Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Sopronban újabb műfüves focipálya épül

Műfüves labdarúgópálya lesz a Vasas-pályán, ha sikerrel pályázik a város az MLSZ-nél.
Két fontos és mindenkit érintő, érdeklő témát tárgyalt csütörtök este Sopron közgyűlése: foci és közbiztonság. Lehet újabb műfüves pálya és a rendőrkapitány beszámolóját is elfogadták.

Műfüves labdarúgópálya lesz a Vasas-pályán, ha sikerrel pályázik a város az MLSZ-nél. A beruházás bruttó összegének harminc százalékát kell az önkormányzatnak vállalnia, a fennmaradó részt a szövetség a TAO forrásból állja. Így is jelentős összegről van szó, csak az önrész ötvenmillió forint. A rendkívüli közgyűlésen a képviselők támogatták az elképzelést.

Szabó Jenő alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője bevezetőjében meghatározta a sarkalatos pontokat. A legfontosabb, hogy jelentősen, több mint egyharmadával csökkent a bűncselekmények száma, ide értve a lakosság biztonságérzetét befolyásoló közterületen történő eseteket, valamint a gépkocsilopásokat, betöréseket is. Emögött hatalmas munka van - hangsúlyozta a kapitány, hozzátéve: ezt ígérték, betartották. Kiemelte a prostitúciót is, emlékezve arra, tavalyi beszámolójánál a képviselők is szóba hozták a kényes témát. Ebben is rengeteg "munkaóra van" - de a lányok és a hozzájuk kapcsolódó kör is eltűnt a Lackner Kristóf utcából. Ittas gépkocsivezetőt ugyanakkor majd' minden ellenőrzésnél találnak, így a váratlan szondáztatásra eztán is lehet számítani a városban. A kapitány beszámolóját a képviselők elfogadták.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Brains szuperhősökkel tér vissza Sopronba

A Brains április 11-én, pénteken a Hangár Music Garden színpadán lép fel. Tovább olvasom