Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Sokkolóval támadt egy jól öltözött nő Sopronban

Nem mindennapi rablás történt október végének egyik éjszakáján Sopronban.

Az Ógabona téri tabakba ezúttal egy jól öltözött hölgy tért be, éjfél előtt néhány perccel, a bevételt követelte és nyomatékosítva szavait sokkolójával támadt a megszeppent eladóra.

A harminc év körüli hölgy úgy volt öltözve, mintha egyenesen a színházból jött volna-magyarázza a tulajdonos Pádár Krisztián.

- Az alkalmazottam szerint úgy tett, mint aki italt szeretne vásárolni. Ki is csalogatta őt az italos hűtő elé, csakhogy hirtelen a kabátja alól előcibált egy sokkolót és azzal rátámadt az eladóra. Bár vékony alkatú, kis testsúlyú az eladónő, mégis sikerült a sokkolót kivernie a támadó kezéből. Ekkor a rabló újra támadt, ütni verni kezdte alkalmazottamat, de úgy hogy a fejét a járólapba is beverte, amitől felrepedt a bőre és vérezni kezdett. A támadó a földre esett nőt ekkor a lábán a sáljával, a kezén a mobil tartóval megkötözte. A kasszához ment és onnan egymillió forintot kivett, majd kisétált az ajtón az utcára.- Vérzek - ez volt az alkalmazottunk első szava, miután sikerült a kezét kiszabadítani és felhívott engem, elmondta mi történt vele. Jómagam a rendőrséget, feleségem a mentőket hívta. Azonnal. A rendőrjárőr egy percen belül megérkezett majd miután a helyszínt lezárták rövidesen megérkeztek a városban bűnügyi szolgálatot teljesítő nyomozók is.

A helyszíni szemle során sok hasznos nyomot rögzítettek, így lábbeli nyomtöredéket valamint DNS mintát is.

A kórházban összevarrták az áldozat sebét. Még szerencse, hogy megúszta ennyivel, mivel az a nő rendkívül agresszíven bánt vele. A dulakodás nyomait mi is láttuk. Sajnos a biztonsági kamera nem működött, de így is használható személyleírást tudott adni a rendőrségnek az alkalmazott. A helyszínen találtak egy tüskét a sokkolóból, ami még megkönnyítheti a nyomozást. Azt is megtudtuk, hogy nem először törtek be ide, tizenegy évvel ezelőtt már járt itt rabló, akkor fegyverrel. a kezében. A tulajdonos azonban akkor még más volt.

K.Z.

A Soproni Rendőrkapitányság eljárást folytat rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2009. október 24-én 23:45 óra körüli időben a Sopron Ógabona tér 12. szám alatt lévő dohányáru üzletbe lépve az eladót elektromos sokkolóval megtámadta, több alkalommal, ököllel bántalmazta és megkötözte, majd ezt követően a pénztárgépből eltulajdonított közel 1. 000. 000,-Ft készpénzt.

A sértett személyleírása alapján az elkövető 28-35 év körüli nő volt, sötétbarna, kleopátra frizurával, szürke színű sapkát, combközépig érő szürke-barna kockás kabátot viselt.

Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben az elkövetőről a fantomrajzon szereplő személlyel kapcsolatban bárminemű információval rendelkezik, haladéktalanul értesítse a Soproni Rendőrkapitányság ügyeleti szolgálatát a városi kapitányság telefonszámán 99/311-234 illetve a 107-es hívószámon.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. vitriol2 2009. november 15. 10:37
  „42. toretto99 2009.11.13. 16:59-nek:
  hát "haver" valoszinü másnak is "problémája "volt Veled:
  "toretto99 2009.11.10. 16:59
  moderálva off"
  Tehát érted ugye, hogy miért irtam azt, hogy:
  "Tudod itt egy köztörvényes büncselekményről van szo"”
 • 42. toretto99 2009. november 13. 16:59
  „vitriol2 vmi problémád van velem vmi nem tetszik velem kapcsolatban ?
  vagy tán rendőr vagy ?
  akkor erre adj nekem érdemi infót vagy cáfold meg ha tudod !!!!

  A DNS-re vonatkozó kérdéskörre már másfajta szakértők válaszoltak. Volt köztük vezető (és szakmai körökben elismert) genetikus. Kettő is. Persze a többiek is alaposan ismerték a DNS-sel kapcsolatos kérdéskört, a legújabb kutatásokig és a DNS-sel történő gyakorlati feladatok szintjéig. Nevüket nem kívánták nyilvánosságra hozni, főleg nem nemzeti portálon. De szívesen segítettek.

  Azt megerősítették ők is amit már egy ideje tudunk, hogy a DNS elég könnyen hamisítható. Ha ők ilyet csinálnának, akkor hármuk szerint első nekifutásra elég lenne egy remek fotosopos (Photoshop) munka, amivel néhány napig elfoglaltságot adnak a bűnügyi szakértőknek. Addig viszont elkészülnének a valódi (,,működő", ,,éles" - ezeket a kifejezéseket használták) minták. Azokkal már nehezebb dolga volna a bűnügyeseknek. Hacsak nem fizették le őket, vagy másként nem tartják sakkban valamelyiküket. Mert az olyan szakértő bármit elfogad bizonyítéknak, még a mackósajt DNS-ét is.

  A nyomozók által bejelentett rövid időtartam alatt elegendő pontosságú elemzésre nincs lehetőség Magyarországon. Nincsenek hozzá megfelelő eszközök és berendezések, és pénz sincs rá. A németeknek van hozzá felszerelésük, de arról senki nem tud, hogy e téren igénybe vették a segítségüket. Tehát ennyi idő alatt nem voltak képesek a vádakat alátámasztó szakértői elemzéseket készíteni, sőt még előzetes szakvéleményt sem adhattak ki a bűnügyi szakértők. Azóta persze már elkészülhettek azok a minták, amelyek megfelelnek a célnak.

  Az egyik szakértő felvetette, hogy a letartóztatottaktól bármikor elegendő valódi mintát szerezhettek már, és azokat elég csak úgy megjelölni, hogy a gyilkosságok helyszínén találták. Akkor meg az egész hamisítósdi teljesen felesleges, viszont magyarázatot ad arra, hogy miért tudták ilyen gyorsan bejelenteni a DNS-ek egyezését.

  Természetesen, a televízióban és a híradásokban nem ezekről a személyekről esik most szó, és én sem rájuk gondolok, hanem azokra, akiket - értesüléseim alapján - titokban tartanak fogva és pontosan megegyeznek az általam is megemlített paraméterekkel. Bár tudom, hogy nem publikus a dolog, mert nem magyarok az illetők, és azt is tudom, hogy visszavonta a felajánlott nyomravezetői díjat, azért én most mégis azt jelzem, hogy a 100 milliós célprémiumra mégiscsak igényt tartok. Legfeljebb visszaosztok belőle kicsit, amolyan magyarosan. A viccet félretéve! Amit tesznek, azzal végképp kiírják magukat a civilizált emberek történelméből. Igényemet a prémiumra jogosnak tartom, és attól nem kívánok elállni, ugyanis szükségem van pénzre ahhoz, a Mossadot megsegítsem, mert még nem ártottak eleget a nemzetnek! A pénz átadásának módja miatt ne aggódjanak. A médiát én hozom, önöknek csak az indokláson kell gondolkozni, ahogy szoktak! Majd csak kitalálnak valamit! Késedelem esetén kamatot számítok fel!”
 • 41. soproni 2009. november 11. 18:07
  „34.Muaddib! Ezt a rendőrségen is megemlíthetnéd! Talán tényleg a Te ismerősöd és,ha elkapnák,akkor kiderülne az igazság.”
 • 40. Miértmagyar? 2009. november 11. 11:26
  „Ez a rajz nagyin komoly.Ha úgy fésülöm ,még anyámra is ráillik.Egyébként javaslat:biztonsági őr fegyverviselési engedéllyel,működő kamera.Széf, eldugva.Ez így nagyon komoly 1 millával otthagyni egy hölgyet...Még jó,hogy nem azzal kezdte,hogy a bordái közé szúrt egy kést!”
 • 39. vitriol2 2009. november 11. 06:14
  „toretto99 2009.11.10. 16:59 -nek. Tudod itt egy köztörvényes büncselekményről van szo. <moderálva>
  Cyborghungaristák= jobbikus akárkik.!!! nem ocsmány jelzős "érveitekre" vagyok kiváncsi hanem tényszerü cáfolataitokra.”
 • 38. zsike68 2009. november 11. 05:44
  „Gyerekek! Tök mindegy mennyit vitt el! Ez elképesztő hogy mik vannak! Ezek után már azon sem lepődhet meg az ember, ha azt olvassa az újságban hogy egy 3 éves gyermek egy babakocsiból megkéselt egy mellette elhaladó járókelőt. A képem leszakad!!”
 • 37. Weezer 2009. november 10. 22:44
  „jajj mit vagytok így kiakadva azon az egy millán?? szinte mindenki abba a tabakba jár pénztváltani, én hiszem, hogy jól megy a bolt... 1 milla manapság meg nem nagy pénz, én pillanatok alatt tudnám hol a helye... pfff, nem hogy segítenétek, itt szarakodtok a bevétel összegén...! chh, szánalmas, remélem legközelebb az a nő nektek rohan a sokkolóval!”
 • 36. Filtec 2009. november 10. 21:44
  „ 
   
  "A kasszához ment és onnan egymillió forintot kivett, majd kisétált az ajtón az utcára."
   
   
  Hol a francban írták, hogy ez a milla a napi bevétel volt?
   
  Már hónapok óta gyűjtögették a kassában.
   ”
 • 35. coolzsu 2009. november 10. 19:39
  „egymillás napi bevétel? hmmm.... pénzváltó bódét kéne nyitni... tucatjával vannak ugyan a városban, de ezek szeirnt tutira megéri...ppp (vajon miért jutott eszembe a tavalyi autókereskedős "rablás"?)”
 • 34. Muaddib 2009. november 10. 17:31
  „Volt 13-éve egy Soproni barátnőm annak a húga pont így nézett ki a Kleopátra frizura nála annyira eredeti volt mintha tényleg Kleopátra lett volna.
  Mikor megláttam a képet rögtön ö jutott eszembe, most kb olyan 33-35 éves lehet, egyébként ő is úgy öltözött, mint ahogy leírják pláne a nővére.”
 • 33. kicsilány11 2009. november 10. 17:14
  „Jól öltözött, nem mindegy?
  Figyelem elterelés :D”
 • 32. toretto99 2009. november 10. 16:59
  „moderálva off”
 • 31. csevabcsicsa 2009. november 10. 16:15
  „Miért nem a főnök dolgozik éjszaka?Muszáj 40kg-os alkalmazottat dolgoztatni,veszélynek kitenni?Az alkalmazottak testi épségét veszélyeztetni,nem tudom,csak gondolom mennyi bérért!!!”
 • 30. czindi 2009. november 10. 10:51
  „1 milla? hm. Kamerára meg nem fussa? hm. hát...furi...következtetéseket le lehet vonyni. ja nem kő nyelvtantanár, az vagyok...”
 • 29. Csetneky 2009. november 10. 10:40
  „25. Pénzváltós

  Ha a hozzászólásomban indulatot véltél felfedezni, javaslom, korrepetáltasd magad szövegértésből. Talán a nyelvtantanár elvállalja, ha már úgyis kell hozzá is menned. Egyébként remélem, felkelti az Apeh figyelmét, hogy napi 1.000.000.- Ft bevétel van a boltban. Nyilván ezzel arányos összegek szerepelnek az adóbevallásban is.”
 • 28. kertész 2009. november 10. 09:39
  „Pénzváltós!
  Ha Sopronban nem küldik el a rendőröket, hanem utcai járőrként alkalmazzák, nem kelene intézkedési jog nélküli polgárőr.A városnéző turán lévő, gépkocsiban ülő járőr semmit sem old meg.”
 • 27. vitriol2 2009. november 10. 05:52
  „Hát "érdekes" egy rablás(?), de ennél is érdekesebebb a 18-tól 26 ig lefolyt "irásváltás".Most ki is üzent kinek ill. mit is üzengetnek egymásnak?????
  Mielött rám is "vérdijat" tüznének ki az "irásváltok": én csak kérdeztem”
 • 26. Pénzváltós 2009. november 09. 22:59
  „Különben a hiányosságokat kijavítottuk !
  Mert sok észrevétel jogos volt ezt mi is tudjuk!”
 • 25. Pénzváltós 2009. november 09. 22:56
  „Csetneky

  Kösz az oktatást!
  Miért vagy indulatos, te voltál?”
 • 24. Csetneky 2009. november 09. 22:52
  „19. Pénzváltós

  1. Nem "lenének", hanem leNNének.

  2. Te nekem ne csinálj programot.

  3. Mi a baj, jogosak a felvetések?”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készenléti rendőrök vigyázzák a GYSEV vonatait

A Készenléti Rendőrség is vigyázza a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vonalainkon közlekedő… Tovább olvasom