Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Pártvezetők értékelése az EP-választásról

Sopron - Rövid értékelésre kértük az európai parlamenti választásokon induló szervezetek helyi vezetőit. A soproni szavazati arányok hozzávetőlegesen megegyeznek az országos eredményekkel.

Abdai Géza, Fidesz–KDNP: – A hatvanszázalékos szavazati arány azt mutatja, hogy olyan szavazókörökben is nyerni tudott a Fidesz–KDNP, ahol az önkormányzati választásokon az MSZP jelöltje győzött. A szavazók véleményt mondtak a kormány eddigi ténykedéséről, és a jelenlegi városvezetés munkájáról. Ez az eredmény biztatást ad számunkra, hogy alázattal tovább folytassuk a 2006 októberében elkezdett munkát.

Molnár József, SZDSZ: – Megítélésem szerint a vereség benne volt a levegőben. Érezhető volt, hogy ebben a negatív politikai légkörben nehéz feladat lesz az ötszázalékos küszöb átlépése. Fodor Gábor pártelnökhöz hasonlóan úgy vélem, hogy a választók megbüntették a pártot. Nem tettek jót a belső csatározások, vívódások. Az eredmények elemzése után el kell kezdeni az építkezést, és téved az, aki leírta vagy leírja az SZDSZ-t.

Kránitz László, MSZP: – A soproni eredmények megegyeznek az előzetesen országosan várt adatokkal. Az elmúlt időszakban a kormány fájdalmas, de a válságkezeléshez szükséges intézkedések sorozatát hozta meg. Talán emiatt maradt otthon a szocialista szavazók egy része. Az MSZP az ország érdekében tovább folytatja a munkát. Amiatt viszont csalódott vagyok, hogy a Jobbik Sopronban tíz százalék feletti eredményt ért el, ennyire előretört a szélsőjobboldal.

Göbl Gábor, Jobbik: – Bebizonyosodott, hogy a véleményüket a titkos szavazás során vállalni merők tömegei Sopronban is úgy gondolják, hogy egyetértenek a Jobbik nemzetmentő programjával, amelyben a mai közállapotokról leplezetlenül, az igazság kimondásával beszélünk. Egyetértenek velünk abban is, hogy hazánk gyarmatosításának kiszolgálóit sürgősen el kell távolítani a közhatalomból.

Bebesi József, LMP–HP: – Négy hónapja alakult a pártunk, ezért is nagy eredmény számunkra a két százalék. Baráti és önkéntes felajánlásokból néhány ezer forintot költhettünk a néhány hetes kampányunkra. A hírek, megkeresések főként barátok, ismerősök útján terjedtek. Nekünk még nincs jelentős hátországunk. A célunk az, hogy a tisztesség és törvényesség pártja legyünk.

Nagy Tamás, MDF: – A soproni választókerületben az MDF kimagaslóan jól teljesített: több mint két százalékkal jobb eredményt ért el, mint az öt évvel ezelőtti EP-választáson. A pártlista állítása nem lobbi, haveri kapcsolatok függvénye, hanem munka és eredmény kérdése. Aki dolgozik, jó eredményt ér el, az jut előrébb. A siker tehát nemcsak a miénk, hanem közös: a választópolgároké is.

Az MCF Roma Összefogás csak országos szervezettel rendelkezik, helyi vezetője nincs. A Munkáspárt megyei vezetőjét lapzártánkig nem sikerült elérnünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fokozatosan tűnik el a cukorgyár

Petőháza - Félidejénél tart a petőházi cukorgyár bontása. Fokozatosan tűnnek el az egykori… Tovább olvasom