Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Razzia a soproni Baross út egyik éjszakai klubjában - fotók

Hét nő ellen tiltott prostitúció miatt szabálysértési eljárást indítottak, az üzemeltető kerítésért felelhet.
Razziát tartott hétfő délelőtt a rendőrség a Baross út egyik éjszakai klubjában. A masszázsszalonnak „álcázott" épületből hét nőt kísértek be a kapitányságra. – Nem vettek fel sehová dolgozni, gondoltam, itt megszedem magam – mesélte egyikük.

– Három-négy napja vagyok Sopronban, már nem is tudom, olyan fáradt vagyok. Nem kaptam munkát abban a városban, ahol a barátommal élek, az interneten kinéztem egy éjszakai bárt Sopronban és jelentkeztem munkára. Éjjel táncolok is, nappal meg itt fogadtuk a vendégeket – mesélte a hétfői rendőrségi razzia egyik „fogása". A fáradtsága érthető, egész éjjel dolgozott, mire alhatott volna, jött a következő műszak: ezúttal kicsit másként, mint arra számított. Az is érthető, hogy rébuszokban beszél, nem nevez nevén semmit: nem szeretné, ha kiderülne, ő mesélt. – Nem akarok balhét – sűrítette fiatal élete tapasztalatát és legfőbb szabályát egyetlen mondatba.

Razzia a soproni Baross út egyik éjszakai klubjában. Fotók: Magasi Dávid

– Osztrák állampolgár jelentette fel a Baross úti Club 66 nevű masszázsszalont a rendőrségen, mert itt eltűnt a pénze. Utánanéztünk a helynek, a masszázsszalon csak álca. A lányokat ki lehet választani egy internetes honlapról, ami nem hagy kétséget a szolgáltatás tartalmáról. A hatóságok – polgármesteri hivatal, katasztrófavédelem és a rendőrség – most váratlanul érkeznek – kaptuk az eligazítást a Soproni Rendőrkapitányságon.

A Club 66 Sopron forgalmas utcájában, az egyetemi kollégiummal szemben diszkréten intézi ügyeit. A kerítésen nem látni be, a vasajtót kamera védi, a zárat csak belülről lehet nyitni. A fiatal férfihangra azonban rögtön nyílik, a szomszédos házak takarásában civil autókban várakozó rendőrökről mit sem sejt a „kapus madám". Pár perc múlva beengedi a következő álkuncsaftot is, ő viszont már nem zárja be maga után az ajtót. Rohamra indulnak a többiek, egy perc múlva pedig álmos lányok húzkodják magukra a pólókat a nappaliban. Szobáik üresek a délelőtti órán, a szétdúlt ágyakon még az éjszakai pásztorórák kellékei között kutat a kábítószer-kereső kutya és a bűnügyi helyszínelő.

A madám szobájából előkerül a precíz kimutatás: a lányok nevei mellett a félórás vagy órás rubrikákban az X-ek. Előbbi tízezer, utóbbi 15 ezer forint, elfogadnak eurót is. Fizetve – áll minden sor végén. A razziát vezető Aranyos Gábor alezredes és munkatársai gyorsan végzik a dolgukat, a lányok cigarettázva várják a vizsgálat végét. Nem először ülnek a meseautóba és kötnek ki az ország valamelyik kapitányságának vizsgálójában. Hangos szó sincs, fogják az irataikat, átöltöznek, legfeljebb fogat mosnak...

– Hét nőt kísértünk be a kapitányságra, a legfiatalabb alig múlt 18 éves. Velük szemben tiltott prostitúció miatt indítunk szabálysértési eljárást, a klub üzemeltetője pedig kerítés miatt felelhet majd – összegezte a razzia „eredményeit" Aranyos Gábor.

– Éjszaka táncolok is – bólogat álmosan az egyik lány. Szemrebbenés nélkül elmeséli, hogy ismerkedik a kuncsaftokkal, akik szerinte öregek és csúnyák. Ingyen egyikkel sem... – szögezi le. Társairól azt mondja, volt köztük, aki segítette, de a többség magának való. Minél gyorsabban össze akarják szedni magukat anyagilag, hogy szabadulhassanak. De ez ritkán sikerül... – Mi lesz most? Hazamegyek a falumba, alig várom, hogy főtt ételt egyek! – és végre elmosolyodik. De előbb még jegyzőkönyvbe kell mondania, mivel töltötte elmúlt napjait.

A rendőrség figyel. Folyamatosan figyeli a rendőrség az örömtanyákat, illetve már a szerveződésüket is. A megyei főkapitányságon elmondták, azonnal lecsapnak az olyan helyekre, ahol felmerül a gyanú a tiltott kéjelgésre. Ezért fordul elő ritkán, hogy sikeres razziát tartanak az örömlányok között. Legutóbb tavaly év elején Hegyeshalomban volt hasonlóra példa.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Sopronban - A cserbenhagyó őrizetben

A soproni férfi cserbenhagyta sérült utasát, majd 48 óra elteltével feladta magát a rendőrségen. Tovább olvasom