Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Soproni rendőrök loptak

Sopron - Bolti lopássorozaton érték tetten a Soproni Rendőrkapitányság hivatásos állományában szolgálatot teljesítő házaspárt Ausztriában. A 34 éves tisztet és a 29 éves tiszthelyettes feleségét azonnali hatállyal elbocsájtották a testülettől.
A házaspár - a határőrség hivatásos állományú tagjaként - az integráció kapcsán, került a rendőrséghez. 2008. január 1-étől a férfi tisztként, felesége tiszthelyettesi beosztásban dolgozott a Soproni Rendőrkapitányságon. Azonnali hatállyal elbocsátották őket a testülettől.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Jógyerek 2008. február 12. 18:06
  „A rendőrpocskondiózó hozzászólásokra reagálva csak ennyit írnék:

  "Ha haragszol a rendőrre, és betörnek hozzád, hívd telefonon a betörőt hátha segít!"”
 • 28. Jógyerek 2008. február 10. 21:32
  „Lilla!
  Ez sajna nem igy működik. Legalibbis csekély rá az esély.”
 • 27. Jancsó Lilla 2008. február 10. 18:37
  „Figy körözik”
 • 26. krk 2008. február 09. 10:56
  „Akit tudja nem beszéli, aki állandóan a száját jártatja az nem tud semmit.Jó hogy mindenki azt hiszi hogy agyoninformált.Az igazat csak 2 ember tudja.,és ha tetszik ha nem így is marad.Ha egy átlag polgár csinálta volna mindenzt a kutya nem venné a szájára.Kiváncsi lennék a kedves, miattuk szégyenkező kollegák múltjára.No comment.”
 • 25. Jógyerek 2008. február 07. 11:31
  „Kedves Feldmár András!
  Nem értem a hozzászólásod! Az a szívfájdalmad, hogy sok a rendőr az utcán...
  ha meg nem lenne akkor meg az lenne a baj!
  Egy két kérdésem lenne. Hogyan fogjanak el körözött személyeket ha nem igazoltatással? csak úgy ránézésre a több tízezres körözési listából?? Mit jelent nálad az, hogy baszogatják a jónépet?? Az, hogy megállít és ellenőrzi a személyes illetve a kocsid irataod/iratait?
  Tudod, tudok olyan esetről, hogy a jármű, zöldkártyája tavaly ápriélisban a jármű forgalmija pedig tavaly májusban már lejárt...
  Végülis igazad van, minek az ellenőrzés. Mivan akkor ha annak a majdnem 1 éve lejárt műszakija miatt nemtud megállni a zebránál ahol te át akarsz kelni az uton és elcsapnak? ha ellenőrízve van, ezért megbóntetik, hogy lejárt. Ezután elmegy és megnézeti a kocsiját és ha hiba van akkor megcsináltatja és elviszi a műszaki vizsgára amivel esetlegesen életet is menthet!
  Ebben a városban mindig nyugalom volt...
  talán igen, de mondok neked valamit. Tavaly február óta a Lővérekben és egyéb családiházas környezetben rengeteg betörés történt! Talán hozzád nem törtek be és ezért ellenzed. Van ismerősöm ahove betörtek úgy, hogy éjszaka otthon aludtak! Talán ha több rendőr van az utakon, többet ellenőríznek akkor ezeket a betöréseket meg lehet szüntetni vagy legalábbis lehet minimalizálni! Nagyon sokmindent nem ír meg az újság (mert egyenlőre nem minden publkus a nyomozati szakaszban) és ezért sokmindenről nemtudsz. Én igenis egyetértek az ellenőrzésekkel!
  A másik... ha nem hiszed nézz utánna!
  2004-ben Sopronban közel 60 autólopás történt! A soproni polgárőrök kaptak egy körözött jármű felismerő rendszert... erre, 2006-ban már "csak" 8 járművet loptak el. Úgy gondolom, hogy nagy eredmény! Nemtudom, te, hogy látod, de szerintem ez elég drasztikus csőkkenés mintahogy sok más egyéb büncselekmény esetében is történt hasonló. Sok bűncselekmény és szabálysértés nem történik meg azáltal, hogy rendőr, (anno határőr), polgárőr van kint az utcán!”
 • 24. joco 2008. február 06. 05:37
  „Baradlay: A cikk nem arrol szolt amiröl Ön irogatott. (21:56) Itt igazat kell adnom Önnek: a "100 %. selej-t" 2006.okt.23.-án tényleg volt, akiket ma már ugyneveznek, hogy a "kossuthtériek"”
 • 23. Feldmár_András 2008. február 06. 01:54
  „Nagy baklövés volt átvenni a határőrség állományát és ilyen szintre felduzzasztani a rendőrség légyszámát. Sopront lassan már meg sem lehet közelíteni igazoltatás nélkül, néha olyan érzése van az embernek, mintha a régi rendszerben élne. Ebben a városban mindig nyugalom volt, jól megfértek egymás mellett az emberek, egymás között elintézték ügyes bajos dolgaikat. Most meg az adófizetők pénzéből baszogatják az adófizetőket. Mást sem lehet hallani, mint hogy itt, ott, amott állnak, járőröznek, sétálnak, igazoltatnak.. deák téren 2 határőr, 2 rendőr.. könyörgöm, minek? Már a februári benzinpénzüket is elautózták...
  Az igazán veszélyes ember, akiről köztudott, h akár embert is ölhet, meg szinte nyíltan árulja a kokaint. Miért engedik, talán jó informátor? A füvesekre meg egy hadsereget küldenek... A felszínt piszkálhatják, de a mélyben zajló folyamatokkal ilyen módszerekkel nem fognak tudni mit kezdeni erre előbb utóbb rá kell, h ébredjenek.
  Egyébként van pár fiatal, nyelveket beszélő, empatikus rendőr, de a többség még mindig böszme...”
 • 22. Didi 2008. február 05. 22:10
  „Baradlay!

  Nem tudom, hogy mikor lettél hütlen e hazához! Idegenböl ha lehet ne itélj. Tudod a gibicnek semmi sem drága.”
 • 21. Baradlay 2008. február 05. 21:56
  „Minden agazatban van "selejt" ,de 2006 okt.23.-an 100%-os selejt volt az "agazatban"”
 • 20. Hajni 2008. február 05. 21:40
  „Kata!
  " valóban voltak és vannak korrupt emberek de ez minden ágazatban megtalálható független a foglalkozástól "

  Amit a hozzászólásában leírt az így igaz,de minden tisztes polgár felháborodik,ha hasonló esetekről értesül,főleg akkor,ha az érintetteknek a foglalkozása ilyen jellegű bűncselekmények megelőzésére szolgál.”
 • 19. Baradlay 2008. február 05. 21:25
  „Tudod "en" kispajtas ,ha normalis kormanya lenne MO-nak akkor a rendorok az unneplokkel eggyutt,
  kokardaval a mellukon vonulnanak fel! Mivel van egy komcsi,hazarulo,paranoid kormany ( lasd,Rakosi)
  felnek a neptol,ezert kell a gumibot es a szemkiloves!!!”
 • 18. én 2008. február 05. 21:14
  „Aki szidta a rendőröket annak tudom ajánlani a következő március 15.-ét helyettük.Mert csak ott van a sok semmirevaló,ott a többség nem azért van ott,hogy változtasson az országon hanem mert élvezi ezt az egészet.Szóval lehet jelentkezni helyettük a ZÖLD számon.”
 • 17. Baradlay 2008. február 05. 21:04
  „Draga Geza,minden szavad igaz! kiveve egy ami nagyon fontos! A mai BM-esek maszimum a szemedet lovik ki!
  Az eletuket soha nem aldoznak fel ertem! Tisztelettel egy volt hataror Tozeggyarbol!”
 • 16. kata 2008. február 05. 21:04
  „Mielőtt még elkezdenétek a régi jó bevált magyar irigységgel,utálattal átszőtt, "dögöljön meg a szomszéd tehene is" érzéssel átitatott tipikus magyar eszmecserét azért tisztázzunk pár dolgot tényként:
  1. mindegy hogy mi az illető foglalkozása, mert nem a foglalkozása miatt van olyan habitusa hogy lopást követ el pl. lopott már ápoló,óvónő,hivatalnok,benzinkutas stb...
  2. valóban szégyen, hogy nem szűrik meg rendesen a munkahelyeken az embereket, és kevés a pénz a belső ellenőrzésre ez minden ágazatra vonatkozik
  3. vannak tisztességes, becsületes emberek akik jól végzik a munkájukat pl.lelkiismeretes orvos, elhivatott ápolónő, tisztességes kereskedő, vagy becsületes autószerelő stb..
  4. valóban voltak és vannak korrupt emberek de ez minden ágazatban megtalálható független a foglalkozástól
  5. és hogy ki milyen erkölcsi normát sajátít el az bizony a szülői mintán, és környezeten múlik
  6. ne általánosítsunk, és első tapasztalatra ne itélkezzünk, mert az mindig a tisztességes embereken csattan
  7.és végezetül : addig jár a korsó a kútra mig el nem törik,

  Ui: Én tudom mindkettő nevét, de nekik is vannak személyiségjogaik :)”
 • 15. Hajni 2008. február 05. 20:24
  „Didi! A valóságot fújom,nem a" begyöpösödött dumám" .Saját szememmel láttam már,hogy az Ikva áruháznál álló pénzváltók pénzt adtak a rendőröknek azért,hogy ne zaklassák a tevékenységük miatt őket.Sőt a razziákról is pontosan értesültek ,köszönet ezért a benfenteseknek.Egyébként van pár határőr ismerősöm,akik most már sokat mesélnek az akkori dolgaikról.Jól kerestek hidd el és csak a szemüket húnyták be akkor,amikor szükség volt rá. Egyébként meg nem vagyok az a beszari és pitizős fajta és baj nálam csak akkor lehet,ha más okozza,mert én egy törvénytisztelő és szabályokat betartó ember vagyok.A cikket elolvastam és értettem is ,ezért ajánlanám,hogy olvasd el mégegyszer a véleményem és akkor talán sikerül rájönnöd,hogy azt írtam,hogy határőrként jattot kaptak,viszont lopni már rendőrként loptak.Nekem nincs bajom a rendőrökkel,hisz nincs okom arra,hogy féljek tőlük,de aki kilóg a sorból arról megvan a véleményem.”
 • 14. Géza12 2008. február 05. 20:11
  „Gratulálok nektek ehhez ért mindenki.Én sok évig dolgoztam határőrként és egy vacak öreg autónal nincs több vagyonom. Miért kell minden volt határőrt egy kalap alá venni. Emberek ugyanúgy van közöttünk adócsaló és más is van korrupt rendőr.
  Gondoljátok végig ha kell, akár az életüket is feláldozná érted a BM-esek többsége ti mikor tennétek meg ezt? Voltak és lesznek közöttük is emberek akik az általuk tett esküjüket megszegik de van olyan is aki ezek után inkább leszerel.Kedves István te meg a rendőrség zöld számán feljelentheted őket ha van legalább egy tanúd de miért hagytad magad így átverni.Engem nem prbált megvesztegetni senki,nem kértem sosem pénzt,hanem megírtam a feljelentést!”
 • 13. Baradlay 2008. február 05. 19:37
  „Kedves kandi,en tudom,hogy hivjak okat! Soproni rendorok! Kell ettol tobbet tudni?”
 • 12. Baradlay 2008. február 05. 19:31
  „Becsben az aruhazakban ott van a tabla,MAGYAROK NE LOPJATOK. Regi vicc,rendorok sem olvasni sem irni
  nem tudnak! Bejott a sutka!!!!”
 • 11. Kati 2008. február 05. 19:25
  „István!
  Nem most kell őket feljelenteni, hanem akkor kellett volna!
  Lehet, hogy nem is olyan kitalált volt az a hiba...!!!”
 • 10. Baradlay 2008. február 05. 19:25
  „Kedves Istvan,hol lehet feljelenteni a rendoroket? Minden orszagban ahol demokracia es a polgari jogok
  ervenyesulnek! Igazad van,Pesten ez nem mukodott volna!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú távra bérbe adnák a Deák étterem épületét

Sopron - Tulajdonosai hosszú távra bérbe adnák az egykori Deák éttermet. A hajdan legendás vendéglőt… Tovább olvasom