Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Soproni Gyógyközpont: várhatóan ősszel nevezik ki az új kórházigazgatót

Dr. Korányi László másodszor is megkapta a feladatot: megbízott főigazgatóként vezeti a Soproni Gyógyközpontot.

Dr. Molnár Ágnes távozását követően – aki képviselőként a parlamentbe jutott – dr. Korányi László lett a Soproni Gyógyközpont megbízott főigazgatója. Nem először, hiszen Molnár Ágnes kinevezése előtt is – ugyancsak megbízottként – vezette az intézményt. Megtisztelőnek tartja a feladatot, de ahogy két éve, úgy most sem fog pályázni a vezetői posztra.
– Én urológus vagyok, szeretem a szakmámat és továbbra is az osztályon szeretnék dolgozni – mondja erre.

Behajtani tilos: A Soproni Gyógyközpont főépületétől jobbra zajlik a hatalmas beruházás, de a főépületen keresztül megközelíthetők a hátsó rendelők is. Fotó: Magasi
Behajtani tilos: A Soproni Gyógyközpont főépületétől jobbra zajlik a hatalmas beruházás, de a főépületen keresztül megközelíthetők a hátsó rendelők is. Fotó: Magasi


Korányi főigazgatónak ezen a nyáron azért nehezebb dolga lesz, mint két éve volt. Egyrészt mert sokkal nagyobb intézaményt vezet, hiszen a kórházhoz azóta a soproni és a balfi szanatórium integrálódott, másrészt ötmilliárdos építkezést kell felügyelnie, harmadrészt pedig a nyári szabadságok – ahogy a főigazgató fogalmazott – fegyelmezettebb munkát igényelnek.

– A beruházást felkészült csapat felügyeli, a kivitelezők tartják az ütemtervet, sőt, néhány napos előnyük is van. Az építkezés fennakadást nem okoz, a betegek is nagyon jól tolerálják a helyzetet.

A nyár valóban nehéz egy ekkora intézményben, de ez mindig így van, most sem okoz rendkívüli nehézséget. A biztonságos betegellátáshoz elegendő a létszám, a szabadságolások sem jelentenek veszélyt a működésre – hangsúlyozza dr. Korányi László.

Ennek a mondatnak azért is van jelentősége, mert a szerkesztőségünkbe érkezett jelzések szerint egyre nehezebb a szakorvosi állásokat betölteni. Bár ez nem kizárólag soproni probléma... Ugyanakkor az intézmény honlapján csak belgyógyászból hatot vennének fel. Ez azért nagy szám...

– Való igaz, hogy szakorvost egyre nehezebb találni. Szakdolgozókból jól állunk, ha el is mennek, fel tudunk venni a helyükre szakképzett munkaerőt. Ausztria elszívó hatása nálunk is érződik, de ez régóta így van, ezzel nem tudunk mit tenni. De még egyszer mondom, a biztonságos betegellátáshoz elegendően vagyunk.

A Soproni Gyógyközpont főigazgatói állására a GYEMSZI (Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőségi és Szervezetfejlesztési Intézet) írja majd ki a pályázatot (a minisztérium felállását követően). Ez a nyáron várható, ősszel pedig sor kerülhet az új főigazgató kinevezésére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődjön jól a nyaralás - Vegyen neten vonatjegyet!

A neten vásárolt vonatjeggyel elkerülhető a sorban állás. Emellett kedvezmény is jár utána. Tovább olvasom