Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Pintér Tamás: Négy klub után készül az ötödikre

Und - Négy klubot vezet a kisalfold.hu klubhálózatában az undi Pintér Tamás (24), de már készül átvenni az ötödiket is. Az agilis fiatalember szerint a falvaknak mindenütt élniük kellene a Kisalföld nyújtotta lehetőségekkel.

Sopronhorpácson tegnap 71, Undon 45, Zsirán 18, Répcevisen 23 tagot számlált a Kisalföld Online által kezdeményezett közösségi klubhálózat. Mind a négy klubot az Undon élő Pintér Tamás vezeti, aki emellett végzős főiskolás, szerkeszti az undi honlapot, kapcsolatokat épít, kiadványt szerkeszt, fotóz, és szűkebb hazájában mindenhol ott van, ahol történik vagy történhet valami.

Pintér Tamás klubvezető: „Itt akarom a céljaimat megvalósítani. Ehhez pedig ez a klubhálózat kiváló lehetőséget nyújt.
Pintér Tamás klubvezető: „Itt akarom a céljaimat megvalósítani. Ehhez pedig ez a klubhálózat kiváló lehetőséget nyújt." Fotó: N. M.

– Informatikai statisztikus és gazdasági szervező szakon végzek az NYME Savaria Egyetemi Központjában, érdekel az informatika és mindaz a kihívás, ami még ebben rejlik – mondja elöljáróban a fiatalember, aki nem sajnálja sem az időt, sem az energiát, ha arról van szó, hogy népszerűsítse falvait. Képes volt például a minisztériumba is levelet írni, ha azt olvasta valahol, hogy vidéken fejletlenek a honlapok. „Előbb győződjenek meg róla, nézzenek körül alaposan, aztán mondjanak véleményt" – mondja nyomatékosan. Az ítélkezők neki adtak igazat, s gratuláltak is.

– 2000 óta készítem az undi honlapot. Sopronhorpácson jártam iskolába, édesanyám most is ott tanít. Répcevisen a nagyszüleim éltek, Zsira pedig itt van a szomszédban. Ezer szállal kötődöm ehhez a vidékhez, szerintem teljesen természetes, hogy itt akarom a céljaimat megvalósítani. Ehhez pedig ez a klubhálózat kiváló lehetőséget nyújt – indokolja munkáját Pintér Tamás. – A Kisalföld Online sok látogatót vonz, nagy eséllyel sokan eljuthatnak hozzánk is. Márpedig nekem a közösségépítés mellett az is célom, hogy minél több emberrel megláttassam az értékeinket, hagyományainkat, mert van belőlük bőven! – vélekedik az agilis, lokálpatrióta fiatalember, aki a jövőjét is falujában, de legalábbis a közelében képzeli el.

Hogy Pintér Tamás milyen jól szervezi klubjait, azt mutatja az is, hogy egyre többen csatlakoznak a néhány száz lelkes falvakban is. Van 68 éves bloggere Makkoshetyéről, a legfiatalabb netező pedig mindössze egyéves, ő leginkább az autós játékra „kattan rá".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vasfüggöny az egykori helyén

Hegykő - Vasfüggönyt emeltek a régi helyén Hegykő határában. A tegnap este avatott 40 méter hosszú,… Tovább olvasom