Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Sétányt kapott a herceg Fertődön

A fertődi képviselők régi adósságot törlesztettek, amikor az Esterházy-kastéllyal szemközti sétányt Esterházy Fényes Miklósról nevezték el.

Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak Fertődön. Kihirdették az intézményvezetői posztra kiírt pályázat eredményét. A helyi bölcsőde és óvoda vezetői tisztségére újból Kreiterné Kovács Jolán kapott bizalmat.

A fertődi képviselők régi adósságot törlesztettek, amikor az Esterházy-kastéllyal szemközti sétányt Esterházy Fényes Miklósról nevezték el, a kastélyt létrehozó herceg születésének 300. évfordulója alkalmából.

Immár a Fertőszentmiklós felé vezető útról nyíló új utca viseli Cziráky Margit grófnő (1874–1910) nevét. Cziráky Margit és Esterházy (IV.) Miklós 1898-ban kötöttek házasságot, s az ifjú pár a fertődi kastélyépület felújítása mellett döntött.

A célra az ifjú feleség teljes hozományát rááldozták, így teremtve meg a fertődi kastély második fénykorát.

A képviselők emléktábla állításáról is döntöttek dr. Beke Ferenc Kossuth-díjas növénynemesítő születésének 100. évfordulója tiszteletére. Életének igen fontos állomása volt Fertőd, 1948-ban nevezték ki az eszterházai növénynemesítő telep vezetésére.

Emellett a Fertődi Állami Gazdaság üzemvezetői posztján is eredményesen tevékenykedett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nászajándék a Tómalom utcai gyermekotthonnak

Milliós értékű meglepetést kapott a soproni intézmény. Tovább olvasom