Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

Sárvári Szabolcs az új jegyző Sopronban

Eldőlt: dr. Sárvári Szabolcs lett Sopron új jegyzője, az aljegyző pedig dr. Kovács Gábor maradt.


A korábbi aljegyzőt, dr. Sárvári Szabolcsot nevezték ki február 23-tól, a polgármesteri hivatal vezetőjének, Sopron jegyzőjének - jelentette be a keddi sajtótájékoztatón Fodor Tamás polgármester. Az aljegyzői feladatokat pedig dr. Kovács Gábor látja el.

Mint arról beszámoltunk, dr. Dobos József, tavaly év végén nyugdíjba vonult, így pályázatot írtak ki a posztra. Az elbírálásánál egy belsős személy nyert. A polgármester hozzátette Dobos József idején magas színvonalú munkát végeztek a jogi osztályon. Azt kéri most, hogy mindez megmaradjon, lehetőség szerint túl is teljesítsék.

A város és a hivatal vezetői: Kovács Gábor aljegyző, Simon István alpolgármester, Fodor Tamás polgármester, Sárvári Szabolcs jegyző.
A város és a hivatal vezetői: Kovács Gábor aljegyző, Simon István alpolgármester, Fodor Tamás polgármester, Sárvári Szabolcs jegyző.


Simon István alpolgármester, a jegyzői kinevezetést egy múltbéli visszatekintéssel helyezte el a város történetírásában.

- Sopron 1277-óta szabad királyi város, valamit itt működik az országban a második leggazdagabb levéltár, ugyanis a város falait nem tudta bevenni az ellenség - kezdte a politikus.

- A kora középkori, középkori feljegyzésekből is tudjuk, hogy Sopronnak voltak híres polgármesterei, városbírói, jegyzői. Kiemelkedő munkát végzett például István bíró. Kívánjuk, hogy ezen, elkövetkezendő időszak úgy kerüljön be Sopron történelmébe, hogy kíváló jegyzője volt a városnak. Látható az is, hogy aki jól dolgozik a hivatalban, magasabb beosztásba is léphet - zárta az alpolgármester.

A új jegyző rövid beszédében arra tett ígéretet, hogy aljegyző társával, a törvényi kereteket betartva a város fejlődését fogja szolgálni.

Sárvári Szabolcs 2007. június elsején jogi szakasszisztensként került a városházára. 2011-ben lett jogtanácsos, majd az év júliusától aljegyző. Nős, két gyermeke általános iskolába jár.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szülők szerint is gond van a soproni iskolák takarításával

A szülők szerint nem működik megfelelően a takarítási rendszer az iskolákban. Tovább olvasom