Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Serlegek sora jelzi a sikert

Dr. Rónai Ferenc a soproni Roth-szakközépiskola igazgatója megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet

Dr. Rónai Ferenc, a Roth-szakközépiskola igazgatója az erdészeti és vadgazdálkodási szakoktatás területén végzett kiemelkedő munkája, valamint a fiatalok nevelése és jövőképük meghatározása érdekében folytatott munkája elismeréseként megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet.

Az igazgató irodájában a szakközépiskola diákjai által megyei és országos versenyeken kiérdemelt kupák, serlegek sokasága jelzi az intézményben zajló oktatás sikerét.

Dr. Rónai Ferenc a Magyar Arany Érdemkereszttel. A kupák, serlegek csak egy részét jelzik a sikereknek. Fotó: G. M.
Dr. Rónai Ferenc a Magyar Arany Érdemkereszttel. A kupák, serlegek csak egy részét jelzik a sikereknek. Fotó: G. M.


– Ez csak egy része az elért eredményeknek. A kollégiumban és az iskola más részén is találunk vitrineket, amelyekben több mint száz elismerést őrzünk – mondja dr. Rónai Ferenc, aki 1979 óta oktat az intézményben, s 25 esztendeje nevezték ki az erdészeti szakközépiskola igazgatójává. Édesapja és nagypapája is erdőmérnök volt, utóbbi szintén sok éven át tanított az erdészeti technikumban.

Dr. Rónai Ferenc arra a legbüszkébb, hogy az 1950 óta működő iskolát az egyetem gyakorlóintézményévé tudták fejleszteni, 1999 óta az egyetem fenntartásában és égisze alatt tevékenykednek. Arra is büszke, hogy a hazai erdészeti szakközépiskolák közül – a minősítések alapján – a Roth-iskola a legeredményesebb.

Tantestületükből sokan két-három diplomával is rendelkeznek. Szaktanáraik írják az erdészettel kapcsolatos szakközép-iskolai tankönyveket, az igazgató nevéhez például öt könyv fűződik az erdőhasználat és vadgazdálkodás témakörében. Továbbá a Roth-szakközépiskolában állítják össze az országosan alkalmazandó tantervet is.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt országból érkeztek diákok Sopronba

A cserediákprogramban szeptembertől hat külföldi diák tanul soproni középiskolában. Tovább olvasom