Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Százan kutattak az eltűntek után

Sopronban szombaton, a mucki őrs területén találtak rá arra a pszichiátriai kezelés alatt álló budapesti nőre és gyermekére, akiket eltűnés miatt köröztek. Mintegy száz rendőr és polgárőr vett részt a keresésben.
Megtalálták: Az erdőben ezen a helyen bukkantak rá szombaton az eltűnt nőre és kislányára.

Egy harmincnyolc esztendős budapesti nő, aki súlyos lelki trauma miatt pszichiátriai kezelés alatt állt, hatéves kislányával együtt XI. kerületi lakásából a napokban ismeretlen helyre távozott. A bejelentést követően a rendőrség azonnal elrendelte körözésüket.
A nyomok Sopronba vezettek: a helyi rendőrkapitányságot egy erdei futó arról értesítette, hogy a Sörházdombon női táskát, továbbá gyermekruhákat talált.
Hidegh Tamás alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: sötétedésig kutyákkal keresték az eltűnteket, de ez nem vezetett eredményre.

Köszönet a lakosságnak

– Másnap reggel mintegy száz rendőr, polgárőr fésülte át a soproni erdőket, a kutatásban a készenléti rendőrség helikoptere is részt vett. A rendőrség köszöni azokat a lakossági bejelentéseket, amelyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a déli órákra megtaláljuk a keresett személyeket. A mucki őrs területén, alig egy kilométerre az osztrák határtól, az erdőben bukkantunk rá az édesanyára és leányára, akik az út mellett a földön feküdve pihentek, s akiket azonnal az Erzsébet-kórházba szállítottak.

Nem volt feltűnő

Információink szerint a budapesti nő és gyermeke az ezt megelőző éjszakát az egyik soproni szállodában töltötte: viselkedése nem volt feltűnő, a számlát is rendezte. Az Erzsébet-kórház osztályvezető főorvosától, dr. Grubits Jánostól – a neurológiai és pszichiátriai osztály szombati ügyeletét ellátó orvosától – megtudtuk: a megfigyelésre behozott hölgy és gyermeke viszonylag jó állapotban került az osztályra, orvosi beavatkozásra nem volt szükség. A megfelelő ellátás után az édesanyát és gyermekét a budapesti rendőrség gépkocsival szállította a fővárosba.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szájer átlépett

Ellentmondó hírek kaptak szárnyra Sopronban arról, hogyan fogadták a helyi fideszesek a párt… Tovább olvasom