Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Rosszul viselkedtek a nyolcadikosok - Elmarad a ballagás Harkán?

Az általános iskola végzőseinek szülei felháborodtak az intézmény vezetésének döntésén: egyszerű tanévzárót tartanak, a ballagás elmaradhat.
  
Erről a szülőket szóban értesítették. A Kisalföld által megkeresett szülők elmondták, az iskola igazgatója és az osztályfőnök szerint a nyolcadik osztályosok a nem megfelelő viselkedés miatt „nem érdemlik meg" az ünnepélyes búcsúztatást.

Ugyanakkor a 18 végzős diák közül alig 4–5-en vannak olyanok, akik nevéhez egy-egy erősebb csínytevés köthető. Egyikük már nevelőotthonba is került. A ballagás esetleges elmaradását azért is sajnálnák, mert az eseményre sokan rokonokat hívtak meg, akik közül többen messziről érkeznek.

„Ha annyira rosszak ezek a gyerekek, akkor inkább ne vitték volna őket osztálykirándulásra, de a ballagást kár lenne elhagyni" – fogalmaztak a szülők, akik elmondták: ha tényleg elmarad a ballagás, az utcákon kísérik végig a végzős nyolcadikosokat.

Az ügyben megkerestük az osztályfőnököt, aki azonban – mint mondta – nem nyilatkozhat.

A fenntartó Klik nevében Tvordy Beátatankerületi igazgató kijelentette, a tantestület és az intézményvezető hatáskörébe tartozik a ballagás megszervezése.

Harkán nem marad el a búcsúztatás, csak szűkített formában, az osztályteremben fogják megtartani.   

Nyitóoldali képünk illusztráció.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közönségdíjas a Sopron Balett

Közönségdíjat nyert a Sopron Balett A szép Cerceruska című produkciója a győri XI. Magyar Táncfesztivál keretében megrendezett Gyermek Táncfesztiválon. Tovább olvasom