Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Racionalizálás a Huncargónál

Sopron - A válság az elsők között érintette a szállítmányozással foglalkozó cégeket. A soproni székhelyű Huncargo csaknem két évtizedes fennállása – és folyamatos fejlődése – óta a legnehezebb időket most éli meg, de bíznak az optimista jóslatokban, hogy tavasztól újra visszaáll a régi rend.
A Huncargo Spedition 1990 óta a nemzetközi áruszállítás egyik aktív résztvevője. A családi vállalkozásként induló cég mára a térség egyik meghatározó vállalkozásává vált, szerelvényeik nemcsak itthon, de az Európai Unió országaiban is egyre ismertebbek.

A válság szele őket is megérintette, náluk is áldozatokkal járt a recesszió, de tevékenységük széles skálájának köszönhetően sikerül talpon maradniuk.

– Főleg az autóipari cégek és azok beszállítói állították le, illetve korlátozták a gyártást, ezért a fuvarokat is javarészt ők mondták vissza. Szerencsére mi nemcsak nekik dolgoztunk, más jellegű megrendeléseink is voltak és vannak – mondta el a Kisalföldnek Rajki János, a Huncargo szállítmányozásért felelős ügyvezetője.

A bérelt autókat visszaadtuk, karcsúsítottuk a személyi állományt, visszafogtuk a kiadásainkat.
A bérelt autókat visszaadtuk, karcsúsítottuk a személyi állományt, visszafogtuk a kiadásainkat.

Egyes hírek szerint a Huncargo árulja autóit is.

– A kialakult helyzet miatt nekünk is át kellett gondolnunk a jövőt. Racionalizálásra volt szükség, amit nem egyik napról a másikra vittünk véghez, folyamatosan történt a változás. Már ősszel tudni lehetett, hogy az Amerikában kirobbant válság hozzánk is begyűrűzik, de szerencsére ennek hatásait a nálunk főszezonnak számító év végi hónapokban – a visszajelzések szerint – mi éreztük meg a legkevésbé. Ám a nagy hajtás után nekünk is vissza kellett fogni a fejlesztéseinket, tudomásul vettük, hogy a csökkenő szállítási igények mellett irreális terv a járműpark fejlesztése. A bérelt autókat visszaadtuk, karcsúsítottuk a személyi állományt, visszafogtuk a kiadásainkat, hiszen az ügyfeleink nemhogy áremelkedést nem fogadnak el, de a csökkenő üzemanyagárakra tekintettel a szállítási költségeken is faragnának. Csökkent a megrendeléseink száma, de örömteli, hogy a partnereink kitartanak mellettünk, noha sokkal olcsóbb ajánlatokkal is bombázzák őket munka nélkül maradt versenytársaink. Új megrendelőket is sikerült szereznünk, ami ugyancsak bizakodásra adhat okot.

Huncargo: Tevékenységük széles skálájának köszönhetően a válság ellenére sikerül talpon maradniuk, de náluk is áldozatokkal járt a recesszió.
Huncargo: Tevékenységük széles skálájának köszönhetően a válság ellenére sikerül talpon maradniuk, de náluk is áldozatokkal járt a recesszió.

– A jelenlegi patthelyzetet hangsúlyáthelyezéssel oldjuk fel. A raktározási kapacitásunkat tavaly novembertől 7000 négyzetméterrel bővítettük, idén, az új igényekhez igazodva új raktárcsarnok építését tervezzük – mondta Rajki János.

A cég képviselője szerint az ágazat súlyos gondjait a munkát kereső gépjárművezetők egyre növekvő száma jelzi leginkább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni Szemle: történelmi szilánkok

Megjelent a Soproni Szemle legújabb száma, ezúttal is helytörténeti gyöngyszemekkel. Tovább olvasom