Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Soproni táncosok a Végtelen Európában

Demcsák Ottó - Mikó F. László Végtelen Európa című táncművét tűzi műsorára a fertőrákosi barlangszínház augusztus 19-én este fél kilenckor.

Az előadás - amely a Sopron Balett megalakulását is jelentette - nem hagyományos táncmű, hanem sokkal inkább egy összművészeti alkotás, melyben a tánc-videó-zene-fényfestés és más művészeti ágak találkozása, együttes jelenléte, egy összetett vizuális és esztétikai produkcióban testesül meg.

A munkában nagy szerepet vállalt Bordos László Zsolt fényfestő és Mikó F. László képzőművész.

Demcsák Ottó rendező-koreográfus, a Sopron Balett vezetője elmondta: átformálódott csapattal, kimondottan a barlangszínházi játszóhelyre készül most a felújított előadás.

Új tagként érkezik a társulatba a Szegedi Nemzeti Színházból Bolla Bence, a Táncművészeti Főiskoláról Poór Enikő, aki soproni születésű, csakúgy, mint a produkcióban bemutatkozó fiatal Horváth Renáta.

Az ExperiDance egykori táncosa, aki már jó ideje szabadúszó Domány Réka is csatlakozik a csapathoz. Vendégként látható a táncműben a Győri Balettból Alekszej Dolbilov, a Kecskemét City Balettből Szóka Roland és a Győri Nemzeti Színházból Katona Imre. Egy külföldet, Csehországot és Portugáliát is bejárt táncos, Rovó Péter is színpadra lép majd.

A Sopron Balett előadása tavaly készült a Páneurópai Piknik 25. évfordulója alkalmából
A Sopron Balett előadása tavaly készült a Páneurópai Piknik 25. évfordulója alkalmából


A rendező-koreográfus nagyon elégedett új csapatatának szakmai tudásával és a munkához való hozzáállásukkal. Igazi, jó szellemű alkotói légkörben dolgoznak együtt a Sopron Balett alaptagjaival.

Demcsák Ottó azt is örömmel közölte, hogy az önkormányzat áldozatos segítségével augusztus elejére elkészül a balett termük, így végre megfelelő körülmények között dolgozhatnak.

- Felvettek bennünket a Magyar Táncművészek Szövetségébe, bekerültünk a táncélet vérkeringésébe. Legutóbb a győri országos táncfesztiválon A szép Cerceruska előadásunkért közönségdíjat szavaztak meg számunkra. Úgy tapasztalom, hogy Sopronban a nézők szeretnek bennünket, érdeklődnek irántunk, kíváncsiak ránk és drukkolnak nekünk. Amikor elkezdtük a munkát, tízéves távlatban gondolkodtunk.

Ebből öt esztendő az alapok lerakásáról és egy alkotóműhely kialakításáról szól. Ehhez elhivatott, alázatos, magas szakmai tudással rendelkező táncosokat keresünk mindig. A visszajelzések alapján megerősítést nyertünk, hogy jó irányba indultunk el.

Célunk az is, hogy stabil, erős anyagi hátteret biztosítsunk a Sopron Balettnek és olyan támogatókat, mecénásokat nyerjünk meg magunknak, akiknek segítségével tovább tudjuk szolgálni Sopront és az itt élőket- mondta Demcsák Ottó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét vizet oszt a GYSEV

Naponta 10- 17 óra között a nagyobb vasútállomásokon megkezdte a vízosztást a GYSEV Zrt. Tovább olvasom