Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Pusztacsalád 750 éves

Pusztacsalád - A hétvégén megtartott falunap keretében ünnepelte meg Pusztacsalád első írásos említésének 750. évfordulóját. A jeles alkalomból emlékművet is avattak a 280 lelket számláló faluban.

Pusztacsaládot az első írásos emlékben még mint Calhát említik. A fennmaradt dokumentum 1257-ből származik. A kistelepülés már akkor is zárt községnek számított, ugyanis csakúgy, mint most, teljesen erdő vette körül.

A 750. születésnapot a településen az elmúlt hétvégén tartották meg. A megyei közgyűlés elnöke, Szakács Imre avatta fel a jeles alkalomra készíttetett emlékművet.

– A kisfalvak az ország gyökerei – mondta az elnök. – Különösen nehéz időszakot élnek át a falvak, átszervezik az oktatást, kisposták zárnak be, valamint egyre kevesebb pénzből gazdálkodhatnak. Ezért is példaszerű a pusztacsaládiak összefogása.

Az egykori polgármesterről, Kovács Gézáról – aki 1990-től 1998-ig volt a falu első embere – sem feledkeztek meg. Az ő irányításával vezették be a gázt, a telefont, a kábeltelevíziót. Emlékére labdarúgótornát tartottak.

P. Horváth László

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloszlatta magát a nagycenki testület

Nagycenk - Horváth János önkormányzati képviselő előterjesztésére saját magáról szavazott a… Tovább olvasom