Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Pénzbírságra ítéltek három garázdálkodó szurkolót

Gyorsított eljárással kerültek bíróság elé azok a fiatalemberek, akiket november 8-án, a Matáv Sopron–Újpest mérkőzést követően vett őrizetbe a rendőrség. A soproni labdarúgás történetében a Matáv–Újpest labdarúgó-mérkőzésen fordult elő először, hogy tömegverekedés tört ki a pályán.
A rendőrség négy szurkolót őrizetbe vett, a többiek most megúszták. A Soproni Városi Bíróság elé hárman kerültek. T. G. és M. R. budapesti, valamint K. Zs. soproni lakos. A vád ellenük csoportos garázdaság volt.

Elismerték bűnösségüket

A vádlottak fenntartották a rendőrségen tett vallomásukat és elismerték bűnösségüket, de a bíróságon – élve jogukkal – nem kívántak válaszolni a cselekményükre vonatkozó kérdésekre. Az elsőrendű vádlott, T. G. fiatal felnőttkorú, büntetlen előéletű, de Budapesten csoportosan elkövetett garázdaság miatt már folyik ellene eljárás, amely bírói szakaszban van. A másodrendű vádlott, M. R. szintén fiatal felnőttkorú. Pt 1999-ben már elítélték egy 1996-ban elkövetett csoportos garázdálkodás miatt. K. Zs. büntetlen előéletű.

A börtön nem indokolt

Az ügyész perbeszédében felhívta a figyelmet a csoportosan elkövetett garázdaság társadalmi veszélyességére, de nem találta indokoltnak börtönbüntetés kiszabását, helyette pénzbüntetést indítványozott. A kirendelt védő egyetértett az eset minősítésével, ugyanakkor enyhítő körülményként a vádlottak fiatal korára is hivatkozott, megemlítve azt a tényt, hogy mások – akik nem kerültek őrizetbe – talán súlyosabb cselekményt követtek el.
Ezt követően hozta meg ítéletét dr. Kánics Éva bíró. Mindhárom vádlott pénzbüntetést kapott. T. G. 60.000 forintot fizet (büntetési tétele 240 nap/250 forint), M. R.-nek 67.500 (büntetési tétele 270 nap/250 forint) forintjába kerül a társtettesként elkövetett garázdaság, míg K. Zs.-nek szintén 60.000 forintja (240 nap/250 forint) bánja a szombat esti verekedést. A bírónő az ítélet indoklásában felsorakoztatta a súlyosbító és az enyhítő körülményeket, megokolva, miért szabott ki viszonylag magas büntetési tételeket. Az ítéletet elfogadta az ügyész és az ügyvéd, és belenyugodtak a vádlottak is, így jogerőssé és végrehajthatóvá vált.

A negyedik fiatal

A szombat esti mérkőzést követően őrizetbe vett negyedik fiatalember, a 17 éves budapesti F. B. Győrben került a fiatalkorúak bírósága elé. Pt rendbontás vétsége miatt egy év próbaidőre felfüggesztették, s pártfogói felügyelet alá helyezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország jövőjéről

Dr. Lámfalussy Sándor közgazdászt, az euró szellemi atyját díszdoktorrá avatták a soproni egyetem… Tovább olvasom