a munkaterület átadása is megtörtént. Ezen túlmenően a tűzoltóság 2,8 millió forintot kapott három nagy és két kisebb teljesítményű szivattyú beszerzésére. Konkrét lépések követték a megbeszélést, a részleteket már tervezik.

Olvasóink írták

 • 3. Szabó Sándor 2008. augusztus 11. 11:33
  „Mi van a Rákpatak tisztításával?
  Eddig még nem vettük észre, hogy mire is költik-költötték - el a tervezett 5 millió Ft-ot!
  Figyeljük!”
 • 2. mélygéza 2008. augusztus 08. 12:15
  „A jelenlegi vezetés ígérete volt a Mély út rendbetétele.
  Az esőzések előtt feltőltötték a vizmosásokat, teljesen szakszerűtlenül, amit a következő eső elvitt. Ki a felelős ezért a rossz munkáért. Megérdemli a felelősségrevonást az is aki átvette ezt a munkát. Ha jönnek a szüreti idők akkor a gk.-k tengelytöréseit, hibáit ki fizeti!!!!!!! ami ott fog előfordulni ? Ideje lenne erről komolyan elgondolkodni !!!”
 • 1. Tárgyilagosság 2008. augusztus 08. 08:34
  „Már 120 milliót kidobtak az ablakon a nagycenki fúrás kapcsán, abból előre és nem utána meg lehetett volna gátolni az esőzések
  által okozott károkat. Nem útólag kell pályázni, hanem előre kellett volna gondolkodni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német juhászok főszerepben

Ágfalva - Ágfalván augusztus 15–17. között rendezik meg a Közép-európai Német Juhászkutya… Tovább olvasom