Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Rongálják a szelektív gyűjtőket

Sopron - Az utóbbi időben a városban több helyütt is megrongálták a szelektív hulladékgyűjtő edényeket. A rendőrség és a polgárőrség közös akcióba kezdett, a tettesek ellen eljárást indítanak.

Sopronban jelenleg 28 darab, közterületen kialakított gyűjtőszigeten helyezhető el a szelektíven gyűjtött műanyag, papír, valamint üveg. A városban lakók nagy része rendesen és rendszeresen szétválogatja a háztartási hulladékot. Ám mindig akadnak, akik ezt tönkreteszik. Legutóbb a Besenyő utcában vandálkodtak ismeretlenek, de időről időre kritikus helyzet alakul ki a Papréten, a Hajnal téren, valamint az evangélikus temetőnél. A rongálások és a kukák felborogatása miatt az üzemeltető Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) egy időben úgy döntött, hogy a kritikus helyeken egy hónapig megszüntetik a gyűjtőszigeteket. Ezzel viszont az ártatlanokat is büntették, így más megoldást kellett keresni.

Legutóbb a Besenyő utcai gyűjtőszigetet rongálták meg.
Legutóbb a Besenyő utcai gyűjtőszigetet rongálták meg.

– A további rongálások megelőzése érdekében a rendőrség és a polgárőrség közös akciót indított – mondta el a portálunknak Kosztka László, az STKH ügyvezető igazgatója. – Tettenéréskor minden esetben feljelentést tesznek. A károkozás mértékének függvényében vagy a jegyző, vagy a rendőrség indít eljárást. A büntetés mértéke elérheti a százezer forintot is.

Olvasóink írták

 • 5. Sophia 2009. augusztus 09. 10:45
  „...a NEM neveléssel van a hiba!Rémesen agresszívek a mai emberek(gyerekek,fiatalok főképpen)!Ez is az agresszió egyik kifejezésmódja,hogy kukákat borogatnak.”
 • 4. Miértmagyar? 2009. augusztus 08. 09:21
  „Érdekes kb.20 évvel ezelőtt a házak előtt voltak a bádog kukák,én nem emlékszem,hogy borogatták volna őket...Mennyit változott a világ,talán a nevelésben van a hiba...”
 • 3. egysoproni_ 2009. augusztus 06. 20:07
  „Ezen a képen a szelektív gyüjtők nem megrongálva vannak hanem felburogatva ami ugye nem egyenlő a rongálással! Félreértés ne essék, ez sem helyénvaló, hogy burogatnak egyes emberek.”
 • 2. soproni 2009. augusztus 06. 19:34
  „Az első gondolatom az volt,hogy akik ezt csinálják,azoknak nincs más örömük az életben csak vandálkodni és másoknak kárt okozni?”
 • 1. ailanthus 2009. augusztus 06. 15:37
  „"Ezzel viszont az ártatlanokat is büntették"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak ˝saját˝ rendszerét javítja ingyen a holding

Sopron - Szerkesztőségünkhöz fordult egy önkormányzati bérlakásban élő hölgy, mondván, folyamatosan… Tovább olvasom