Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Sopronból Győrbe került az éjszakai diszpécserközpont

A soproni mentőkhöz indított hívások este fél nyolc és reggel fél nyolc között hétfő óta Győrbe futnak be. Az ország területén 26 mentésirányító központot alakítottak ki.
A soproni mentőkhöz befutó 104-es hívások október másodika óta munkanapokon 19.30-tól másnap reggel 7.30-ig, illetve hétvégeken és munkaszüneti napokon a győri megyei irányító központba futnak be, innen értesítik a soproni kivonulóegységet. Ez az átcsoportosítás is része az OMSZ  átszervezésének.

– A feladatok elvégzésében, a betegek ellátásában a korszerűsítés nem okoz késést, a mentőautók riasztása az előírt szigorú szabályzatnak megfelelően történik – tudtuk meg Győrfi Páltól, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetőjétől, aki azt is elmondta, a hívásfogadó központok korszerűsítése halaszthatatlanná vált.
– A fejlesztést alapos szakértői munka előzte meg. A nemzetközi példák és a hazai tapasztalatok értékelése alapján az ország területén huszonhat hívásfogadó, mentésirányító központ kialakítása vált szükségessé, melyek kiváltják, hatékonyságban felülmúlják a jelenlegi kis hívásfogadó helyeket.

A hívásfogadó központok átszervezésekor a fő szempont a reagálási idő lerövidítése, ezáltal nagyobb életben maradási és jobb gyógyulási esély biztosítása, a betegellátás színvonalának emelése, az esélyegyenlőség biztosítása volt.

– A beteghez továbbra is a legközelebbi, helyismerettel rendelkező mentőegység vonul – tette hozzá Győrfi Pál. – Megfelelő informatikai háttérrel az irányítás szinte bármilyen távolságból történhet. Az Országos Mentőszolgálat átszervezése a sürgősségi ellátás megerősítését szolgálja. Az OMSZ szakmai felkészültségét nem igénylő betegátszállítási feladatok végzésében az alternatív betegszállító szervezetek a jövőben hangsúlyosabb szerepet kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máshol áll meg a busz

Sopronban a vidékről érkező autóbuszok utasai bosszankodtak: ugyanis a busz nem állt meg a Csengery… Tovább olvasom