Kisalföld logö

2018. 09. 20. csütörtök - Friderika 15°C | 26°C Még több cikk.

Petőháza közösségi háza 80 millióból újult meg

Petőháza - Közösségi házzal gazdagodott Petőháza. A volt cukorgyári étkezdét az önkormányzat nyolcvanmillió forintért újíttatta fel.
A petőházi egyesületek, klubok találnak otthonra az új közösségi házban, amelyet szombaton délután négy órakor ünnepélyesen avatnak fel.

A volt cukorgyári étkezdét az önkormányzat saját erőből, hitel nélkül, mintegy nyolcvanmillió forintból újíttatta fel.

– A községben régóta hiányzott egy közösségi ház, ahol helyet kaphatnak a helyiek kezdeményezései. Régi tervünk vált valóra, az épület közel egyéves kemény munkával, de gyönyörűen megújult – mondja nem titkolt büszkeséggel a polgármester, Piskolti Béla. Az épületben kap helyet a könyvtár is, állandó otthonra lelnek itt a nyugdíjasok és a fiatalok rendezvényei, a település programjainak, ünnepeinek is méltó helyszíne lesz. A száz főt is befogadni képes színházterem pedig arra is lehetőséget nyújt, hogy konferenciák, tanácskozások megtartásához vegyék igénybe a házat.

A megújult közösségi ház minden petőházi otthona lesz.
A megújult közösségi ház minden petőházi otthona lesz.

Ünnepi program

A közösségi ház ünnepélyes megnyitóját szombaton délután négy órakor tartják a Kinizsi utca 51. szám alatt. Köszöntőt mond Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő és Piskolti Béla polgármester. A házat Solymos Mihály plébános szenteli fel. A jelképes kulcsátadás után fotókiállítás nyílik az épület múltjáról és jelenéről, majd műsor kezdődik. Öt órától szabadtéri rendezvényekre is várják az érdeklődőket: fellép a Győri Nemzeti Színház művésze, Nagy Balázs, a Varnyú Country, a T. Boy Rock. Lesz utcabál és tűzijáték, a gyerekeknek légvár és miniquad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszóteret is terveztek a handlerosok

Sopron, Mödling - A Leonardo-program keretében a Handler Nándor Szakképző Iskola hat asztalos és… Tovább olvasom