Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Sörpénz a sportpályára

A VOLT Fesztivál öt napja alatt 2 millió 783 ezer forint támogatás gyűlt össze a ˝Soproni a soproni egyetemistákért˝ elnevezéssel meghirdetett akcióban.

A Heineken Hungária felajánlotta, hogy az idei VOLT Fesztiválon elfogyasztott minden korsó Soproni árából húsz forintot a Nyugat-magyarországi Egyetem támogatására fordítanak. Három, előre kiválasztott témára szavazhattak a fesztiválozók. A legtöbb voksot kapott ügy kapta meg a támogatást. Ez pedig a soproni campus területén lévő szabadtéri sportpálya felújítása.

Dr. Cseh Sándor, Szederkényi Zita és Héregi Eszter a sörgyár által felajánlott csekkel. Fotó: Magasi
Dr. Cseh Sándor, Szederkényi Zita és Héregi Eszter a sörgyár által felajánlott csekkel. Fotó: Magasi

Az összeg tegnapi átadásakor dr. Merényi Mária, az egyetem főtitkára köszöntötte a résztvevőket a rektori hivatalban. Szederkényi Zita, a Heineken Hungária kommunikációs menedzsere hangsúlyozta, a Soproni számára, amely jelenleg Magyarország piacvezető márkája, mindig is fontosak voltak a soproni gyökerek, ezért is indították az akciót.
Dr. Cseh Sándor oktatási rektorhelyettes örvendetesnek nevezte, hogy a gazdasági szféra ilyen formában is támogatja az egyetemet. Mint mondta, 2100 Sopronban tanuló nappali tagozatos hallgató szabadidős tevékenységét, egészséges testi fejlődését segítik azzal, hogy forrást biztosítanak a sportpálya felújítására.

Héregi Eszter HÖK-elnök elmondta, bár a sportpályán lehetne kosár-, kézilabda- és kispályás focimeccseket is tartani, jelenlegi állapotában alkalmatlan a rendeltetésszerű használatra. Felújítva az egyetem aktív sportéletének egyik jelentős helyszíne lehet a könyvtár melletti pálya. A munkákkal szeretnének még ez évben, lehetőleg ősszel végezni.

Amire szavazhattak
A Sopronit fogyasztók három ügy támogatása közül választhattak: 1. A soproni campus területén lévő szabadtéri sportpálya felújítása. 2. Balek-gólya hetek megrendezése. 3. Hallgatói napok megrendezése.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tájházba várják a kézműveskedőket

A Tízforrás Fesztivál programkínálatát színesítve, kézművesek műhelytitkaival ismerkedhetnek az… Tovább olvasom