Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Stílustörténeti kiállítás a Soproni Múzeumban

Egyedülálló stílus- és divattörténeti kalandozásra invitál a Soproni Múzeum szerdán nyíló új időszaki kiállítása.

A megjelenés művészete egykor és ma címmel április 30-án 18 órakor nyílik a Soproni Múzeum új kiállítása a Lábasházban.

A kiállítás gerincét dr. Stefan Benczak osztrák műgyűjtő magángyűjteménye alkotja, mely a horvát eredetű nyakkendőnek, mint az öltözködés tipikus európai formai elemének történetiségét prezentálja értékes képzőművészeti alkotások segítségével.

A festmények mellett a gyűjteményt olyan kuriózumok is gazdagítják, mint VIII. Edward angol uralkodó eredeti öltözéke és nyakkendői. A kiállítás mottójául „A divat változik, a stílus örök" Coco Chanel-idézetet választotta a kurátor, dr. Tóth Imre igazgató. A lábasházi kiállítás június végéig, hétfő kivételével naponta, 10 és 18 óra között tekinthető meg.

A múzeum egy olyan állandó kiállítótér létrehozását is tervezi, amely az európai viselkedéskultúra elemeit, illetve azok történetét mutatja be a látogatóknak, miközben felhívja a figyelmet háromnyelvű térségünk nemzetiségeinek szerepére is.

A Lábasház kisterme is tartogat meglepetéseket a látogatóknak:

Kleopátrától Mátyás királyon át a XX. század meghatározó személyiségei elevenednek meg a gyönyörűen kimunkált korhű viseletbe öltöztetett babákon Duduczné Práder Éva soproni alkotó jóvoltából.

Külön foglalkozásokon várják a gyerekeket. Öltözz történelembe! Viselettörténeti kalandozás korszakokon át címmel rendhagyó múzeumi órára jelentkezhetnek az általános és középiskolás diákok a múzeum 99/311-327-es telefonszámán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MTA főtitkár-helyettes: dr. Szarka László esélyes a posztra

Tisztújító közgyűlést tart az MTA. Az egyik legfontosabb tisztségre, a főtitkár-helyettesi posztra… Tovább olvasom