Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Sopron olyan, mint egy oázis

Sopron - Keresztes Ildikó tizenhetedik évadját kezdi a soproni színházban. Számára itt van az oázis, szereti a város csendjét.

Szokatlan azonban, hogy a hűség városában zárkózottak az emberek, mégis érzi a felé áradó szeretetet.

Keresztes Ildikó tavaly ünnepelte zenei pályafutásának két évtizedes jubileumát. Szinte hihetetlen, hogy a fiatal, energikus énekesnő mögött ennyi munkával eltöltött év áll. A kezdetek óta tagja a Soproni Petőfi Színház társulatának, legutóbb A muzsika hangjában lépett színpadra.

– A nyár koncertezéssel telik – mesélt mindennapjairól Ildikó. – Tavasztól saját zenekarral dolgozom. Ez hatalmas öröm, de kihívás és felelősség is egyben, hiszen a társaimnak is biztosítani kell a megélhetést. Így szinte mindennap úton vagyunk, de jól bírjuk a gyűrődést és élvezzük a közös munkát.

Keresztes Ildikó szereti a templomokat, a soproniakat is látogatja, ha teheti.
Keresztes Ildikó szereti a templomokat, a soproniakat is látogatja, ha teheti.

Az énekesnő szerint semmi nem történik véletlenül. Most beindult az a zenei karrier, amilyenről mindig is álmodott, ám ezzel egy időben picit háttérbe került a színészi pályafutása. Tizenhetedik éve társulati tag Sopronban, de úgy tűnik, az ősszel kezdődő évadban új darabban nem lép színre. A muzsika hangjából még lesznek előadások, ebben tapsolhatnak neki a soproniak, s hallhatják semmivel össze nem téveszthető hangját.

– Rockénekes vagyok, a színház a másik szerelmem. Szomorúsággal tölt el, hogy nem kaptam új szerepet, de megértem a teátrum nehéz helyzetét. Annak örülök, hogy a szeretett kollégáim, azok a társulati tagok, akiknek a színjátszás az egyedüli kenyérkereseti forrásuk, lehetőséghez juthatnak. De a sors mindent szépen elrendez, mert így többet foglalkozhatom a zenével, amit kicsit elhanyagoltam az utóbbi időben.

S a kérdésre, mit szeret Sopronban, Ildikó kész is a válasszal. – A fővárosi nyüzsgés után a soproni lét olyan, akár egy oázis. Lassabb a tempó, csend van és nyugalom.

Ha néhány napon át játszom, akkor a városban maradok, s ilyenkor magammal is foglalkozom. Sopronban eljutok kozmetikushoz, vásárolgatok, van kedvenc butikom és éttermem is. Szeretem a templomokat, a belvárosban lévőket ismerem is, de nagy restanciám, hogy a központtól távolabbi nevezetes helyekre idő hiányában alig sikerült eljutnom. Törzshelyem van egy cukrászdában, ott tudják, mi a kedvenc sütim, olykor küldenek a színházba nekem a túrós csodából. Érzem az emberek szeretetét, s ez jó dolog – mesélte.

Ildikó számára furcsa azonban az a visszafogottság, amit itt tapasztal. Másutt közvetlenebbek az emberek, nyitottabbak, jobban mernek örülni, lelkesedni, ünnepelni. Ezzel együtt kedveli a hűség városát és megtiszteltetés számára, hogy a Soproni Petőfi Színház társulatának tagja lehet. 

Olvasóink írták

 • 6. Beaubo 2009. augusztus 27. 12:25
  „Egyetértek veletek!
  A MONTÁZS ÍZTELEN !!
  Egy kérdesem viszont lenne: Kit a francba érdekel, hogy egy pincérnö odahozza Keresztes Ildinek a kedvenc sütijét?!?!?
  Miért kerdeznek meg egy színésnö Sopronról, aki nem igazából itt él, hanem csak a város napos oldalát látja?
  Szerintem is Sopron inkább kultúrális sivatag mint oázis, régen volt Sopronban kultúra, most viszont elözdték másik magyar városok Sopront.... Szomorú, de igaz.
  De erröl a Kisalföld nem számol be - ugye, ti igazi lokálpatrióták vagytok, és nem szabad negatívat írni a városról, mert most minden olyan szépen féjlödik, és féltek a béna soproni politikusok beleszólásától!”
 • 5. Valjan 2009. augusztus 25. 18:49
  „Segitek:Munkasorseg:
  a vezetoje ill.Parancsnoka Mihaly Istvan/Nincs info/-egyenlore-
  A tarsadalmi vezetoje Benko Tibor/mar nem el!/”
 • 4. Valjan 2009. augusztus 25. 18:44
  „mediator!
  Tulajdonkeppen hozzad hasonlo a velemenyem!nem ertem es nem erthetem meg,hogy igy egyszeruen erotikusnak aposztrofalvalva egy oly TEMPLOMOT ami tobb mint 500 eve a helyen all....
  Keresztes Ildiko egy remek szinmuvesz,es ennyi,nem tobb!nem kell belole host faragni...
  Ennyi erovel lehetne Walter elvtarssal is vagy akik meg emlekezne Weiszbock Rezso/ne/re is..
  vagy hadd ne emlitsek neveket.. a a Volt TANACS HAZAROL...Vagy a volt Munkaorsegrol...DE HA KELL SZIVESEN ATKULDOM A NAPI SAJTOT 1972-2000-ig archivalva.../egyebkent ha kell valakinek illetve gyujtonek az osszes kiadott peldany le van archivalva,uilletve digitalizalva es /egyelore DVD lemezeken/kesobb memoriakartyakon SD....tovabbitom igeny szerint.
  ERDEMES OLVASGATNI!!! ;)))))
  AZ UN.DR. HENCZ JOZSEF es alakulataval....kiadott Kisalfold c.ujsagot...probaltak igy es ennel mereszebb fotokkal eladni.Volt mar benne siman fedetlen keblekkel levo Holgy is a Sz.T.Mihaly templomnal... ;))”
 • 3. mediator 2009. augusztus 25. 10:32
  „Rég láttam ilyen ízléstelen fotómontázst. Malaszttal teljes Szűz Mária képében Keresztes művésznő erotikusan ráhajlik a Szent Mihály templomra, azér mer szereti. Ezt kinek sikerült kiizzadnia?
  Másodszor az aránytalanság, nemcsak képen, hanem az írásban is. Abban a sorozatban, amelyben népszerű emberek beszélnek a városhoz való viszonyukról, zömmel arról olvashatunk, hogy Ildikó mit, hol, mikor csinál, vagy nem csinál, hogyan alakul a karrierje. Nem mondom, az is érdekes lehet, de azt PR-cikknek nevezik, és nem ebbe a sorozatba való. Egyébként az oázis kifejezés nagyon találó a városra. Sokaknak biztosan az, akik itt sütögetik a prokultúra és a színház tájékán a pecsenyéjüket. A körüllakó soproniaknak viszont minden olyan sivatag, néma, mint amilyen szomorú vagyok én ma. :)”
 • 2. orkodo 2009. augusztus 25. 06:09
  „Csodálatos ez a nő!”
 • 1. Orfeusz 2009. augusztus 24. 17:44
  „Éljen Keresztes Ildikó, a Petőfi Színház vezető művésznője. Kicsit többet szerepelhetne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladta az autóját, de ő kapja a büntetéseket

Sopron - Szántó Imréné idén májusban adta el Lada gépkocsiját, ám június közepétől egyre csak kapja… Tovább olvasom