Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Portugál tehetség lép közönség elé

Filipe Manzano Tordo, a Lisszaboni Nemzeti Konzervatórium zongoraművész-hallgatója lép fel a Liszt-központban vasárnap este 6 órai kezdettel a téli-tavaszi bérletes sorozat keretében.

– Nemzetközi szinten is számon tartjuk a tehetségeket, így jött létre Filipe Manzano Tordo meghívása – mondta a koncerttel kapcsolatban Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Sopron kulturális igazgatója. – Évtizedek óta ez az első alkalom, hogy portugál muzsikus ad koncertet Sopronban.

Filipe Manzano Tordo
Filipe Manzano Tordo

Örömünkre a téli-tavaszi bérletsorozatunkat szép számban fiatalok is látogatják, nekik szeretnénk kedveskedni az ifjú portugál tehetség bemutatkozásával. A műsorban Bach-, Haydn-, Beethoven-, Liszt-művek csendülnek fel. A bérletes koncertre – a korlátozott számú szabad helyekre – várjuk a zenerajongókat.


Márciusban is

F. M. Tordo vasárnapi koncertjét követően a téli-tavaszi koncertsorozat március 21-én folytatódik: Balogh József, a Liszt nemzetközi zongoraverseny győztese szerepel.


Olvasóink írták

  • 2. okos_jóska 2010. január 30. 13:15
    „Boróka, kapol töllem egy OJD-t. (OkossJosskaDijj)
    Ha jól értem magvas hozzászólásod lényegét, akkor a te logikád szerint a szerte a világban fellépő (hírünket, kultúránkat vivő, népszerűsítő) minden magyar vendégművészt is le kéne dózerolni a helyi fesztivál- és egyéb színpadokról. Mondjuk például: takarodjon Portugáliából Kocsis Zoltán, zongorálgasson csak otthon. He?
    Mondatod egyébként kissé zavaros, ugyanis azt jelenti, hogy magyar tehetségeket kellene importálni. Szerintem nem ezt akartad közölni. De ne szomorkodj, jóvan, így sikerült, hát így sikerült.”
  • 1. Boróka53 2010. január 30. 11:40
    „Talán elfogytak a magyar tehetségek, és már őket is "importálni" kell??? :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliót kínálnak a fiatalok véréért

A Nyugat-magyarországi Egyetem nem nevezett, a győri Széchenyi viszont pályázott a Vöröskereszt, az… Tovább olvasom