Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Sírig tartó szerelem nem létezik. Ön mégis hisz benne?

Tizenévesen mindenki a nagy Ő-ről álmodozik, akivel teljes az összhang, akinek nincs rossz szokása, imád bennünket és boldogan élünk, míg meg nem halunk. Később inkább úgy vélekedünk, sírig tartó szerelem nem létezik, rossz szokások igenis vannak, amiket legfeljebb megpróbálunk tolerálni, aztán vagy sikerül, vagy nem. Tévedünk? Ön szerint létezik örökké tartó szerelem?

Érdekel bennünket az ön véleménye, ezért ismét körkérdésre ragadtattuk magunkat, témája – május lévén – a szerelem. Elmereng ilyenkor az ember: vajon létezik-e örök, sírig tartó, csöpögős szerelem, vagy mindez csak hollywoodi rendezők kitalációja? Ismeretségi körünkben számos példát találunk a nagy lamúr különböző stádiumaira, ám nem bocsátkoznánk annak megjóslásába, hogy a vad érzelmi kilengések sorozata valóban a sírig tart-e.

Mindenesetre repesve várjuk az ön véleményét, de azért olvassa el másét is:

Erika, 31
Ahogy telnek az évek egyre kevésbé hiszek a sírig tartó szerelemben és az örök hűségben. Bár szerintem a nők sokkal odaadóbbak és komolyan veszik az esküjüket, de ők is el tudnak bizonytalanodni, ha egy ismeretlentől több odafigyelést és gyengédséget kapnak, mint a párjuktól. Ha az én kapcsolatom nem változna és a kedvesem legalább ennyire figyelmes lenne mint eddig, akkor el tudnám képzelni, hogy életünk végéig együtt maradjunk, de nem ringatom illúziókba magam. Ez a mai világ, a rohanó, stresszes életmód, a reggeltől estig tartó rohanás...vagy éppen a munkanélküliként való tengődés nem a párkapcsolatoknak kedvez. Egyre kevesebb a türelem, a tolerancia, így hamar bomlanak fel öröknek hitt szerelmek...

Ibolya, 46
Gimnazista koromban tapasztaltam utoljára a mindent elsöprő szerelmet, ezzel az érzelemmel kapcsolatban azóta szkeptikussá váltam. Azt hiszem, most már nem is fogom érezni... A képesség arra a bizonyos érzésre valószínűleg annak az életkornak a sajátossága. Felnőtt korban az ember a szárnyalás helyett inkább a földön jár, észreveszi, de megtanulja tolerálni a másik esetleges hibáit. A sírig tartó szerelemben nem hiszek, de a véletlenekben igen.


László, 31
Hiszek a sírig tartó szerelemben, megőrülnék, ha a párom elhagyna. Számomra ő a minden, évek óta házasok vagyunk, mégis hiányzik, ha nincs velem. Úgy gondolom, ez már mindig így marad, bízom abban, hogy ő is komolyan mondta azt, hogy velem marad, míg a halál el nem választ...

És ön romantikus alkat? Elalél egy szál rózsa láttán? Vagy ritkábban rohanják meg az érzelmek? Volt már valaha szerelmes? Hogyan definiálná a szerelmet? Írja meg!

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. adlerzsigabá 2009. május 22. 20:53
  „CENZOR!

  HULLA A TETŐN! Szégyelljék magukat ezért a címért! Írhatták volna: HOLTTEST, HALOTT SZEMÉLY, ELHUNYT, stb. Ezt kellene moderálni, nem azt, hogy 6x-szor írom be ezt!

  Másik szégyenük is fent van még4 Idézem a gusztustalan bulvárírás egy részletét.
  "A test függőlegesen sodródott, így a férfinek - szerencsére - csak a feje bukkant egyszer-egyszer a víz felszínére. Ezt azért írjuk csak le, mert többen láthatták, s voltak, akik lépésben követték is a ,,látványosságot", míg az áramló Rába folyó a Petőfi hídtól a Püspökvár lábáig sodorta a testet."
  A KISALFÖLDNEK EZ LÁTVÁNYOSSÁG!? Szégyellhetik magukat. MODERÁTOR4 Ezt mikor törli megint?”
 • 21. Filtec 2009. május 22. 14:16
  „A #14-ben reagálok a #15-re?
  ---”
 • 20. Filtec 2009. május 22. 14:15
  „14. Filtec 2009.05.21. 18:03
  Ez a #14.

  Tegnap ideírtam, hogy egy csomó témához nem lehet hozzászólni.

  Kitörölték.
  ---
  Ma beírtam, hogy miért törölték ki?

  EZT is kitörölték.
  ---
  Most figyeljetek, hogy ez mikor fog eltünni innét!
  ---
  Nos jelentem EZT is kitörölték! 4x!!!!!!
  Na, erre varjatok gombot. Figyeljétek, ezt mikor fogják törölni!?

  Meg azt is, hogy ebben kit sértettem meg!
  ---

  Na ezt is kitörölték. 5-ödször. Ugyanezt a szöveget.
  Remélem már sokan látjátok a MOD stílusát. Szívesen megismerkednék vele személyesen!
  ----
  Na, ezt is kitörölte a CENZÚRA. 6-odszor!!!
  ----”
 • 19. adlerzsigabá 2009. május 22. 11:22
  „Jó napot moderátotor!

  Tegnap este már nem volt fitt, mert nem törölte azt, amit megint bemásolok a KISALFÖLD regisztrációs szabályzatából! Miért nem szerepelhet itt is? Talán, mert itt figyelemfelkeltő?
  Eddig ezt 4 x törölték.

  "Regisztráltan belépve a következő szolgáltatásokat érhetem el:

  * Hozzászólhatok a portál fórumtémáihoz,..."”
 • 18. Tikky19 2009. május 22. 07:19
  „Iagzából erősen kételm, hogy létezik sírig tartó szerelem, mert nekem ne mondja senki, hogy 50 év házasság után (mert nekem mindegyik nagyszüleim megünnepelhették ezt a csodás napot) még valaki szerelemből néz a másikra, szerintem az már tisztelet és szeretet, a jobbik esetben, mert azért 50 év házasságba szerintem bele is lehet fáradni! Főleg vegyük a mai világot, hogy milyen nagy a hajtás és a stressz, alapból kizárt, hogy 2 ember nyugodtan vizsonyuljon egymáshoz, mert a mai helyzet ezt nem teszi lehetősvé! Sajnos, nekem is van párom, még fiatalok vagyunk, de ki tudja mi lesz később, majd ha leéltün egymással 50 évet akkor majd visszaírok ide és elárulom!
  Amúgy a kocsi (BMW), lakás, vállakozás nem a szerelem záloga, max az érdeké, és hogy jólétbe legyen a drága! De nem szerelem, bár ha az, akkor gratulálok!”
 • 17. adlerzsigabá 2009. május 21. 19:47
  „2 X írtam valamit, 2 X törölték.
  Miért érdemes regisztrálni?”
 • 16. Filtec 2009. május 21. 19:28
  „Re: #15
  Mi felesleges?”
 • 15. adlerzsigabá 2009. május 21. 19:14
  „Elnézést! Redundancia!”
 • 14. Filtec 2009. május 21. 19:02
  „Re #15 adlerzsigabá
  Pedig Neked is írtam, hogy igazad van.”
 • 13. adlerzsigabá 2009. május 21. 09:02
  „(un)Intel 12.
  ......... Tudja, az igazi - nevezhetjük sírig tartónak is - szerelem ritka. Akinek ebben nincs (sincs) része, az nem is tudhatja, hogy milyen! Azaz, olyan dologról írni, amit nem is ismerünk, az a KAMUZÁS.
  A hűségről - ami az igazi szerelem természetes velejárója - egyébiránt konkrétan nem is esett szó a cikkben. Ezt nyilván mozgalmi múltjából idézte fel: "Hűség a néphez, hűség a Párthoz!" Így, nagybetűvel!”
 • 12. cherry 2009. május 20. 23:43
  „12-es Intelke ne légy ennyire negatív:( ...nem mindenkinek a pénzről szól a boldogság!!!

  Én hiszem hogy lehet sirig boldog az ember, jó nagy adag szerelem kell ..ami később szeretetté alakul..és persze mindkét félnek toleránsnak kell lennie a másik felé..így talán megtartható amig a halál el nem választ.”
 • 11. Intel 2009. május 20. 21:52
  „Jelentem van én is!
  Recept hozzá:
  1db BMW ami 20millánál kezdődik
  1db lakás
  1db jól menő vállalkozás
  Egyebek: mindenféle luxus eszközök, és szolgáltatások biztosítása...

  A hűség örök életre szól, a kérdés már csak az, hogy kihez, vagy mihez...”
 • 10. JÓZSINÉNI 2009. május 20. 18:14
  „Akkor van sírig tartó szerelem,amikor akkor szakítasz,mielőtt kiábrándulnál belőlle.”
 • 9. beleptem 2009. május 20. 17:39
  „Nálam a tegnapi kommentek eltűntek a legtöbb cikk mellől, pl soproni droghelyzet, geodéziás holttest, szélkerekek. Nálatok is ?

  Témához:

  sírig tartó szerelem szerintem nincs. sírig tartó szeretet az van. egy idő után a szerelem hatalmas lángja, pislákolni kezd, és jó esetben átalakul szeretetté.
  A hosszú párkapcsolat egyik titka: feltétel nélkül szeretni.”
 • 8. adlerzsigabá 2009. május 20. 16:05
  „Jelentem: VAN!”
 • 7. tódi 2009. május 20. 15:36
  „Hát ... tegnapig hittem , ma már bizonytalan vagyok.”
 • 6. Becsület 2009. május 20. 14:09
  „Üdvözletem! Nejem és én 38 éve élünk szeretetben és békében! Még most is nagyon jólesik és igénylem/igényli a pusziadást nap, mint nap! Ha sétálunk - gyakran - egymás kezét fogjuk. Egy fiúnk van, akinek van két csodálatos gyermeke: egy kislány és egy kisfiú. Van miért aggódni, egymásra odafigyelni! Nem azt mondom, hogy nincsen az embernek rossz napja, de tolerálni kell egymás cselekedeteit - nem a félrelépést értem ez alatt! - és gondolkodás módját, akkor nem lesz baj! Soha nem szerettem a pillangó típusú nőket, férfiakat, és most nem tessenek félre érteni írásom! Bízzunk egymásban és főleg szeressük egymást, akkor nincs baj!”
 • 5. dzsoni 2009. május 20. 13:23
  „Szerintem nem létezik. Jobb esetben átalakul sírig tartó szeretetté, rosszabb estben jön a gyűlölet és a válás!
  Én a férjemmel 24 éve vagyok együtt. Nagyon szeretem és ő is engem! Nagy szerelem volt anno és most is őt választanám! Pedig volt közben egy év még külön városban éltünk 250 km-re, utánna másfél év katonaság, de kitartottunk egymás mellett. Van két gyermekünk is! Szóval biztatni tudom azokat az embereket, akik csalódottan és negatívan állnak hozzá.”
 • 4. lolita 2009. május 20. 11:53
  „Szerelem ,sex,szeretet ez mind különbözö tema eletünkben,ahol nagy ritka hogy mindharom együtt müködjön!??? Sirig tarto szerelem ,hat nemtudom!!!!???”
 • 3. Anita79 2009. május 20. 10:31
  „Szerintem létezik.. szerencsés aki megtalálja a másik felét, akivel a szerelem elmúltával is boldogan, tiszteletben tud együtt élni, neki gyermekeket szülni, ez egy beteljesült álom. Csak az a baj szerintem ennek az esélye 1 a 10000-hez. Aki nem talája meg az életében, az csak álmodozik, vágyakozik és mint a hullámvasút éli mindennapjait, hol nagyon boldogan, hol kevésbé..
  De egyszer élünk, ezért nem elég álmodozni, meg kell élni minden boldog pillanatot, fő a pozítiv gondolkodás. Meg kell találni mindenben a szépet!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Razziák helyett titkosszolgálati módszerek

Sopron - Heroin miatti halálesetekről, megelőzésről és felderítési mutatókról kérdezte a Kisalföld… Tovább olvasom