Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Sopron nevén a Csér melletti hulladékfeldolgozó területe

A Csér határában megépülő korszerű hulladékfeldolgozó üzem 22 hektáros területe már Sopron birtokában van – jelentették be tegnap a hulladékgazdálkodási konzorcium sajtótájékoztatóján.
A térség egyik legnagyobb, összességében 22 milliárd forintos beruházásáról tartottak tegnap sajtótájékoztatót Sopronban. A Mosonmagyaróvár–Sopron–Győr hármas projekt összesen 480 ezer embert érint, akik évente 1,3 millió köbméter hulladékot termelnek. Ebből mintegy egymillió köbméter újrahasznosítható, és a fennmaradó 300 ezer köbmétert kell a környezetre ártalmatlan módon elhelyezni. – Ez abban az esetben valósulhat meg, ha a lakosság is együttműködik velünk – mondta Kovács Barnabás szakmai gesztor-vezető.

– A Csér határában lévő huszonkét hektáros területet a földhivatal már be is jegyezte a város nevére – jelentette be Hruby József, Sopron gazdasági alpolgármestere. – A szerződés értelmében jövő év június 30-ig kell átutalnunk a vételárat. A város tulajdonában lévő terület már elegendő a hulladékkezelő üzem megépülésére, de tervezzük, hogy további földeket vásárolunk – tette hozzá.

A tájékoztatón elhangzott még, hogy a Csér melletti településeken élőket falugyűléseken tájékoztatják folyamatosan az üzem működéséről.
Kovács Barnabás ismertette a beszerzendő eszközök főbb adatait. Kiderült: több mint 170 ezer darab – kétfajta – hulladékgyűjtőt vásárolnak, ötven rakodógép, nyolc komposztálómű, hét átrakóállomás, három törmelékfeldolgozó, valamint két új és egy bővített hulladékkezelő központ áll üzembe legkésőbb 2008-ban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pilis Invest: a történet vége

A várakozásoknak és a Kisalföld információinak megfelelően a Fővárosi Bíróság jogerősen is… Tovább olvasom